قزوین- معاون بورس و امور دانشجویان بین‌الملل سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه علوم انسانی غربی بین دانشگاه و مردم جدایی ایجاد کرده است،گفت: دانشجویان هر کشور نماد و نمایشگر آن کشور هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد سلمان پور ظهر دوشنبه در جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور که در سالن اجتماعات دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: این رویداد مهم می‌تواند بابی باشد که دانشجویان و دانشگاهیان رسالت خود را در جهان معاصر به‌گونه‌ای ایفا کنیم که مسلمانان در همین عصر و سال‌های پیش رو بتوانند سهم خود را در مدیریت جهانی و تصمیم سازی در عرصه جهانی بالا ببرند.

معاون بورس و امور دانشجویان بین‌الملل سازمان امور دانشجویان گفت: این رویدادها فواید بسیار زیادی هم دارد و نشاط، شادابی، آشنایی، پیوند بین دوستان و دانشجویان از کشورهای مختلف از جمله آن‌ها است و این مهم است که رسالت دانشجویان بین‌الملل فهم و مشخص شود.

وی بیان کرد: دانشجو یک هویت نمادین دارد و در دنیای معاصر باید توجه کرد که با این هویت چه برخوردی می‌شود؟ به‌طور طبیعی دانشجویان هر کشور نماد و نمایشگر آن کشور هستند و این قراردادی نیست بلکه به‌طور طبیعی این روند وجود دارد و او نمایشگر فرهنگ مردم خود است و مطالبات مردم را به زبان می‌آورد و رنج‌هایی که دانشجو می‌برد رنج‌های مردمش است و به آن چیزی افتخار می‌کند که مردمش به آن افتخار می‌کنند.

این مسئول ابراز کرد: در برخی حکومت‌ها چون حکومت از مردم جداست، خواسته مردم را دنبال نمی‌کند اما دانشجویان در تمام دنیا پذیرفته شده‌اند، ممکن است از یک حرکت اجتماعی پشتیبانی نشود و با موردتوجه دوربین‌های خبری نباشد ولی حرکت‌های دانشجویی برآمده از دل مردم و همواره موردتوجه است.

وی ادامه داد: در انقلاب اسلامی ما وقتی دانشجوی حوزوی و دانشجوی دانشگاه‌ها آمدند روند انقلاب جدی‌تر شد و این دانشجویان دارای پیام بودند و کل جامعه این پیام را دریافت می‌کردند لذا مردم پشت آن‌ها قرار گرفتند و این روند موجب آغاز پدید آمدن تمدن جدید شد.

سلمان پور تأکید کرد: آیا همه دانشجویان نماینده مردم خود هستند؟ پاسخ منفی است چرا که گاهی این دانشجویان نماینده یک اقلیت هستند و خواسته‌های همان اقلیت را پیگیری می‌کنند و این روند آغاز فریبندگی است و دیگران را در تحلیل یک ملت دچار اشتباه می‌کنند و آسیب دیگر جدایی از مردم است، راه درست این است که دانشجو نماینده مردم و برآمده از فرهنگ آن‌ها باشد.

معاون بورس و امور دانشجویان بین‌الملل سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: قسمتی از علوم انسانی که از غرب گرفته‌ایم بین دانشگاه و مردم جدایی انداخته است، این رویداد که هم‌اکنون در جریان است ترجمه هویت نمادین شما دانشجویان است یعنی شما آمده‌اید زبان فرهنگ مردم خود بشوید و برخی در این زمینه موفق‌اند و برخی موفقیت کمتری در این راستا دارند.

وی عنوان کرد: شاید این سوال به وجود آید که جهان معاصر با هویت نمادین چه می‌کند؟ باید گفت همواره یک جنگ و ستیز پنهان در دنیا در جریان است و آن ستیز این است که چه کسی شبیه چه کسی شود؟ وقتی میگویند سبک خود را کنار بگذارید و شبیه ما شوید این موضوع را راهی دیده‌اند برای رسیدن به اهداف بعدی، اهدافی که قبلاً نزاع سخت بر سر آن‌ها سر می‌گرفت

این مسئول گفت: اسلام درحالی‌که می‌گوید اگر قرار است یک امت الگو به جهانیان عرضه شود آن الگو امت اسلامی است دنبال حذف آیه‌های الهی نیست، اختلاف فرهنگ‌ها آیات الهی است کسی حق ندارد آن‌ها را حذف کند و یا ارزش‌های بنیانی را از یک ملت بگیرد.

وی اضافه کرد: رسالت ما این است که امت اسلامی را به‌عنوان امت الگو به جهانیان معرفی کنیم و حرکت کنیم به سمت سهم مدیریت جهانی و از طرفی باید حافظ خرد فرهنگ‌ها باشیم که این جشنواره در این مسیر قدم بر می‌دارد.