به گزارش خبرنگار مهر، محمد احمدوند ظهر امروز در آئین تکریم و معارفه مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی بابیان اینکه انجام کار فرهنگی در تبریز کار آسانی نیست، اظهار داشت: مدیرکل سابق کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی در مدت شش سال کارهای ارزشمندی کردهاند و قطعاً نباید اقدامات ارزشمند و بزرگ وی فراموش شود.
معاون نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: آقای اسد بابایی مدیرکل جدید کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی از چهرههای فرهنگی، مذهبی، انقلابی و رسانهای استان است، آقای بابایی به جهت انقلابی بودن و سابقه درخشانشان و از طرفی مورد تأیید بودن مقامات استان به این سمت انتخاب شدهاند، مدیرکل جدید استان کارآمد و کاربلد بوده که آرزوی موفقیت برای وی داریم.
وی با اشاره به اینکه ارتباط نزدیک با کارکنان ستادی و کتابداران انتظار ما از مدیرکل جدید کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی است، گفت: ارتباط با کارکنان میتواند به شناسایی مشکلات کمک کند، هرچند حل برخی مشکلات زمانبر است.
وی گفت: ما در نهاد کتابخانههای عمومی کشور بر تقویت برنامههای حوزه کودکان اهتمام ویژهای داریم، چراکه باید در حوزه کودکان سرمایهگذاری بیشتری انجام دهیم از اینرو از آقای بابایی انتظار میرود تا به حوزه کودک بیش از پیش متمرکز باشند.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت خیرین حوزه کتاب در آذربایجانشرقی تأکید کرد و افزود: کتابخانه سیار موضوعی است که برای دسترسی مردم مناطق مختلف بایستی جزو برنامههای عملیاتی قرار گیرد.
وی گفت: کتابخانه بدون کتاب بهزودی در تهران افتتاح میشود. البته دسترسی ویژهای به مردم استان آذربایجانشرقی در این کتابخانه خواهیم داد.
خدمات کتابخانه ای تعطیل پذیر نیست
مدیر کل جدید کتابخانه های عمومی استان نیز در این جلسه گفت: خدمات کتابخانه ای تعطیل پذیر نیست و رسیدگی به کتابخانه های مناطق حاشیه نشین و کم برخوردار در اولویت ما قرار دارد.
اسد بابایی ظهر امروز در آئین تکریم و معارفه مدیر کل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی گفت: فعالیت کتابخانه ها به صورت مستمر و گسترده بوده و تعطیل ناپذیر است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی با اشاره به مشکلات کتابخانه ای استان گفت: از نمایندگان مردم استان در مجلس انتظار همراهی و حمایت داریم و اگر این حمایتها نباشد موفق نخواهیم بود.
بابایی افزود: خدمات کتابخانه ها توقف ناپذیر و تعطیل ناپذیر بوده و با سرمایه اجتماعی که داریم فعالیتهای خود را به حاشیههای شهر گسترش خواهیم داد.
وی با تقدیر از اقدامات انجام شده گفت: همکاران کتابدار من در کتابخانه های عمومی افراد توانمندی هستند که قدرت اجرایی بالایی دارند و اولین جلسه کاری من با کتابداران خواهد بود.
لزوم اعتماد خیرین به کتابخانه ها
مدیرکل سابق کتابخانه های عمومی استان نیز در این آئین گفت: مسیر دشواری در حوزه پیشرفت کتاب در پیش داریم که باید با همراهی یکدیگر بتوانیم بحث محتوا را در آگاهی جامعه افزایش دهیم.
شهرام خدایی افزود: از سال ۹۷ در تمامی شوراهای اداری حرفم این بود که برنامه ریزی داشته باشیم که هر ساله میزان مطالعه را یک دقیقه افزایش دهیم که اولین اقدام در این راستا این است که از خودمان و همکاران داخل مجموعه شروع کنیم.
خدایی ادامه داد: در استان برای هر آذربایجانی یک کتاب نداریم و در این حوزه مشکل جدی داریم.
وی اظهار کرد: برای افزایش کتاب در استان نیازمند افزایش کتابخانه هستیم که در این مدت توانستیم ۹ کتابخانه به کتابخانه های موجود در استان اضافه کنیم.
خدایی تاکید کرد: دو برنامه اهدا کتاب با پویش هر آذربایجانی یک کتاب و اهدای کتاب اهدای دانایی اجرا کردیم و موفق شدیم از مرز ۳ میلیون کتاب در استان گذر کنیم.
وی ضمن اشاره به لزوم اعتماد خیرین به کتابخانه ها ادامه داد: ساختمان نیمه کارهای در هریس به نام شهدای مدافع حرم نیمه کاره بود که با افزایش تعاملات توانستیم کتابخانه را افتتاح کنیم.
خدایی گفت: پروژههای متعددی در استان داریم؛ برای مثال در تبریز یک پروژه بازآفرینی شهری و در بستان آباد یک طرح ملی داریم. در مقبره ستارخان تبریز کتابخانه ای آغاز به ساخت شده است و در مدت مسئولیتم شهرستانهای مختلف کتابخانه افتتاح شد.
وی ادامه داد: در سطح استان ۱۹ کتابخانه در شهرستانهای مختلف مانند کلیبر، آبش احمد، خداآفرین، مرند و مراغه و خود تبریز بازسازی و به سازی کردیم.
خدایی از بازسازی کتابخانه های تربیت، یامچی، سراب، ارس، سهند و مارالان بازسازی خبر داد و گفت: تملک و بودجه را از زیر ۱ میلیارد تومان به ۱۸ میلیارد رساندیم که لازم است قدم به قدم کتابخانه های استان ترمیم شوند.