به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، فاضلاب توسط شبکههای مجزای فاضلاب جمع آوری شده و با استفاده از کلکتورها به کارخانه تصفیه منتقل میشود. در بسیاری از موارد، برداشتن فاضلاب منتقل شده توسط کلکتور برای ارسال آنها به مراحل تصفیه بعدی ضروری است.
به عنوان اولین درمان در داخل یک کارخانه تصفیه، غربالگری را پیدا میکنیم، که برای حذف مواد درشت (تکههای پلاستیک، چوب، محصولات بهداشتی، سنگ، کاغذ و غیره) هر چیزی که میتواند لولهها و پمپها را مسدود کند استفاده میشود. غربالگریها شسته شده، فشرده میشوند و به محل دفن زباله منتقل میشوند.
در مرحله روغن زدایی جداسازی شن و ماسه با ته نشینی طبیعی صورت میگیرد، در حالی که جداسازی و بالا آمدن روغنها و چربیها به سطح با دمیدن هوا که با اطمینان از یک تلاطم محدود، از رسوب مواد آلی نیز جلوگیری میکند.
سپس در مخزن ته نشینی اولیه، جامدات قابل ته نشینی با نیروی جاذبه جدا میشوند. لجنی که در کف مخزن انباشته میشود توسط تیغه پایینی جرثقیل پل اسکراپر به داخل قیفهای جمع آوری فشار داده میشود و سپس از آنها جمع آوری میشود تا برای تصفیههای بعدی ارسال شود. در این مرحله عملیات مکانیکی پایان مییابد که حدود ۱/۳ بار آلی را حذف کرده است.
حذف مواد محلول و جامدات معلق در مخزن لجن فعال صورت میگیرد. این فرآیند مبتنی بر عملکرد متابولیک میکروارگانیسمهایی است، مانند باکتریهایی که از مواد آلی و اکسیژن محلول در فاضلاب برای فعالیت و تولید مثل استفاده میکنند. به این ترتیب، تکههای متشکل از کلونیهای باکتری تشکیل میشوند که میتوانند به راحتی در مرحله ته نشینی بعدی از بین بروند. برای جذب بهینه مواد، حضور کافی اکسیژن لازم است که با دمیدن هوا از پایین تامین میشود.
فرایند و روشهای آب شیرین کن چیست؟
آب شیرین کن (یا نمک زدایی) فرآیندی است که امکان کاهش یا حذف کامل نمکهای موجود در دریا یا آب شور را فراهم میکند و آن را قابل شرب یا مناسب برای مصارف کشاورزی و صنعتی میکند. این فرآیند را میتوان با حذف آب از نمکها (تقطیر) یا با حذف نمکها از آب (اسمز معکوس) انجام داد.
در حال حاضر چندین تکنیک وجود دارد که امکان نمک زدایی آب را فراهم میکند، اما برای سادگی، اجازه دهید دو مورد از پرکاربردترین آنها یعنی اسمزمعکوس و تقطیر را شرح دهیم.
تقطیر قدیمی ترین روش نمک زدایی است و از نظر مفهومی بسیار ساده است. آب دریا با استفاده از یک منبع حرارتی گرم میشود و بخار آب به دست میآید و نمک به عنوان پسماند باقی میماند. سپس این بخار جمع آوری شده و با تراکم دوباره به مایع تبدیل میشود و در نتیجه آب شیرین به دست میآید.
اسمز معکوس شامل استفاده از غشاهایی است که به بیان ساده مانند فیلتر عمل میکنند. مشهای این فیلترها به اندازهای کوچک هستند که میتوانند مولکولهای آب را عبور دهند، اما از مولکولهای نمکی عبور نمیکنند، بنابراین آب شیرین به دست میآید. با این حال، این تکنیک مشکلات زیست محیطی متعددی را به همراه دارد. عبور اجباری آب دریا از طریق فیلترها علاوه بر نیاز به انرژی زیاد، میتواند باعث شکار ماهیهای کوچک و پلانکتونها شود و زنجیره غذایی محلی را تغییر دهد. همچنین یخ زدگی روی فیلتر با غلظت بالایی از نمک ایجاد میشود که برای حذف آن نیاز به استفاده از مواد شیمیایی است که باید به روش مناسب دفع شوند تا به محیط زیست آسیبی نرسد.
تصفیه آب
این روزها اهمیت اب برای مصارف صنعتی و شهری و کمبود آن بر هیچکس پوشیده نیست. بشر برای مصارف صنعتی و روزمره به آب باکیفیت تری نیاز دارد، ازاین رو فرایند تصفیه آب و شیرین کردن آب در اقصی نقاط جهان در حال گسترش یا شکل گیری است. به دلیل کمبود آب و محافظت از محیط زیست پساب یا فاضلاب تولید شده نیز باید تصفیه گردد که به ان تصفیه فاضلاب میگویند.
منظور از تصفیه اب، تصفیه فاضلاب و اب شیرین کن چیست؛ در این مقاله به طور مختصر شما را با این سه فرایند آشنا میسازیم.
فرایند تصفیه آب چیست؟
دستگاه تصفیه آب برای تصفیه آب از مواد مختلف، که هم شیمیایی (عمدتاً مواد معدنی) و هم بیولوژیکی (یعنی باکتری) از طریق سیستمهای فیلتراسیون هستند، عمل میکند. آبی که به خانههای ما میرسد، به لطف تجزیه و تحلیل ASL، باید با پارامترهای آب آشامیدنی تعیین شده توسط فرمان قانونی ۳۱/۲۰۰۱ و اصلاحات بعدی مطابقت داشته باشد، بنابراین در ابتدا قابل شرب است. اما برای ایمنتر کردن آن (مثلاً اگر آلودگیهای ناشی از خرابی سیستم آب وجود دارد) ممکن است تصفیه آن با این دستگاه مفید باشد.
جنبه مهمی که باید در نظر گرفت این است که تصفیهکنندهها آب را به طور کامل «پاکتر» نمیکنند، بلکه آلایندههای بسیار خاصی را که با توجه به سیستمهای تصفیه تغییر میکنند، حذف میکنند.
سه نوع رایج سیستم تصفیه آب برای مصارف آشامیدنی و صنعتی وجود دارد که شامل فیلتر اسمز معکوس، فیلتر کربن فعال و فیلتراسیون میشود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.