به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور مالیاتی، بهنام سرخیل، مدیر کل دفتر روابط عمومی و فرهنگ سازی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، با اشاره به در پیش بودن روز مالیات (۱۶ تیرماه) و هفته فرهنگ مالیاتی (۱۶ لغایت ۲۲ تیرماه)، روزشمار و عناوین روزهای این هفته را اعلام کرد.
وی با بیان اینکه روز شانزدهم تیرماه در تقویم رسمی کشور، به عنوان روز مالیات نام گذاری شده، عنوان داشت: روز پنجشنبه (۱۶ تیرماه)، نخستین روز هفته فرهنگ مالیاتی به دلیل اهمیت و گستردگی دامنه فعالیت و تاثیر و نفوذ قابل توجه رسانههای جمعی در افکار عمومی و نقش پررنگ رسانهها در توسعه فرهنگ مالیاتی، اطلاعرسانی بهنگام و آموزش و آگاهی شهروندان از تکالیف قانونی، به نام «مالیات، رسانه و فرهنگ سازی مالیاتی» نامگذاری شده است.
مدیرکل دفتر روابط عمومی و فرهنگ سازی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: از آنجا که مودیمداری و تکریم ارباب رجوع، اصل نخست و سیاست بنیادین نظام مالیاتی است و اعتماد مودیان به دستگاه مالیاتی و همچنین رضایت ایشان، شاخصه نظام مالیاتی کارآمد و عدالت محور است، لذا روز جمعه (۱۷ تیرماه) به نام «مالیات، مودی مداری و عدالت اجتماعی» نامگذاری شده است.
دکتر سرخیل همچنین با بیان اینکه، کارکنان خدوم و پرتلاش دستگاه مالیاتی، به عنوان سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی، نقشهای سترگی را در شرایط خطیر اقتصادی کشور ایفا کرده و خدمات موثری را در چارچوب نظام مالیاتی به جامعه میلیونی مودیان ارایه میدهند، عنوان داشت: بر همین اساس، روز شنبه (۱۸ تیرماه) به نام «مالیات و سربازان جبهه اقتصادی» نامگذاری شده است.
وی در ادامه با ذکر این مطلب که نظام مالیاتی از محورهای کلیدی تحول اقتصادی و توسعه همه جانبه کشور به شمار میرود و با کاهش درآمدهای نفتی و فشارهای اقتصادی، عملاً مالیات به بازیگر اصلی میدان اقتصادی و از پیشرانهای جدی رشد و آبادانی بدل شده، اظهار داشت: به دلیل اهمیت مالیات در توسعه و پیشرفت کشور، روز یکشنبه (۱۹ تیرماه) به روز «مالیات، توسعه، عمران و آبادانی» نامگذاری شده است.
مدیرکل دفتر روابط عمومی و فرهنگ سازی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در توضیح نامگذاری روز دوشنبه (۲۰ تیرماه) به عنوان روز «مالیات، بهداشت و سلامت» گفت: بخش مهمی از درآمدهای مالیاتی به ارایه خدمات عمومی به شهروندان اختصاص مییابد که در میان این خدمات، بخش بهداشت و سلامت سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. وی افزود: بر اساس قانون، یک درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز تحت عنوان مالیات سلامت به وزارت بهداشت و درمان اختصاص مییابد.
دکتر سرخیل همچنین عنوان داشت: روز سه شنبه (۲۱ تیرماه) به نام «مالیات، هوشمندسازی نظام مالیاتی» نامگذاری شده است. هوشمندسازی فرآیندهای مالیاتی از رویکردهای تحولی نظام مالیاتی در دوره جدید به شمار میرود و با تحقق هوشمندسازی، عملاً نظام نوین مالیاتی که مبتنی بر داده و اطلاعات است، با تحولات اساسی رو به رو خواهد شد که بر اساس آن، ارتباط مودی و ممیز کاهش یافته و با شفاف شدن بخشهای پنهان اقتصاد، امکان فرار مالیاتی به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
وی در خصوص نامگذاری آخرین روز هفته فرهنگ مالیاتی (چهارشنبه ۲۲ تیرماه) به نام «مالیات، تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نیز گفت: با توجه به نامگذاری امسال به سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» از سوی مقام معظم رهبری و اهمیت ویژه حمایت از تولید، اشتغال و کسب و کارهای دانش بنیان، این موضوع در اولویت اصلی برنامههای نظام مالیاتی قرار دارد و در نظر است تا در چارچوب این راهبرد مهم به گونهای عمل شود تا اقدامات مختلف به تحقق مطلوب این امر منتهی شوند.
دکتر سرخیل در خاتمه با بیان اینکه برنامههای متنوعی برای اجرا در هفته فرهنگ مالیاتی پیش بینی شده، اعلام کرد: برگزاری همایش ویژه گرامیداشت روز ملی مالیات، رونمایی از پایگاه خبری مالیاتی ایران (این تا)، برگزاری اختتامیه سومین جشنواره ملی فرهنگ مالیاتی، رونمایی از سامانه سفیران مالیاتی، تقدیر از همکاران و مودیان نمونه، برگزاری نشست و دیدار با مسئولان نظام، افتتاح چندین طرح شهری در مناطق مختلف کشور که از محل مالیات بر ارزش افزوده تامین هزینه شدهاند، بازدید از پردیس دانش بنیان و اجرای برنامههای گسترده فرهنگی و رسانهای با محوریت مالیات، از جمله اقدامات مهمی است که در کنار دیگر برنامههای فرهنگی و طرحهای تحول آفرین مالیاتی در خلال هفته فرهنگ مالیاتی به اجرا در خواهند آمد.