مهر- دومین همایش ملی نهج‌البلاغه در آرا و اندیشه اسلام شناسان با معرفی برگزیدگان این همایش به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز اسلامی فاطمیه، مراسم اختتامیه دومین همایش ملی نهج‌البلاغه در آرا و اندیشه‌های اسلام شناسان ایران و جهان در سالن خدیجه کبری (س) مرکز اسلامی فاطمیه در شهرستان مهر برگزار شد.

در این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، پیام آیت الله جواد آملی به این همایش پخش شد.

در این پیام آیت الله جوادی آملی به دومین همایش ملی نهج البلاغه در آرا و اندیشه‌های اسلام شناسان آمده است: نهج البلاغه تمام سخنان امیرالمومنین (ع) نیست بلکه سید رضی آن بخش‌هایی که توانسته را جمع آوری کرده و البته همین نیز خدمت بزرگی به اسلام بود لذا تدریس نهج البلاغه و تحقیق درباره آن باید در دستور کار حوزه و دانشگاه قرار بگیرد.

کتاب شریف نهج البلاغه که به لطف الهی اکثریت قریب به اتفاق خطبه‌ها، نامه‌ها و کلمات نورانی آن حضرت در آن جمع آوری شده است، با تشخیص یک مؤسسه یا چندین مؤسسه، کاملاً مورد تحقیق حوزه و دانشگاه قرار بگیرد، زیرا بسیاری از مطالب علمی - علوی است که در نهج البلاغه توسط سید رضی (رضوان الله تعالی علیه) نیامده است.

سید رضی که سعیش مشکور باشد و بیش از هزار سال به جامعه علمی خدمت کرده است و همچنان خدمتش مستدام است، فرصت جمع آوری نهج البلاغه جامع و کامل را نداشت؛ مثلاً گاه خطبه‌ای که چندین صفحه است به صورت چند سطر درآمده است که این «بضعه من الخطبه» است.

آیت الله العظمی جوادی آملی در ادامه این پیام اظهار کرد: نهج البلاغه سید رضی بضعه‌ای است از نهج البلاغه علوی؛ این کتاب، تحقیقات همه جانبه می‌خواهد، فهرست می‌خواهد، معجم می‌خواهد، موضوع شناسی می‌خواهد، دسته بندی کردن معارف می‌خواهد و مانند آن.

آیت الله جوادی آملی بیان کرد: گوشه‌ای از گوشه‌های نهج البلاغه تاکنون معرفی شد؛ بر همه شما علما بر همه ما طلبه‌ها بر همه شما بزرگان و بر همه ما پیروان لازم است که مؤسسات متعددی در احیای معارف نهج البلاغه که این تفسیر قرآن است، تفسیر عترت، تفسیر سنت، تفسیر ولایت و تفسیر نبوت است، ایجاد کنیم، خیّرین بزرگوار هم تلاش و کوشش کنند که نه یک مؤسسه بلکه مؤسسات فراوانی تأسیس شود که هر کدام عهده دار بخشی از بخش‌های وسیع کتاب شریف تمام نهج البلاغه شوند.

آیت الله جوادی آملی همچنین اظهار داشت: این مردم‌سالاری دینی یعنی هم سالاران دینی باشند هم مردم دینی باشند؛ هم رهبران متدین باشند که نه بیراهه بروند و نه راه کسی را ببندند و هم مردم متدین باشند. اگر هر دو از این نقص و عیب رهیدند می‌شود مردم سالاری دینی.

در ادامه این مراسم ۸ مقاله برگزیده ارائه شد که موضوع این مقالات به شرح زیر است:

مقاله محمدامین ناجی عضو هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور با موضوع: بررسی مفاهیم اخلاق اجتماعی در نامه‌های امیرالمومنین (ع) در نهج‌البلاغه

مقاله اشرف بروجردی عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با موضوع: تجربه زیست علوی در نهج‌البلاغه

مقاله سید زهیر مسیلینی عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با موضوع: سازو کارهای حکمرانی خوب در مبارزه با فساد اداری از دیدگاه امام علی (ع)

مقاله عبدالهادی فقهی زاده عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با موضوع: مبانی نظری وحدت اسلامی از دیدگاه قرآن و نهج‌البلاغه

مقاله سیده سادات میرزاپور الهاشم عضو هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور با موضوع: فضائل اخلاق اجتماعی نهج‌البلاغه

مقاله آیت‌الله تر محمد سروش محلاتی استاد خارج حوزه علمیه قم با موضوع: امکان‌سنجی بکارگیری زور و تحمیل در نظام علوی

مقاله مرتضی حسنی نسب عضو هیأت علمی دانشگاه اراک با موضوع: رهیافتی بر اخلاق گفتاری از دیدگاه امام علی (ع)

به گزارش روابط عمومی مرکز اسلامی فاطمیه دکتر بهزاد مریدی دبیر این همایش هم با بیان اینکه نخستین دوره همایش ملی نهج‌البلاغه از منظر اندیشه اسلام شناسان از مجموعه همایش ملی ریحانه النبی در سال ۹۶ به همت مرکز اسلامی فاطمیه و همکاری نهادها و مراکز مختلف علمی، آموزشی، پژوهشی دولتی برگزار شد.

وی با اشاره برگزاری دومین همایش که امسال به میزبانی استان فارس و شهرستان مهر در دو روز به صورت مجازی و حضوری برگزار شد گفت: مقالاتی زیادی به دبیرخانه ارسال شده بود که از این مجموع ۵۵ اثر پذیرفته شد. در آئین اختتامیه این همایش ۱۸ مقاله ارائه شد و مابقی مقالات در دو جلد رونمایی شدند.