مریوان- تالاب زریوار به عنوان بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران از جمله ذخایر مهم زیست محیطی کردستان محسوب شده و نجات این منبع آبی طی چند سال اخیر مطالبه اصلی زیست محیطی کردستانی ها بوده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- دریاچه زریوار یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری و ظرفیت‌های طبیعی در کردستان است که متأسفانه به دلیل بی تدبیری متولیانش در وضعیت و شرایط بحرانی و غیرقابل قبولی قرار گرفته است.

دریاچه زیبای زریوار در شهرستان مریوان یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری نه تنها در استان کردستان، بلکه در کشور به شمار می‌رود که متأسفانه در سایه بی تدبیری مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی امروز شرایط حاکم بر این ظرفیت مهم بحرانی و نگران کننده است.

طی دو دهه اخیر شرایط و وضعیت حاکم بر مدیریت مناسب این ظرفیت مهم طبیعی و گردشگری در استان کردستان به گونه‌ای است که متأسفانه نه تنها از مشکلات پیش روی آن کاسته نمی‌شود که هر روز وضعیت آن نگران کننده تر می‌شود.

علی‌رغم هشدارهای متعدد از سوی فعالان زیست محیطی و همچنین پیگیری‌های صورت گرفته از سوی اهالی رسانه، ولی مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری هر بار وعده‌ای تازه را در خصوص سرنوشت این دریاچه مطرح کرده و هیچ گاه خبری از عملی شدن آنها نیست.

در دو دهه اخیر بارها داستان و مسئله زریوار و نوع مدیریت بر آن برای حفاظت از این ظرفیت بسیار مهم مطرح شده است و متأسفانه بخش زیادی از داستان به نبود مدیریت واحد مربوط بوده و بخشی دیگری مربوط به بی تفاوتی‌ها و سو مدیریت‌های اداره کل حفاظت محیط زیست در کردستان باز می‌گردد و هنوز هم دولت برنامه‌ای منسجم و مدون برای رفع چالش‌های زیست محیطی پیش روی این تالاب بین المللی ندارد.

حفاظت از تالاب زریوار اولویت دولت سیزدهم در حوزه زیست محیطی کردستان است

نماینده تام الاختیار سازمان حفاظت محیط زیست کشور روز پنجشنبه در میز ارتباطات مردمی در سفر ریاست جمهوری به استان کردستان نیز با نمایندگان انجمن زیست محیطی سبز چیای شهرستان مریوان دیدار و گفتگو کرد.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست کشور در این دیدار صیانت و حفاظت از تالاب بین المللی زریوار را اولویت‌های اصلی محیط زیست استان عنوان کرد.

دکتر نورالله مرادی عنوان کرد: نگهداشت و حفاظت از این تالاب به عنوان نگین زیبا در استان کردستان مطالبه جدی ست که همه تلاش خود را برای حفاظت آن بکار خواهیم بست.

وی تالاب زریوار را یک اکوسیستم منحصر به فرد با تنوع زیستی بالا معرفی و تصریح کرد: تیم مدیریتی حفاظت محیط زیست کردستان کاملاَ با اولویت و دغدغه اصلی حفظ و احیا تالاب را در دستور کار قرار داده اند.

وی افزود: انتظار می‌رود نشست‌ها و کارگروه‌های تخصصی مرتبط با تالاب شکل گیرد تا جوامع محلی با توجه به پتانسیل‌ها و مسوولیت‌های اجتماعی خود از این تالاب و کارکردهای عملی آن متنفع شوند.

وی خاطرنشان کرد: نقش سمن‌های زیست محیطی در کمک به اهداف سازمانی محیط زیست که همانا پویایی و احیای تالاب است را مهم ارزیابی کرد.

با راه اندازی تصفیه خانه آب سد گاران و تأمین آب شرب شهر مریوان از این محل می‌تواند تأمین آب شرب از کاسه آبی تالاب زریوار را قطع کند و به احیای زیست محیطی این منبع آبی کمک کند.

کردستانی‌های دوست دار محیط زیست سفر آیت الله رئیسی و هیأت دولت را زیر نظر داشته و تصمیمات و مصوبات این سفر را در عرصه‌های مختلف به ویژه زیست محیطی رصد خواهند کرد.