نشست تخصصی وعاظ و نخبگان تبلیغی کشور در راستای تبیین اهمیت غدیر، سوژه‌های تبلیغی جهاد تبیین، برپایی پرشور مراسم‌های محرم و صفر در آستان امامزاده صالح برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی وعاظ و نخبگان تبلیغی کشور در راستای تبیین اهمیت غدیر، سوژه‌های تبلیغی جهاد تبیین، برپایی پرشور مراسم‌های محرم و صفر با حضور حجت‌الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در آستان مقدس حضرت امامزاده صالح (ع) برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام احسان بی آزار تهرانی مدیر آستان مقدس امامزاده صالح به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: عاشورا تبیین مظلومیت حضرت علی (ع) است. همه محوریت مظلومیت امیرالمومنین در روز عاشورا رونمایی می‌شود. تمام ۳۰ هزار اشقیای کربلا، بغض حضرت را در دل داشتند برای همین برابر امام حسین ایستادند.

وی افزود: سرمایه گذاری در راستای آشکارسازی حقایق باطنی غدیر در اصل لبیک گفتن به ندای امام حسین (ع) در روز عاشورا است.

غدیر مهمترین موضوع مکتب اسلام است

در ادامه این نشست حبیب الله فرحزاد، کارشناس مذهبی به صورت ویدئو کنفرانس به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: غدیر مهمترین موضوع مکتب اسلام است. امام صادق (ع) فرمودند غدیر از عاشورا، نیمه شعبان و حتی مبعث مهم‌تر است. چرا که نتیجه زحمات انبیا در غدیر به بار می‌نشیند.

وی افزود: مبلغان و رسا نه‌های جمعی موظف هستند غدیر را از مهجوریت خارج کنند. دلیل به وجود آمدن داعش و گروه‌های تروریستی به این علت است که غدیر احیا نشده است. چرا که حضرت زهرا فرمودند اگر غدیر احیا می‌شد، هیچ اختلافی در جامعه اسلامی به وجود نمی‌آمد.

فرحزاد با بیان اینکه پیام غدیر از نماز، روزه و خمس و واجبات الهی مهمتر است، تصریح کرد: افراد زیادی توحید را قبول دارند اما همان‌ها نمی‌توانند ولایت امام علی (ع) را قبول داشته باشند. این افراد با صورت وارد جهنم می‌شوند.

این کارشناس مذهبی تأکید کرد: اگر مردم عظمت غدیر را درک می‌کردند، طبق صریح روایات ملائکه روزی ۱۰ مرتبه با آنان مصافحه می‌کردند. غدیر را نباید مختص یک یا دو روز دانست بنابراین غدیر از نظر محتوا و شعائر باید احیا شود. حدود ۸۰ اسم برای غدیر ذکر شده به گونه‌ای که اگر وعاظ بخواهند برای ۸۰ سال محتوا و مطلب داشته باشند، می‌توانند به خطبه غدیر مراجعه کنند.

در ادامه حجت الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی هنری سازمان اوقاف و امور خیریه به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: ویژه برنامه جشن ولایت علوی اکمال دین نبوی به همت سازمان از ۱۸ تا ۲۷ تیرماه در بقاع متبرکه برگزار می‌شود.

وی افزود: جشن‌های شاد آسمانی در ایام دهه پربرکت ولایت از دیگر برنامه‌های بقاع متبرکه به شمار می‌رود. این برنامه‌ها به صورت ۱۰ روزه طراحی و هر روز در یک بقعه یا امامزاده شاخص اجرا می‌شود.

معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه تأکید کرد: هر ساله همایش بانوان ولایی در عصر روز عید غدیر برگزار می‌شود و امسال با توجه به تقارن روز عفاف و حجاب در ۲۱ تیرماه این همایش در بقاع متبرک سراسر کشور برگزار خواهد شد. همچنین کاروان‌های شادی نسیم ولایت در این ایام پربرکت در بقاع متبرکه برگزار می‌شود.

عادل بیان کرد: از دیگر اقدامات سازمان می‌توان به تفاهم نامه‌ای اشاره کرد که برای حمایت از مبلغان مستقر در امامزاده‌ها منعقد شده است؛ بر این اساس ۸۵۰ نفر به صورت ماهیانه از نظر مالی توسط سازمان حمایت می‌شوند.

