اردبیل- معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از مستندنگاری و تهیه شناسنامه برای چینی‌های تالار چینی‌خانه شیخ صفی‌الدین اردبیلی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، فردین عینی عصر چهارشنبه در بازدید از مراحل مستندنگاری آثار ارزشمند باستانی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیل اظهار کرد: تالار چینی‌خانه و گنبد الله الله این مجموعه نفیس فرهنگی جز مشهورترین آثار تاریخی و باستانی جهان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سالانه میلیون‌ها گردشگر و بازدیدکننده از ۱۷ موزه مختلف استان اردبیل، از حوزه صنایع دستی، مردم‌شناسی و باستان‌شناسی بازدید می‌کنند، تصریح کرد: این موزه‌ها در خود گنجینه‌های ارزشمند باستانی، فرهنگی، ملی و دینی را در اردبیل محبوس کرده و سالانه میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.

معاون میراث فرهنگی استان اردبیل با اشاره به اینکه ۱۰ اثر از چینی‌های چینی‌خانه بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیل در محله ثبت ملی قرار دارد، گفت: اغلب این چینی‌ها دارای جلوه آبی و سفید و اکثراً پیش‌کشی شاهان چین باستان به شاهان ایرانی است که در مجموعه جهانی بقعه شیخ صفی گردآوری شده است.

عینی با اشاره به اینکه اغلب آثار چینی‌خانه جز آثار وقفی شاه عباس به بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی است، افزود: چینی‌های موجود در چینی‌خانه شیخ صفی با مهر وقفی در معرض دید عموم گذاشته شده و درسال‌های اخیر با ثبت ۴۱ اثر از آنها، در زمره آثار ملی میراث فرهنگی و ملموس اردبیل شهره جهانی و ملی یافته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با ثبت ۱۰ اثر از چینی‌های سفید و آبی این مجموعه باستانی در سال‌جاری، مجموع چینی‌های ثبت ملی شده به ۵۱ اثر ارتقا خواهد یافت.

عینی اضافه کرد: چینی‌های آبی و سفید بعد از مرمت، پاکسازی و بازبینی به مرحله مستندنگاری و تهیه شناسنامه می‌روند تا برای ثبت ملی آماده شوند.

معاون میراث فرهنگی استان اردبیل ظروف چینی‌خانه بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی را از مهمترین، معروف‌ترین و در عین حال زیباترین آثار موجود در این مجموعه جهانی یاد کرد و ادامه داد: گرچه در سال‌های گذشته بسیاری از این چینی‌ها به خارج از کشور منتقل شده اما با بازگردانی آنها به کشور این چینی‌ها در چینی‌خانه مجموع بقعه شیخ صفی به نمایش گذاشته شده و باقی آنها نیز در معروف‌ترین موزه‌های ایران و جهان نگهداری می‌شود.