به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جمع خبرنگاران در سنندج اظهار کرد: دوست داشتیم به همه شهرستانها در کردستان سفر کنیم اما فرصت نشد.
وی افزود: امیدواریم در دورههای بعدی سفرهای استانی زمینه فراهم شود که به همه شهرستانها سفر کنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در سفرهای استانی با نگاه با اولویتهای استان اعتباراتی را تصویب میکنیم اما اجرای این موارد به دست مدیران استانی است.
آیت الله رئیسی افزود: سرمایه گذاری یکی از نیازهای جدی استان کردستان است و تا سرمایه گذاری صورت نگیرد نمیتوان انتظار توسعه اشتغال و رفع محرومیتها در این استان را داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در این راستا ۱۰ طرح صنعتی از طریق شرکتهای وابسته به وزارت کار در ۱۰ شهرستان در سطح استان کردستان افتتاح خواهد شد و این غیر از تلاشهای استان برای جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی است.
رئیس جمهور تصریح کرد: مشکل پروژههای نیمه تمام در شهرکهای صنعتی از دیگر مواردی است که مدنظر داریم و اتمام این پروژهها اولویت دولت است.
آیت الله رئیسی افزود: تصویب اعتبارات لازم برای زیرساختهای لازم برای مناطق آزاد تجاری از دیگر مواردی است که در این سفر مدنظر قرار گرفت چون این مهم زمینه کارهای تولیدی و اشتغال زا را در استان فراهم میکند.
میخواهیم مناطق آزاد به مراکز تولید و صادرات تبدیل شود
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود اظهار داشت: یکی از نکاتی که در استان ضرورت است مبحث فعال سازی بازارچههای مرزی است و باید از مرز به عنوان فرصتی برای توسعه تجارت و ساماندهی کولبری استفاده کرد.
وی افزود: فعال کردن معادن استان یکی دیگر از اولویت هاست چون این استان یکی از مناطق معدنی کشور است و مقرر شد که دانشکده صنایع و معادن استان تکمیل شود و همچنین مبحث حقوق دولتی معادن است که با ۱۰ برابر شدن این حقوق دولتی باید سهم استان کردستان به صورت کامل پرداخت شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برای ۲۰۰ طرح صنعتی اعتبار ویژه ای در نظر گرفته شده است که زمینه ساز اشتغال زایی برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی باشد.
پیش بینی ۸ هزار نفر اشتغال مستقیم با تخصیص اعتبار لازم در کردستان
آیت الله رئیسی افزود: تکمیل راه آهن همدان سنندج، تکمیل چهار خطه کردن محور سقز-بانه و سنندج - مریوان، تخصیص اعتبارات ویژه برای ساخت خانه بهداشت و مدارس روستایی، احداث ۱۶۵۰۰ هکتار شبکه آبیاری و در مجموع تصویب ۱۸۲ طرح که ۴۹ مورد آنها مربوط به طرحهای زیربنایی است.
وی تصریح کرد: آنچه برای ما در کردستان محوریت دارد مبحث اشتغال و محرومیت زدایی است.
رئیس جمهور اظهار داشت: ضمانت اجرای این طرحها پیگیری وزرا و مدیران استانی است و امیدواریم مردم تغییرات را در زندگی خویش مشاهده کنند.
وی افزود: این سفر ناظر بر پروژههای نیمه تمام است که مردم را رنج میدهد اما رفع محرومیت استان با در نظر گرفتن آمایش سرزمینی میسر خواهد شد و باید با بودجه ریزی کشور این عقب ماندگیهای استان را جبران کرد.
رئیس جمهور اظهار کرد: مسئله و کمبودهای کردستان در برنامه توسعه هفتم و برنامههای بودجه سالانه باید جبران شود.
وی افزود: کردستان مهد فرهنگ و هنر است و نشانههای مدنیت در جای جای این استان یافت میشود و نگه داشت و توسعه این میراث بسیار مهم است.
آیت الله رئیسی اظهار کرد: در کردستان مساجد، مراکز فرهنگی و دانشگاههای مختلفی با بیش از ۴۰ هزار نفر دانشجو داریم و سه کار بزرگ از جمله هدایت، حمایت و نظارت در حوزه فرهنگی باید توسط دولت مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: همانطور که در حوزه اقتصادی دولت نباید متصدی باشد در حوزه فرهنگی نیز باید اینطوری باشد.
آیت الله رئیسی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران کردستان از پیگیری مشکلات فرودگاه سنندج و راه اندازی پرواز مستقیم سنندج به مشهد خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم این دغدغه کردستانیها پیگیری میشود.