وی با اشاره به طرح شمیم حسینی عنوان کرد: این طرح در راستای حمایت از هیئات در آستانه ماه محرم اجرا می‌شود. امسال اربعین ۳۱۳ موکب را در مناطق مختلف ایران، مرزها و اعتاب مقدسه برپا خواهیم کرد.

در ادامه آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد به صورت ویدئو کنفرانس ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: توجه دادن احساسات مسلمان و شیعیان به مسئله غدیر با برگزاری برنامه‌های غدیری قابل تحقق است. سال‌ها پیش در حاشیه مشهد جریان ضد ولایی در حال شکل‌گیری بود که ما با برگزاری بزرگداشت غدیر مانع نفوذ این جریان شدیم. پیامبراکرم در روز غدیر مدیریت امام علی را اعلام کرد.

امروز دنیا از مدرنیته خسته شده است

علم الهدی بیان کرد: امروز دنیا از مدرنیته خسته شده و در پسامدرنیسم به سر می‌برد. مسئله اندیشه سیاسی امامت و جریان ولایت و مدیریت معصوم باید در دنیا تبلیغ شود و به عنوان بزرگترین دکترین سیاسی که بعد از مدرنیته می‌تواند بشر را احیا کند، مورد توجه قرار گیرد در این صورت است که می‌توان مسئله غدیر و ولایت امیرالمومنین را مورد توجه جهانیان قرار داد. حدیث سلسله الذهب اشاره به جریان مدیریت امامت و اداره امت دارد تا مردم اداره ولایت را قبول کنند و این شرط توحید است.

امام جمعه مشهد گفت: نمی‌توان با غدیر سکولار و ترویج امیرالمومنین جدای از ولایت، مردم را به امیرالمومنین جذب کرد. غدیر اعلام مدیریت امت است که توسط امام صورت می‌گیرد. مشکلات جامعه اسلامی نتیجه انحراف از خط امامت است.

وی اظهار داشت: مدیریت امامت و ولایت را باید در زندگی مردم به عنوان دکترین و بالاتر از مدرنیته در جهان اعلام و معرفی کنیم و بنابراین باید توجه داشت امروز ترویج و تبلیغ غدیر بدون تبیین نظام ولایی بر اندیشه امامت نمی‌توان تبیین کاملی از غدیر داشت.

در ادامه حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: دوران دفاع مقدس در اصل دفاع از سرزمین ولایی بود. بعد از آن نیز ایران مدافع حرم شد. این دفاع از حرم نیز در اصل دفاع از ولایت محسوب می‌شود. امروز اگر نظام سلطه با ایران درگیر نمی‌شود به خاطر آن است که می‌داند درگیری با ایران در اصل درگیری با امت ولایی است. انقلاب اسلامی حی و زنده بوده و پرچمدار ولایت است. ولایت فقیه امروز همان ولایت امام علی (ع) است که باید جدی از آن دفاع شود.

حجت الاسلام خاموشی با بیان اینکه بقاع متبرکه و امامزادگان پرچمدار ولایت و امامت در جمهوری اسلامی ایران هستند، گفت: تفکر اسلام ناب در حال پیشرفت شگرفی است؛ امام خمینی (ره) پرچمدار وحدت شدند؛ جهاد تبیین دفاع از انقلاب اسلامی را لازم دارد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه روحانیت ابتدا باید انقلاب اسلامی را بشناسد و بداند کجا قرار گرفته است، اظهار داشت: جهاد تبیین، شناسایی مواضع انقلاب اسلامی است؛ امروز اگر از امر ولایت فقیه دفاع بکنیم از ولایت امیرالمومنین علی (ع) دفاع کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر فعالیت‌های دانش‌بنیان تاکید دارند بنابراین تولید دانش‌بنیان باید در درون کشور شکل بگیرد خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی ایران چتر تقریب را باز کرده و همه را جذب می‌کند؛ ما وظیفه تقریب با پرچم اهل‌بیت (ع) و امام علی (ع) را داریم.

خاموشی با تبیین فعالیت‌های این سازمان تصریح کرد: فعالیت سازمان به دو بخش موقوفات و بقاع متبرکه تقسیم می‌شود. بقاع متبرکه ظرفیت عظیمی است و ما برخی بقاع متبرکه مثل امامزاده صالح (ع) و امامزاده عبدالله (ع) شهرری را نظام الگویی برای دیگر بقاع قرار داده‌ایم. بنابراین پرچم فرهنگی و اجتماعی بقاع متبرکه و امامزادگان باید هر روز بلندتر شود و این همان مسیر غدیر است.