خبرگزاری مهر، گروه استانها: علیرغم گذشت بیش از ۱۳ ماه از برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، هنوز شهر قرچک با جمعیت حدود ۳۰۰ هزار نفری در جنوب شرق تهران شورای شهر ندارد.
ماجرا از آن جایی شروع شد، که ۲۵ مردادماه سال گذشته و حدود دو ماه پس از انتخابات فرماندار وقت قرچک اعلام کرد، که هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات به دلیل تخلفات متعدد نتیجه ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر قرچک را باطل کرده است.
بهمن خطیبی فرماندار سابق قرچک سال گذشته در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستاهای کشور پس از بررسی مدارک و مستندات دستگاههای نظارتی، امنیتی و قضائی شهرستان، ابطال انتخابات در شهر قرچک را اعلام کرد که آگهی آن منتشر شده است، بر این اساس و پیرو آگهی قبلی به اطلاع اهالی حوزه انتخابیه شهر قرچک تابع شهرستان قرچک میرساند که صحت برگزاری انتخابات بر اساس ماده ۵۸ قانون انتخابات مورد تأیید هیئت نظارت قرار نگرفت و باطل شد.
فرماندار سابق قرچک افزود: بر اساس این آگهی، تاریخ برگزاری انتخابات میاندورهای پس از ابلاغ وزارت کشور به این فرمانداری به اطلاع عمومی خواهد رسید، بر اساس قانون، تأیید صحت و یا ابطال انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بر عهده هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی است که این مهم بر اساس تصمیمات قانونی صورت گرفته است.
گلایههای مردمی از عدم تشکیل شورای شهر قرچک
این اقدام در حالی انجام شده است، که مردم خواهان تشکیل شورای اسلامی شهر قرچک هستند، یکی از شهروندان قرچک در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: زمانی که برای انجام کاری به شهرداری میرویم، چون شورا نداریم، کارمان لنگ میشود، ما رأی دادیم، اما متأسفانه خبری از شورای شهرمان نیست.
وی گفت: اگر کسی اشتباه و تخلفی کرده باید با وی برخورد شود، اما چرا کل اعضا شورا بر سر کار نمی آیند.
شهروند دیگری نیز به خبرنگار مهر گفت: شهر قرچک به این عظمت یک شورا ندارد، نمیدانیم، این چه وضعیتی است، آخرین خبر اسفند سال ۱۴۰۰ بود، که قرار بود، شورا تشکیل شود، اما الان با گذشت چندین ماه هنوز خبری از تشکیل شورا نیست.
نسبت به اصل ابطال انتخابات انتقاد دارم
علاوه بر مردم، امام جمعه قرچک نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بنده از ابتدا نسبت به اصل ابطال انتخابات انتقاد داشتم، اظهار داشت: باید با دو نفر، سه نفر، هرچند نفر اگر در انتخابات تخلف کردند، برخورد شود و افرادی که بعد از متخلفین در لیست آرا انتخاباتی قرار دارند، بالا آمده و جایگزین فرد متخلف شوند.
حجت الاسلام حجت الله اسماعیلی افزود: اما اینکه ما بیاییم، کل انتخابات و حضور مردم و نتیجه آرا را به طور کلی زیر سوال ببریم، بنده مخالف هستم.
شکایت اعضای منتخب شورای شهر قرچک به دیوان عدالت اداری
اما این ابطال انتخابات سبب شد، تا عدهای از منتخبین انتخابات شورای شهر قرچک به رأی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در دیوان عدالت اداری اعتراض کنند، یکی از اعضا منتخب شورای اسلامی شهر قرچک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برای تظلم خواهی و دفاع از رأی مردم به دیوان عدالت اداری رفته و شکوائیه ای تقدیم کردیم.
یدالله باهو گفت: بنده و محمدفرهام، صمد شایان، محمد قیاسوند، طیبه اسکندری، مریم طالبی، مصطفی افشاری و مهدی زمانی افشار در دیوان عدالت اداری شکایت کردیم و خدا را شکر پاسخ گرفتیم و دیوان عدالت اداری رأی را مبنی بر تشکیل شورای اسلامی شهر قرچک داد.
منتظر اعلام نظر نهایی دیوان عدالت اداری هستیم
ولی سوال اینجا است، که چرا همچنان و پس از چند ماه از حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر تشکیل شورای اسلامی شهر قرچک، خبری از تحلیف این شورا نیست، سوالی که فرماندار قرچک در پاسخ به آن به خبرنگار مهر گفت: ما برای تحلیف شورای اسلامی شهر قرچک و منتخبین این شورا از هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات استعلام گرفتیم و نایب رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات اعلام کرد، که پیرو جلسه مجدد هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات اکثریت اعضا تاکید بر ابطال مجدد انتخابات شورای اسلامی شهر قرچک داشتند.
علیرضا فاتحی نژاد افزود: پس از این اظهار نظر هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، برای تعیین تکلیف، نظر هیئت مرکزی نظارت را به شعبه ششم اجرای احکام دیوان عدالت اداری ارسال کرده و منتظر ارائه طریق این شعبه هستیم.
شوراها از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی در زمینه نقش آفرینی بیش از پیش مردم در اداره شهرها است، اما میبینیم، اکنون شهری با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۳ ماه است، در انتظار شورا است.
امیدواریم، هرچه سریعتر تکلیف شورای شهر قرچک مشخص شود، تا زمینه خدمت هرچه بیشتر به مردم این شهر فراهم آید.