رئیس دانشگاه تربیت مدرس ضمن تشریح جزئیات جلسه روسای دانشگاه های بزرگ گفت: در این جلسه اساتید از شهردار تهران خواستند چند هکتار زمین ویژه مسکن هیئت علمی اختصاص داده شود.

فرهاد دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح جزئیات جلسه رؤسای دانشگاه‌های بزرگ اظهار کرد: در این جلسه بحث‌های مربوط به کمبود بودجه در حوزه رفاهی مثل تأمین تغذیه دانشجویان مطرح و تاکید شد که به منابع مالی بیشتر برای رفع مسائل رفاهی دانشگاه‌ها مورد نیاز است. این موضوع مطرح شد که بحث تغذیه و خوابگاه وقت زیادی را از هیئت رئیسه دانشگاه‌ها برای رسیدگی به امورات آن می‌گیرد و درخواست داشتند که دولت بیشتر به دانشگاه‌ها در این راستا کمک کند.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این جلسه را اختیارات هیئت امنای دانشگاه‌ها در برنامه هفتم توسعه عنوان کرد و گفت: در برنامه پنجم توسعه اختیارات هیأت امنا این‌گونه بود که استخدام و آئین نامه‌های مالی، اداری و استخدامی توسط دانشگاه‌ها تدوین و اجرا می‌شد اما در حال حاضر برای استخدام، سازمان اداری استخدامی باید تأیید کند. یا مثلاً در بحث نظارت، قبلاً بر اساس قوانین هیئت امناها اجرایی می‌شد ولی در حال حاضر اینگونه نیست و رؤسای دانشگاه‌ها درخواست داشتند که اختیارات هیئت امنا در برنامه هفتم توسعه کشور به همان اختیارات برنامه پنجم توسعه کشور بازگردد.

وی ادامه داد: بحث استقلال مالی دانشگاه‌ها از دیگر موارد مورد بررسی در جلسه بود و مطرح شد که دانشگاه‌ها باید سعی کنند وابستگی شأن به بودجه‌های دولتی کمتر و برای این کار باید راهکارهای مناسبی در نظر گرفته شود و مقرر شد یک کمیته‌ای در این خصوص تشکیل شود تا در خصوص موضوع استقلال مالی دانشگاه‌ها همفکری داشته باشند و نتیجه آن در جلسه بعد رؤسای دانشگاه‌ها مطرح شود. با توجه به شرایط اقتصادی کشور، مناسب است که دانشگاه‌ها به این سمت بروند که خودشان درآمدزایی و منابع درآمدی متنوعی برای خودشان پیش بینی کنند.

دانشجو تأمین و تعریف استانداردهای زیر نظام‌های نظام آموزش عالی کشور، تعریف و تعیین مأموریت‌های زیر نظام‌های دانشگاه‌ها و کمبود خوابگاه‌ها به ویژه خوابگاه‌های متاهلی را از دیگر موارد مطروحه در این جلسه عنوان کرد.

وی با اشاره به حضور شهردار تهران در این جلسه گفت: رؤسای دانشگاه‌ها انتظارات خود را از شهرداری تهران مطرح کردند و بزرگترین دغدغه آنها، بحث مسکن اعضای هیأت علمی بود که می‌خواستند شهرداری‌ها مجوز ساخت مسکن و بحث‌های مربوط به آن را تسهیل کنند. به طور مثال اگر دانشگاهی زمینی دارد، شهرداری برای تغییر کاربری مجوز دهد. همچنین پیشنهاد شد شهرداری ۱۰ هزار هکتار را برای ساخت مسکن هیأت علمی جوان اختصاص دهد.

وی ادامه داد: شهردار تهران در این خصوص قول مساعد دادند که این طرح جز برنامه‌های اولویت‌دار قرار گیرد تا با مشارکت دانشگاه‌ها، اعضای هیئت علمی و شهرداری طرح‌هایی ارائه شود که به خانه دار شدن آن دسته از اساتیدی که صاحبخانه نیستند کمک کند و این موضوع مطرح شد که اگر دانشگاه‌ها زمینی دارند آنها این زمین را برای این منظور اختصاص دهند و یا شهرداری خود اقدام کند.

وی افزود: شهردار تهران همچنین آمادگی این نهاد را برای ارائه مجوزهای لازم جهت ساخت مسکن هیأت علمی اعلام کرد.