شیراز - کارشناس ارشد ادبیات نمایشی گفت: وضعیت تئاتر نه تنها در فارس که در کل کشور خوب نیست و از فارس توقع داریم که نسبت به جریان تئاتر کشور که با افت مواجه شده، سهم خود را ادا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا آزاد بعد از ظهر چهارشنبه در حاشیه کارگاه‌های آموزش مربیان «تئاتر بچه‌های مسجد» در جمع خبرنگاران به ضرورت تئاتر کودک در کشور و چرایی ضعف در این حوزه اشاره و عنوان کرد: اگر باوری در جامعه ما شکل بگیرد که تئاتر یک امر بسیار مهم در ارتباطات اجتماعی و در ساخت زیر ساخت‌های فرهنگی محسوب می‌شود، آنگاه آن را از دوران خردسالی شروع می‌کنیم، کما اینکه در کشورهایی که فرهنگ تئاتر را دارند این بحث اجرایی شده است.

او ادامه داد: در ایران یک ساختاری طراحی شده داشتیم که قرار بود دانش آموزی که وارد مدرسه می‌شود در کانون‌های پرورش فکری بتواند در حوزه‌های فرهنگی، نمایش، خط و … فعالیت کند و در گام دوم این طراحی مقرر شده بود که کودک در این محیط‌ها رشد و در دوران نوجوانی در خانه‌های نوجوان استعداد خود را بروز دهد اما ما در این طراحی به دلیل عدم فراگیری موفق نبودیم.

این مدرس تئاتر با تصریح بر این نکته که در جامعه ابزار و هنر نمایش به درستی معرفی نشده است، گفت: از آنجا که ما خود قدرت تسریع نداریم و مثل آموزش و پرورش همه چیز در دست ما نیست، به این نتیجه می‌رسیم که یکی از نهادهایی که می‌تواند به ما کمک کند، مساجد هستند، چرا که بچه‌ها می‌توانند در آن شرکت کنند.

آزاد همچنین در پاسخ به چرایی عدم موفقیت ارائه یک الگوی قهرمان و قهرمان پروری، خاطرنشان کرد: اگرچه باور داریم که هنر، نشانه شناسی، اسطوره سازی و قهرمان سازی فرهنگ یک جامعه را شکل می‌دهد اما به عنوان مثال در معرفی شهید حسین فهمیده به بیان تنها بسنده کرده و هیچ فیلم و سریالی ساخته نشده است. لذا نمی‌توان قهرمانان را به بیان تنها معرفی کرد.

او همچنین در خصوص چرایی تضعیف جایگاه تئاتر استان فارس طی یک دهه اخیر، گفت: هنرمندان برجسته زیادی در فارس به دلیل وجود زیر ساخت و زیر بنای نمایشی تربیت شده‌اند اما با کوچ آنها، استان تهی از شخصیت‌های برجسته تئاتر شده است.

کارشناس ارشد ادبیات نمایشی با بیان اینکه اکنون وضعیت تئاتر نه تنها در فارس که در کل کشور خوب نیست، گفت: اما از فارس توقع بسیاری داریم نسبت به جریان تئاتر کشور که با افت مواجه شده، سهم خود را ادا کند.