همدان- کارشناس دینی گفت: نکته قابل تامل در واقعه مباهله این است که پیامبر (ص) تا پای جان خویش و عزیزترین افراد خانواده خود بر رسالت و پیامبری شان ایستادگی کردند.

حجت الاسلام رضا احمدوند در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت روز مباهله بیان کرد: روز ۲۴ ماه مبارک ذی الحجه به نام (روز مباهله) نامگذاری شده است که اشاره به حادثه‌ای دارد که بین پیغمبر اسلام (ص) و مسیحیان نجران رخ داده است.

وی افزود: واژه مباهله به معنای لعن و نفرین دو طرفه است، اما در اصطلاح وقتی کسی در اثبات حقانیت خود به طرف مقابل ناکام می‌ماند به عنوان آخرین راهکار برای اثبات حقانیت خویش او را دعوت به مباهله می‌کند.

این کارشناس دینی ادامه داد: این موضوع به این معنا است که هر یک از دو طرف دیگری را لعن و نفرین می‌کند و بر خداوند متعال لازم است تا با اجابت نفرین طرفی که حق است از او دفاع کرده و حقانیتش را به دیگری ثابت کند.

حجت الاسلام احمدوند تشریح کرد: در تاریخ اسلام این واقعه در سال نهم هجری و پس از اینکه پیامبر مکرم اسلام (ص) برای مسیحیان نجران نامه نوشتند و آنها را به اسلام دعوت کردند، اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به اینکه دانشمندان مسیحی نجران پس از دریافت نامه از ایشان خواستند تا با آنان به بحث و گفتگو بپردازد و پس از اینکه پیامبر اکرم (ص) در مسجد مدینه با آنان به بحث پرداختند، آنها از پذیرش حق امتناع ورزیدند؛ در این هنگام بود که آیه ۶۱ سوره مبارکه آل عمران نازل شد.

این کارشناس دینی با بیان اینکه در آن موقع، پیامبر (ص) از جانب خداوند مأمور شدند تا با آنها به مباهله بپردازد و قرار شد تا آنان با فرزندان و زنان و جان‌هایشان در خارج از شهر مدینه حضور یابند.

وی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که توجه به آن ارزشمند است به این موضوع بر می‌گردد که پیش از وقوع مباهله یکی از بزرگان مسیحیان نجران به هیئتی که قرار بود به مباهله با پیامبر اسلام (ص) اقدام کند، عنوان کرده بود که «در روز مباهله توجه داشته باشید اگر محمد (ص) با تعداد انبوهی از یاران و اصحاب خویش آمد، با او مباهله کنید چراکه او بر حق نیست؛ اما اگر دیدید با تعداد کمی از اهل بیت خود به میدان آمد، بدانید که حق با او است».

حجت الاسلام احمدوند با بیان اینکه مسیحیان نجران وقتی دیدند که پیامبر اسلام (ص) در روز موعود در حالی می آیند که امام حسین (ع) را در آغوش گرفته و دست امام حسن (ع) را در دست دارند و حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع) به دنبال ایشان می آیند، از مباهله با ایشان امتناع ورزیدند؛ خاطرنشان کرد: نکته قابل تأمل در واقعه مباهله این است که پیامبر (ص) تا پای جان خویش و عزیزترین افراد خانواده خود بر رسالت و پیامبری شأن ایستادگی کردند و ذره‌ای در این مسیر دچار شک و تردید نشدند.

این کارشناس دینی در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد: ما نیز باید با الگو قرار دادن پیامبر اسلام (ص) در مسیر دینداری ثابت قدم باشیم و از دلسردی و عقب نشینی در این مسیر خودداری کنیم.

وی در پایان تصریح کرد: در روزگاری که مشکلات و آسیب‌های مختلف دینداری ما را مورد هدف قرار داده است باید بدانیم که تنها راه نجات و برون رفت از مشکلات ایمان به خداوند متعال و تکیه بر خداوند است.