خبرگزاری مهر - گروه استان ها: نمایشگاه بین المللی قائم شهر از آغاز کلنگ زنی در دوره وزیر وقت بازرگانی (شریعتمداری) تا به امروز دارای مشکلات، افت و خیزها و چالش هائی بوده است اما این روزها بحث انتقال آن به نقطه ای دیگر نقل محافل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در قائم شهر، در شرایطی که هر استان می تواند در شهرستان های خود به هرتعداد که بخواهد نمایشگاه دائمی احداث کند اما سهم هر استان برای ایجاد نمایشگاه بین المللی تنها یک نمایشگاه است.

کلنگ احداث نمایشگاه بین المللی مازندران در قائمشهر در سال 1378 با حضور شریعتمداری وزیر بازرگانی سابق به زمین خورد اما همواره به دلیل کار شکنی مدیران استانی و ضعف سرمایه گذار با چالش روبرو بود.

نمایشگاه مذبور در فضایی به مساحت 14 هکتار در مسیر جاده ترانزیتی هراز و فیروزکوه در شهرستان قائمشهر واقع است اینکه آیا انتخاب زمین نمایشگاه به دلیل قرار گرفتن در حاشیه رودخانه تلار درست بوده یا نه؟ مسئله ای است که کارشناسان شهرداری، شرکت آب منطقه ای و سازمان بازرگانی استان باید جوابگو باشند.

اما اینکه این روزها نمایشگاه بین المللی قائمشهر مرکز توجه مسئولین استان مازندران و رسانه های این استان شده مسئله ای است که با نزدیک شدن به انتخابات می تواند حساسیت بیشتری ایجاد کند.

نمایشگاه بین المللی قائمشهراز زمان کلنگ زنی تا کنون با مشکل زیادی دست و پنجه نرم کرد. در سال 84 شرکت آب منطقه ای در اقدامی جالب قرار داد اجاره زمین نمایشگاه قائمشهر را فسخ کرد.

سید رضا حسینی، رئیس هیئت مدیره نمایشگاه بین المللی مازندران در اعتراض به فسخ قرار داد توسط شرکت آب منطقه ای طی نامه ای، قرارداد موجود را در قالب عقد اجاره تحقق یافته عنوان کرد و افزود: این قرار داد همانند تمامی عقود معین از شرایط ویژه برخوردار است بنابراین با مراجعه اجمالی به قوانین موضوعه مرتبط با عقد اجاره بیانگر اتقان و استحکام قرار داد مذبور به هیچ روی قابلیت فسخ ندارد.

وی افزود: فسخ قرار داد در زمره تصمیمات متخذه در سلسله مراتب اداری شرکت آب منطقه ای نیست و فسخ و اعلام آن در حیطه وظایف مراجع قانونی ذیربط است که تا کنون چنین موضوعی از مراجع مذبور به این شرکت ابلاغ نشده است و در نهایت شرکت آب منطقه ای از موضع خود عقب نشینی کرد.

طی سالهای گذشته مسئولین استان تصمیم گرفته کلمه بین المللی را از نام نمایشگاه قائمشهر حذف کنند که چندین بار با اعتراض مدیران شهرستان مواجه شدند که کمیل گوران رئیس شورای شهر این شهرستان تغییر نام یک مجموعه را وظیفه وزارتخانه مربوطه عنوان کرد.

گوران این مشکل را ناشی از فرصت طلبی بعضی افراد در مرکز استان مازندران که در خارج از محدوده قانون به دنبال طرح مسائلی به منظور جذب آرا و اعتماد شهروندان نسبت به خود هستند دانست و اعتراض کتبی خود را به دفتر رئیس جمهور، وزیر بازرگانی، سرپرست استانداری مازندران، رئیس اداره بازرگانی استان مازندران فرستاد.

این کار شکنی ها برای انتقال نمایشگاه بین المللی قائمشهر تا آنجا ادامه یافت که روزنامه بشیر(روزنامه محلی شمال کشور) در 12 مرداد ماه 84 با چاپ گزارش آخرین اقدام مهم دولت اصلاحات مبنی بر آغاز عملیات اجرایی نمایشگاه بین المللی مازندران در ساری واکنش نماینده های قائمشهر در مجلس شورای اسلامی، شورای شهر و مردم شهرستان قائمشهر را به همراه داشت.

از آن تاریخ به بعد هر از گاهی صحبت بر سر تغییر نام و جابه جایی نمایشگاه قائمشهر می شود تا اینکه چندی پیش ابوطالب شفقت استاندار مازندران در مصاحبه مطبوعاتی صراحتاً عنوان کرد: نمایشگاه قائمشهر زیر ساخت لازم را برای یک نمایشگاه بین المللی را ندارد و این نمایشگاه باید به مرکز استان منتقل می شود.

ولی الله رعیت نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به استاندار مازندران ضمن اشاره به لازم الاجرا بودن تصمیمات وزرا در زمان وزیر وقت عنوان کرد: وزیر بازرگانی به عنوان تنها مرجع صدور پروانه های نمایشگاه بین المللی با انتقال و جابه جایی نمایشگاه بین المللی قائمشهر مخالف است و این سند به صورت مکتوب از سوی وزارت بازرگانی وجود دارد و انتقال نمایشگاه بین المللی قائمشهرغیر قانونی است.

حجت الاسلام علی معلمی نماینده خبرگان رهبری و امام جمعه قائمشهر نیز وجود نمایشگاه بین المللی در قائمشهر را حق شهروندان قائمشهری عنوان کرد و افزود در شرایطی که وزیر بازرگانی وقت کلنگ احداث این نمایشگاه بین المللی را در قائمشهر به زمین زد هیچ طرح دیگری مبنی بر نمایشگاه بین المللی در استان مازندران وجود نداشت.

وی خاطر نشان کرد: وقتی مشکل نمایشگاه با تغییر مدیریت حل می شود تغییر مکان نمایشگاه بی معنی است زیرا هزینه هنگفتی از بیت المال صرف احداث این نمایشگاه شده است و اینکه به دلیل ضعف متصدی و متولی این نمایشگاه به دلیل مرکزیت ساری در استان (تنها با 30 کیلومتر فاصله) به آنجا منتقل شود توهین به افکار عمومی است.

در سفر استانی رئیس جمهور به قائمشهر دو میلیارد و500 میلیون ریال اعتبار برای ایجاد زیر ساخت مناسب در نمایشگاه اختصاص یافت که این اعتبار تماماً جذب شده و در اختیار سازمان بازرگانی استان قرار گرفت، سازمان بازرگانی استان مازندران تنها به شرط تغییر مدیریت نمایشگاه این اعتبار را به شرکت نمایشگاهی پرداخت می کند.

سیاسی کاری و قدرت طلبی افراد باعث رکود اقتصادی شدید در شهرستان قائمشهر شده و با انتقال نمایشگاه بین المللی تنها بارقه امید به پیشرفت این شهر از بین خواهد رفت.