خرم‌آباد- مدیرکل پزشکی قانونی لرستان از فوت ۱۵ نفر در این استان به علت برق‌گرفتگی طی سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا فارسی نژاد امروز پنج شنبه در جمع خبرنگاران از کاهش ۶.۲ درصدی معاینات اجساد ناشی از برق گرفتگی سال گذشته در استان خبر داد.

وی افزود: بر اساس اطلاعات واحد آمار اداره کل در سال گذشته معاینه ۱۵ نفر فوتی که همگی مرد بودند، ناشی از برق گرفتگی ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی استان انجام شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان بیان داشت: این رقم در مقایسه با سال ۹۹ که تعداد کل معاینات اجساد ناشی از برق گرفتگی ۱۶ نفر شامل ۱۴ نفر مرد و ۲ نفر زن، گزارش شده بود، کاهش ۶.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

کاهش ۲.۷۷ درصدی پرونده‌های کمیسیون پزشکی

فارسی نژاد در ادامه از کاهش ۲.۷۷ درصدی تعداد پرونده‌های کمیسیون‌های پزشکی در سال گذشته در این استان خبر داد و اظهار داشت: در کمیسیون‌های پزشکی قانونی پرونده‌های قصور پزشکی و همچنین اعتراض به نظریات کارشناسی پزشکی قانونی در حوزه‌های مختلف از جمله معاینات بالینی، تشریح، تعیین علت فوت، روان پزشکی و … بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشترین کمیسیون‌های تشکیل شده در استان در خصوص موضوعاتی از قبیل روان پزشکی، ارتوپدی و گوش و حلق و بینی است، افزود: بعد از انجام مراحل تکمیل پرونده، طرفین در روز جلسه در محل برگزاری کمیسیون حضور دارند که پس از برگزاری کمیسیون، نظریه نهایی به مرجع قضائی ارسال می‌شود.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان، جلب همکاری اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی استان برای عضویت و همکاری در کمیسیون‌های پزشکی قانونی را از جمله اقدامات این اداره کل برای بررسی هر چه دقیق‌تر پرونده‌های کمیسیون عنوان کرد و گفت: در کنار کمیسیون‌های پزشکی کمیته‌های تخصصی معاینات بالینی و فوت نیز در استان فعال هستند.

فارسی نژاد با اشاره به عملکرد کمیسیون‌های پزشکی این اداره کل گفت: بر اساس اطلاعات واحد آمار اداره کل در سال گذشته ۳۸۶ مورد کمیسیون پزشکی در استان برگزار شد، این رقم در مقایسه با سال ۹۹ که تعداد کل کمیسیون‌های پزشکی ۳۹۷ مورد گزارش شده بود کاهش ۲.۷۷ درصدی را نشان می‌دهد.

بررسی ۱۴۰۰ پرونده سم شناسی

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۵ درصد از حجم خدمات در بخش آزمایشگاه انجام می‌شود، افزود: آزمایشگاه‌های تخصصی پزشکی قانونی با بهره گیری از تجهیزات به روز، فن آوری و منابع علمی نوین به استعلامات قضائی پاسخ می‌دهند که بخش‌های اصلی این حوزه عبارتند از آزمایشگاه سم شناسی، آسیب شناسی، سرولوژی و ژنتیک قانونی است.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان در ادامه به مهم‌ترین فعالیت‌های آزمایشگاهی سازمان اشاره کرد و گفت: بررسی سوءمصرف مواد مخدر، محرک و الکل، تعیین رابطه خویشاوندی، بررسی نمونه‌های زیستی و غیر زیستی از نظر سموم و دارو، تعیین هویت اجساد و بررسی‌های آسیب شناسی در نمونه‌های اجساد و… و. از جمله خدمات این بخش است.

فارسی نژاد با اشاره به عملکرد حوزه آزمایشگاه در پزشکی قانونی استان لرستان عنوان کرد: بر اساس اطلاعات واحد آمار اداره کل در سال گذشته، هزار و ۴۰۳ پرونده سم شناسی و ۳۸۹ پرونده مربوط به آسیب شناسی و پاتولوژی تشکیل و پاسخ داده شده اند، این ارقام در بخش سم شناسی افزایش ۲۳.۷ درصدی و در بخش آسیب شناسی و پاتولوژی افزایش ۶.۵۸ درصدی را در مقایسه با سال ۹۹ نشان می‌دهد.

وی گفت: سازمان پزشکی قانونی کشور با رویکرد نواندیشی و نوآوری در عرصه‌های مختلف علمی و تحقیقاتی از تمامی صاحب نظران و اندیشمندان دعوت می‌کند تا با هم اندیشی و تعامل هر چه بیشتر زمینه را برای تحقق اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و خدمت رسانی به ملت شریف ایران اسلامی فراهم کنند.