قزوین- مسئول واحد کودک و نوجوان سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه تصور می کنیم ایجاد سرگرمی برای کودک تنها وظیفه ما در حسینیه کودک است، گفت: برای کودکان در هیئت برنامه‌ای نداریم.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حامد تقدیری در همایش الزامات راه‌اندازی و مدیریت مهدهای کودک هیئت‌ها، تشکل‌ها و مؤسسات دینی که پیش از ظهر دوشنبه در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: متأسفانه نگاه ما به حسینیه کودک یک بخش فرعی بوده و اصلی نیست.

وی افزود: تصور می‌کنیم در حسینیه کودک تنها وظیفه ما ایجاد سرگرمی برای کودک است و معمولاً این کار با برگزاری کلاس نقاشی انجام می‌شود و این نشان می‌دهد ما برای کودکان در هیئت برنامه‌ای نداریم.

مسئول واحد کودک و نوجوان سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: گام اول برای برگزاری یک مهدکودک طبقه‌بندی و سطح‌بندی کلاس‌ها بر اساس مقطع سنی است و گام بعدی طراحی درست برای این بخش است چنانچه در کشور وین برای این بخش برنامه‌ریزی‌های جدی انجام می‌شود به‌گونه‌ای که اگر بنا باشد برای مراسم افراد بزرگ‌سال از دو سخنران استفاده شود برای مراسم کودک و نوجوان از بیش از سه سخنران استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه برای جهاد تبیین سرمایه‌گذاری ما باید در حوزه کودک و نوجوان باشد عنوان کرد: غرب در حوزه کودک پیشرو سه اصل اساسی ساختار، برنامه و محتوا است.

رئیس سازمان مدارس صدرا تصریح کرد: در غرب افراد بعد از ۱۸ سالگی تنها زندگی می‌کنند، در ظاهر شاید چنین به نظر برسد که غرب به دنبال ترویج فرهنگ استقلال است اما در واقع غرب تمایل دارد انسان‌ها تنها باشند.

وی پردرآمدترین مشاغل در غرب را در بخش مهدکودک و خانه سالمندان دانست و افزود: ورود کودکان از سن دوسالگی به مهدکودک در غرب اجباری است که پیش ثبت‌نام و تشکیل پرونده کودکان در برخی کشورها از زمان انعقاد نطفه انجام می‌شود.

این مسئول ابراز کرد: با توجه به اینکه از دو تا شش‌سالگی هویت افراد در حوزه‌های مختلف شکل می‌گیرد زمانی که کودک در مهدکودک حضور داشته باشد هویت عاطفی او شکل نمی‌گیرد و به‌طورکلی می‌توان گفت پیروی از ساختار مهدکودک تأثیر تربیتی به همراه دارد.

وی ادامه داد: با توجه بیشتر به این نتیجه می‌رسیم که در کشورهای غربی در تمام بخش‌های اداری و اجتماعی مهدکودک تعریف شده است و با توجه به اینکه در ظاهر ماجرا تلاش غرب برای شاغل کردن بانوان استفاده از نیروی انسانی بود اما اصل ماجرا از به دست گرفتن نظام تربیتی خبر می‌دهد.

این مسئول تأکید کرد: لازم است نگاه ما به مهدکودک ایجاد حسینیه کودک با ساختار و قالبی منظم و با برنامه باشد و اجازه دهیم کودکان و نوجوان در تمام برنامه‌ها و مراسم در کنار ما باشند حتی اگر این برنامه‌ها نماز جمعه و یا هیئت باشد.

وی مطرح کرد: دومین مسئله داشتن برنامه و قالب مناسب در حسینیه کودک است چنانچه غرب در این حوزه قالب برنامه‌ها را با توجه به مقطع سنی تفکیک می‌کند و برنامه‌هایی نظیر اردو را همواره در دستور کار قرار می‌دهد.

این مسئول گفت: برای مثال کودکان و نوجوان از مقطع سنی ۴ تا ۱۸ سال در اردوها شرکت می‌کند و اگر موضوع اردو جمع‌آوری زباله باشد کودکان ۴ تا ۵ سال در اردو تنها به شناسایی زباله مشغول می‌شوند.

وی در پایان با بیان اینکه اصلی‌ترین برنامه اردو داشتن سناریو و ماجرا است، عنوان کرد: کودکان زیر ۷ سال انجام فعالیت‌هایی نظیر بالا و پایین پریدن، پرتاب کردن، هل دادن، تعادل، ساختن و خراب کردن، درست کردن، پر کردن و خالی کردن، پریدن و بازی با خاک و آب را دوست دارند که مجموع این موارد ۹ سرفصل اصلی مهدکودک‌های کشورهای غربی است که غرب در این حوزه نیز بسیار کوشا و فعال عمل کرده است.