قزوین- دبیر برگزاری کارگاه عصر رمان گفت: حوزه هنری به دنبال تشریح روایت پیشرفت است و کارگاه رمان تاریخی ریشه ها را در تاریخ جست و جو می کند.

گیتی باقری در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص کارگاه عصر رمان که به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی قزوین و با هدف بررسی سیر رمان‌های تاریخی برگزار می‌شود، اظهار کرد: رمان تاریخی، رمانی است که دوره‌ای از تاریخ خود را تعیین می‌کند و تلاش می‌کند روح، آداب و شرایط اجتماعی دوران گذشته را با جزئیات واقعی و وفاداری‌ها به واقعیت تاریخی منتقل کند.

وی افزود: در کارگاه عصر رمان به دنبال شناخت و بررسی رمان‌های تاریخی نوشته شده توسط نویسندگان ایران هستیم.

این هنرمند قزوینی با اشاره به جایگاه رمان تاریخی و تأثیر آن بر فرهنگ جامعه ابراز کرد: درباره این‌که رمان تاریخی چه جایگاهی در شکل گیری فرهنگ جامعه دارد باید گفت رمان داستان تاریخی، معرّف هویت ملّی و تاریخی هر شهر و هر کشوری است و هر کشوری که کهن‌تر است، روایت کهن‌تری دارد و ایران جز کشورهای کهن با روایت‌های ناب و ارزشمند است.

دبیر برگزاری کارگاه عصر رمان ادامه داد: در اینگونه رمان‌ها موضوعات مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی که در گذشته رخ داده، توصیف می‌شود تا چراغ راهی برای آینده کشور باشد.

باقری یادآور شد: حوزه هنری به دنبال مقوله پیشرفت است و برای ساختن آینده باید از اتفاقات گذشته مطلع بود. رمان تاریخی نیز در تولد و رشد ادبیات پیشرفت، کمک خواهد کرد و قابلیت‌های زیادی در بازنمایی هویت ایران دارد.

این کارشناس حوزه ادبیات تصریح کرد: رمان تاریخی می‌تواند تصویری از قهرمان‌ها، وقایع تاریخی و هویت انسان ایرانی بدهد.

وی در خصوص کارگاه عصر رمان توضیح داد: مهمان اولین جلسه کارگاه عصر رمان محمدرضا شرفی خبوشان، نویسنده، پژوهشگر و صاحب آثار تحسین شده بی کتابی، عاشقی به سبک ونگوک و روایت دلخواه پسری شبیه سمیر است.

گفتنی است، کارگاه عصر رمان روز چهارشنبه ساعت ۱۸ در سالن حافظ حوزه هنری انقلاب اسلامی قزوین برگزار خواهد شد.