مدیرعامل بیمه آسیا با بیان اینکه قرار است برای محاسبه خسارت های معوق یک روش و رویه یکسان توسط شورای عالی بیمه تصویب و ابلاغ شود، گفت: هم اکنون آئین نامه‌ای برای این منظور در دست تهیه بوده و کارگروهی نیز بر روی آن کار می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، معصوم ضمیری امروز صبح در نشستی با خبرنگاران از برگزاری مجمع عمومی این شرکت برای تائید صورت های مالی سال 85 طی هفته گذشته خبرداد و گفت: میزان تولید این شرکت در سال گذشته معادل 445 میلیارد تومان بود که نسبت به سال 84 با رشد 24/14 درصد مواجه شد.

مدیرعامل بیمه آسیا رشد خسارت ها در سال گذشته را 63/2 درصد ذکر و تصریح کرد: شرکت در سال 84 دو خسارت غیر عادی یعنی سقوط هواپیمای ماهان در فرودگاه مهره آباد معادل 17 میلیون دلار و آتش سوزی چاه نفت معادل 25 میلیون دلار را پرداخت کرد که ضریب خسارت را در سال 84 بالا برد و در سال 85 این گونه خسارت ها وجود نداشت، بنابراین ضریب خسارت کاهش یافت.

وی از انعقاد قرار داد با بیمه اتکایی امین خبرداد و افزود: براساس این قرارداد مقرر شد که این شرکت هر چه از بازارهای بین المللی و داخلی بیمه اتکایی قبول می کند، 50 درصد آن را با توجه به توانایی بیمه آسیا، به نام این شرکت صادر نماید که این امر هم به ظرفیت بیمه امین کمک کرد و هم عملیات قابل قبولی برای بیمه آسیا به وجود آورد.

ضمیری با بیان اینکه شرکت در سال 85 نسبت به سال قبل از آن رشد زیادی در سرمایه گذاری ها نداشت، تصریح کرد: این در حالی است که حجم سرمایه گذاری های شرکت در بازار افزایش یافت.

وی حجم سرمایه گذاری های شرکت در سال گذشته را 382 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از این رقم 200 میلیارد ریال در بورس، 10 میلیارد ریال در شرکت های غیر بورسی و 122 میلیارد ریال در سپرده های بانکی و سپرده های بلندمدت سرمایه گذاری شده است.

مدیرعامل بیمه آسیا با بیان اینکه ذخایر فنی شرکت در سال گذشته نسبت به سال 84 با رشد 17 درصدی مواجه بوده است، تصریح کرد: از این طریق ذخایر شرکت از دو هزارو 167 میلیارد ریال به دو هزار و 530 میلیارد ریال بالغ شده است.

وی میزان  تولید شرکت در سال 85 را 63/77 درصد از طریق نمایندگی ها و بقیه را از طریق تولید مستقیم ذکر کرد و گفت: سود شرکت در سال 85 معادل 43 هزارو 196 میلیارد ریال بود که تقریبا معادل سال 84 بوده است.

ضمیری با بیان اینکه عدم شفافیت صورت های مالی شرکت های بیمه به دلایل متعددی از جمله شکل و نحوه گزارشات، برخی محاسبات سلیقه ای، برخی ابهامات در مقررات و چگونگی محاسبات و غیره بازمی گردد، تصریح کرد: ارائه صورت های مالی  از دو بعد ارائه اطلاعات شفاف به مردم و قابل مقایسه شدن شرکت های بیمه با یکدیگر اهیمت دارد و اگر پایه ارائه گزارشات یکسان نباشد، طبیعی است که تحلیل ها نیز یکسان نخواهد بود.

وی با اشاره به اینکه شرکت های بیمه مشمول واگذاری ها قبل از انجام این کار باید نسبت به افزایش سرمایه خود و تجدید ساختار اقدام نمایند، اظهارداشت: با خارج شدن شرکت های بیمه از مقررات و تکالیف دولتی در نتیجه واگذاری ها وضعیت آینده آنها متفاوت خواهد شد.

مدیرعامل بیمه آسیا فعالیت شرکت های بیمه ای را فعالیتی مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: سهام شرکت های بیمه مشمول واگذاری در بازار می تواند طرفداران زیادی برای خرید داشته باشد و خریداران باید به آنها با دید بلند مدت تری نگاه کنند.

وی گفت: در وزارت امور اقتصادی و دارایی کارگروهی با مشارکت تمام شرکت های بیمه تشکیل شده و کارهای مربوط به اصلاح مقررات، قوانین، اساسنامه ها  و غیره را انجام می دهد.

به گفته وی خصوصی سازی شرکت های بیمه تحول جدیدی در بازار ایجاد می کند و این شرکت ها با خروج از تنگناهای دولتی به رشد قابل توجهی خواهند رسید و به نظر می رسد واگذاری شرکت های بیمه با پایان سال جاری انجام شود.

ضمیری با بیان اینکه شرکت های بیمه ذخایر خود را محافظه کارانه می گیرند، تصریح کرد: حجم بیمه های عمر نسبت به حجم کلیه بیمه ها رقم بزرگی نیست و امسال قرار است در سمینار تخصصی روز بیمه به بیمه های عمر بیشتر پرداخته شود.

وی اظهارداشت: قرار است برای محاسبه خسارت های معوق یک روش و رویه یکسان توسط شورای عالی بیمه تصویب و ابلاغ شود که هم اکنون آئین نامه آن در دست تهیه است و کارگروهی نیز برروی آن کار می کند.

مدیرعامل بیمه آسیا گفت: شرکت های بیمه باید به صورت سهامی عام باشد اما مدیریت آنها حفظ شود، به عبارت دیگر حتی اگر شرکت های بیمه خصوصی شوند باید پایداری مدیریتی آنها برای بلندمدت حفظ شود.

وی ضریب خسارت  این شرکت را بین 70 تا 80 درصد و مناسب ارزیابی کرد و افزود: اگر ضریب خسارت کمتر از 70 درصد باشد باید منتظر از دست دادن مشتریان باشیم و اگر بیش از 80 درصد باشد خطرناک خواهد بود.