به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ابتدای سال گذشته با داغ شدن تب تولید واکسن در جهان، کمبود جدی در زمینه تامین مواد اولیه پلتفرمهای مختلف به شکلی جدی مطرح شد.
این چالش در ایران هم به یکی از دغدغههای ملی بدل شد و رفع این نیاز تنها با مشارکت شرکتهای دانشبنیان و خلاق میسر بود به همین دلیل ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فراخوانهای متعددی منتشر کرد تا از توانمندیهای دانشی و تخصصی شرکتهای دانشبنیان و خلاق برای پاسخ به این نیاز بهره ببرد.
از همین رو، فراخوان حمایت از تولید مواد اولیه واکسن اعلام شد که از میان طرح های ارسال شده، ۶ طرح به مبلغ مجموعا بیش از ۱۲ میلیارد تومان برای حمایت مصوب شد که چهار طرح به مرحله قرارداد رسید. همچنین با اعلام نیازمندی های سازمان دامپزشکی کل کشور در زمینه واکسن های دامی، فراخوان حمایت از تولید این واکسنها در بهمن ماه ۱۴۰۰ اطلاع رسانی شد که طرح های واصله در حال حاضر در مرحله داوری قرار دارد.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ورود به این صنعت کاربردی و قدیمی در تلاش است تا زیرساخت های تولید واکسن های زیستی در کشور را توسعه دهد. واکسنهایی که در حوزههای مختلفی مانند دام، طیور و انسان کاربردی هستند.