به گزارش خبرگزاری مهر، بوی بدن از منابع مختلفی تامین می شود، اما مهمترین منبع بویژه در میان مردان ماده "آندروستنون" است. آندروستنون از هورمون مردانه تستوسترون مشتق می شود و می تواند در هر دو جنس باعث بوی بدن شود. ( زنان نیز به میزان کم تستوسترون تولید می کنند).
ماده "آندروستنون" که در ادرار و عرق بدن دیده می شود، در دیگر پستانداران نیز وجود دارد. درکل پستانداران از این ماده برای انتقال اطلاعات مربوط به اجتماع و جنسیت خود به سایر جانوران استفاده می کنند.
به تازگی دانشمندان دانشگاه دوک و دانشگاه راکفلر که نتایج یافته های خود را در مجله نیچر منتشر کرده اند، نشان دادند که این ماده در مورد انسان هم می تواند توانایی مهمی در رفتارهای اجتماعی و برخورد و دوستی با افراد جامعه داشته باشد.
این محققان در 400 مورد آزمایشی موفق به شناسایی گونه های مختلف ژنی شدند که گیرنده بویایی OR7D4 را رمزگذاری می کند.
این ژن مسئول توانایی درک بوی "آندروستنون" است اما این تحقیق نشان می دهد که این ژن در افراد مختلف باعث ثبت بوهای مختلفی می شود و بنابراین به کمک این ژن افراد مختلف یک بوی واحد مربوط به یک فرد را به صورت های مختلف درک می کنند.
در حقیقت این دانشمندان کشف کردند که دو جهش از این ژن وجود دارد و به ویژه دو چند ریختی در نوکلوتید این ژن مشاهده می شود که منشاء گونه های مختلف گیرنده OR7D4 است. این دو جهش ژنی RT و WMنام دارند.
بنابراین گزارش، افرادی که دارای ژنوتیپ RT/RT هستند، بوی "آندروستنون" را تند و شدید درک می کنند، در حالی که افراد با ژنوتیپ RT/WM اغلب بوی بدن افراد را درک نمی کنند و اگر هم این بو را احساس کنند آن را شبیه به عطر وانیل درک می کنند.
این دانشمندان علت این مسئله را که برخی از افراد جامعه در رفتارهای اجتماعی و حتی عاطفی به یکدیگر متمایل می شوند و نسبت به افراد دیگر حالت انزجار دارند درعملکردهای مختلف این ژن دانستند.