به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «ولادیمیر نوروف» سرپرست وزارت امور خارجه ازبکستان امروز دوشنبه در نشستی در مسکو اعلام کرد: امسال و در دوره ریاست ازبکستان بر این سازمان، ایران به عنوان یک کشور ناظر در سازمان همکاری شانگهای پذیرفته خواهد شد.
سرپرست وزارت امور خارجه ازبکستان در این خصوص اضافه کرد: یادداشت تفاهمی در خصوص تعهدات ایران به عنوان عضو سازمان همکاری شانگهای نیز در سمرقند امضا خواهد شد.
وی در ادامه اضافه کرد: پذیرش تهران در اجلاس شهر دوشنبه سال گذشته زمانی که تاجیکستان رئیس دوره ای پیمان شانگهای بود، پذیرفته شد. با این حال، نهایی کردن این روند ممکن است ۲ سال طول بکشد.
«ولادیمیر نوروف» افزود که سازمان همکاری شانگهای درخواست بلاروس برای پیوستن به بلوک سیاسی و اقتصادی اوراسیا را دریافت کرده است و روند پذیرش مینسک نیز می تواند در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در سپتامبر در شهر سمرقند آغاز شود.
این مقام وزارت امور خارجه ازبکستان گفت: تا به امروز درخواست مذکور به کشورهای عضو ارسال شده است و در صورت دستیابی به توافقی مشترک، فکر می کنم ممکن است در نشستی در سمرقند مورد تصویب قرار گیرد؛ حتی ممکن است روند الحاق بلاروس به سازمان همکاری شانگهای آغاز شود.
به گزارش اسپوتنیک، ماه گذشته، «مهدی صفری» معاون وزیر امور خارجه ایران در امور دیپلماسی اقتصادی، به این اتحادیه پیشنهاد کرده بود که برای تسهیل یکپارچگی اقتصادی خود، ارز جهانی را برای خود داشته باشد.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد و اعضای آن عبارتند از: چین، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، هند و پاکستان. این کشورها با هم ۴۰ درصد از جمعیت جهان و ۲۸ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) را تشکیل می دهند. کشورهای ناظر در شانگهای شامل افغانستان، بلاروس و مغولستان هستند.