حجتالاسلام حسن باقری در گفتو گو با مهر، اظهار کرد: حادثه عاشورا نتیجه فراموشی غدیر بود به طوری که اگر مسلمانان بعد از غدیر سفارشات حضرت پیامبر (ص) را از یاد نمیبردند، حادثه عاشورا به وجود نمیآمد.
وی با اشاره به موضوع مهم جانشینی حضرت علی (ع) بعد از نوبت تصریح کرد: واقعه غدیر در واقع استمرار راه نبوت و رسیدن مرحله هدایت انسانها از نبوت به امامت بود که ضرورت اعلام جانشینی حضرت علی (ع) نیز مبین همین امر است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: قطعاً جانشینی پیامبر اکرم (ص) یکی از رسالتهای آن حضرت بوده و این رسالت از سوی خداوند متعال وحی شده بود.
حجتالاسلام باقری افزود: هر وحی که از جانب حضرت حق باشد، ملزم و لازمالاجرا است که مصداق وحی بودن این مسئله در همان وحی الهی مسجل و یقین است.
وی با اشاره به فراموشی واقعه غدیر و پیامدهای آن بعد از رحلت حضرت محمد (ص) خاطرنشان کرد: بعد از رحلت پیامبر اسلام (ص) وضعیت جامعه اسلامی بسیار تغییر کرد به طوری که فساد و فحشاء، قدرتطلبی و جاهطلبی وجود مردم را فراگرفته بود.
حجتالاسلام باقری در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: افراد بسیار کمی مثل سلمان، اباذر، مقداد، مالک اشتر و عمار به واقعه غدیر وفادار ماندند و باقی مردم به خاطر جاهطلبی خود و به تعبیر حضرت زهرا (س) به خاطر ترسشان از حکومت، امام علی (ع) را کنار زدند و در حقیقت فراموشی غدیر سبب شد که واقعه عاشورا شکل بگیرد.
وی دلیل بیتوجهی مردم به بیعتشان با پیامبر (ص) را وعدههای حکومت وقت یاد کرد و ادامه داد: هوای نفس و نفسانیت مردم سبب شد که به خاطر یک پست دنیوی، حضرت علی (ع) که دنیا و آخرت است را کنار بگذارند.
حجتالاسلام باقری با اشاره به اینکه همین مردم در واقعه کربلا در ازای یک قبضه شمشیر به جنگ نوه پیامبر رفتند و یا حضرت امام حسن (ع) را وادار به صلح با معاویه کردند، گفت: پایهگذاری این جهل از زمان خلیفه اول بود به طوری که وقتی خلفا به خیلی از مسائل و احکام بیتفاوت بودند خود به خود مردم نیز بیتفاوت شدند و وقتی که خلفا به جنگ، جهاد و سیره پیامبر (ص) بیتفاوتی نشان دادند، مردم نیز به این مسائل بیتفاوت شدند.
وی عامل اساسی بیتفاوتی مردم به اصول و سیره حضرت پیامبر را یادآور شد و بیان کرد: در زمان خلیفه اول علمایی بودند که در ازای گرفتن پول، فتوای جعلی درست میکردند و یا علیه امام علی (ع) حدیث دروغین از زبان پیامبر (ص) میساختند.
حجتالاسلام با تاکید بر اهمیت غدیر در بعد از پیامبر و حتی در عصر حاضر اظهار کرد: حضرت پیامبر (ص) خاتمالانبیا و اشرف مخلوقات بود و برای امت زمان خود و بعد آن رسالتی مشابه داشت.
وی وظایف مسلمانان در عصر حاضر را حفظ وحدت همگانی و پایبندی به مفاد حدیث غدیر دانست و تصریح کرد: غدیر در واقع ادامه مسیر نبوت حضرت محمد (ص) و راه تبیین اسلام است و بر ما است که از همه ظرفیتهای موجود برای تبیین و بیان ابعاد مختلف غدیر استفاده کنیم.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: پیامبر (ص) وظیفه ابلاغ پیام غدیر را تا روز قیامت بر عهده مسلمانان قرار دادند و امروز وظیفه ماست که به عنوان یاوران غدیر با حداکثر توان خود در این راه قدم برداریم.