مدیریت شهری پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته در تهران خدمات گوناگونی را به شهروندان ارائه داده که شهرداری مناطق در این زمینه نقش ویژه‌ای دارند، در این بسته خبری اخبار شهرداری مناطق را بخوانید.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیریت شهری به‌دلیل تعدد خدماتی که به شهروندان ارائه می‌دهد، همواره در پایتخت کشور از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و به نوعی بسیاری از ابعاد زندگی شهروندان با خدمات مدیریت شهری و شهرداری تهران گره خورده است. در این بسته خبری به گوشه‌ای از خدمات مدیریت شهری می‌پردازیم.

ایمن سازی گذرگاه‌های عابر پیاده در منطقه ۱۳

محمدهادی علی‌احمدی از آغاز عملیات ایمن‌سازی گذرگاه‌های عابر پیاده در منطقه ۱۳ به‌منظور افزایش ایمنی شهروندان در هنگام رفت و آمد خبر داد و گفت: با توجه به مصوبات ابلاغی، بررسی سوابق تصادفات و پس از بازدیدهای متعدد میدانی انجام شده، ایمن‌سازی گذرگاه عابر پیاده در دستور کار معاونت حمل و نقل ترافیک قرار گرفت.

شهردار منطقه ۱۳ هدف از اجرای این طرح را، افزایش آگاهی و دید رانندگان از محل‌های عبور عابرین پیاده اعلام و اظهار کرد: به‌منظور ایمن‌سازی گذرگاه‌های عابر پیاده، علائم و تجهیزات ترافیکی از جمله موانع ارتجاعی، رفلکتور، گل میخ و سرعتکاه نصب و جانمایی شده است.

به گفته وی، رنگ آمیزی جداول و نرده‌ها با رنگ زرد و مشکی، کاهش ارتفاع نرده در محل‌های عبور، هرس درختان پیرامون محل‌های عبور و نصب جان‌پناه و… از جمله دیگر اقداماتی است که به دنبال کاهش تصادفات، افزایش سطح ایمنی معابر و محافظت از جان شهروندان انجام می‌شود.

علی‌احمدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، این طرح در گذرگاه‌های عابر پیاده خیابان پیروزی و همچنین پل‌های عابر روی مسیل های سطح منطقه اجرا می‌شود.

افزایش ایمنی معابر و بزرگراه‌های منطقه ۱۹ با اجرای طرح آشکارسازی موانع

علیرضا جعفری از اجرای طرح آشکارسازی موانع در معابر و بزرگراه‌های منطقه ۱۹ به‌منظور افزایش ایمنی معابر و بزرگراه‌ها خبر داد و گفت: با اجرای طرح آشکارسازی، علائم ترافیکی به صورت واضح موجب جلب توجه رانندگان به هشدارها و افزایش ایمنی در رانندگی می‌شود.

سرپرست شهرداری منطقه ۱۹ افزود: به همین منظور در معابر شهری، عملیات رنگ آمیزی جداول و نیوجرسی، تیرهای برق، پایه تابلوهای ترافیکی، هدایت مسیر و نصب شبرنگ در سطح منطقه و بزرگراه‌های این محدوده انجام شد.

به گفته وی این طرح در بزرگراه نواب مسیر شمال به جنوب از ابتدای محدوده منطقه ۱۹ تا بزرگراه آزادگان، بزرگراه شهید هاشمی مسیر شمال به جنوب، بعد از شهرک صالح آباد غربی، انتهای بلوار شقایق، تقاطع آزادگان به سمت بلوار شقایق شرق و مسیر شرق به غرب بلوار شقایق ورودی به مسیر غرب بزرگراه آزادگان اجرا شده است.

جمع‌آوری ۱۴۷۲ تن پسماند خشک در سال ۱۴۰۱

رضا شرفی از جمع‌آوری ۱۴۷۲ تن پسماند خشک در چهار ماهه ابتدای امسال در منطقه ۱۰ خبر داد و گفت: ۹۸.۲ تن پسماند خشک از عوامل غیرمجاز در ۱۲۴ روز ابتدای امسال دریافت شده است.

شهردار منطقه ۱۰ درباره اقدامات انجام شده از سوی این منطقه در حوزه مدیریت پسماند گفت: روند رو به گسترش تولید انواع پسماند و مخاطرات ناشی از آن، یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیشروی توسعه پایدار به شمار می‌رود.

وی با یادآوری اجرای طرح‌های مختلف مدیریت پسماند در شهر تهران اظهار کرد: اگرچه در زمینه ایجاد نظام جامع مدیریت پسماند در شهر تهران، تلاش‌های وسیع و مختلفی از سوی دستگاه‌های متولی انجام شده، اما در این زنجیره اقدامات، نخستین گام در مدیریت پسماند تلاش برای کاهش تولید آن است.

شرفی با تاکید بر اینکه یکی از رویکردهای اصلی مدیریت شهری تهران، کاهش تولید پسماند و افزایش تفکیک زباله از مبادی تولید از جمله خانه‌ها و مراکز تولیدی است، تصریح کرد: برنامه‌های و دستورالعمل‌های مختلفی در این راستا از سوی دستگاه‌های متولی طراحی و ابلاغ شده است که ما موظف به انجام آن‌ها است اما علاوه بر آن، شهرداری منطقه نیز ابتکاراتی را در این زمینه داشته است.

شهردار منطقه ۱۰ با اشاره به طرح‌ها و ابتکارات انجام شده از سوی شهرداری منطقه برای کاهش پسماند خاطرنشان کرد: یکی از ابتکاراتی که از سوی مدیریت شهری منطقه در این مدت انجام شده، راه‌اندازی و افتتاح‌های مجموعه‌های مختلف تحویل پسماند خشک از شهروندان و دریافت اعتبار در ازای آن بوده است که در این چارچوب، بزرگترین مجموعه پسماند خشک شهر تهران در خیابان کمیل به بهره‌برداری رسید و در روزهای اخیر نیز اولین مرکز «ورزشماند» در خیابان هاشمی و «غرفه پسماند معاینه فنی» در مجاورت مرکز معاینه فنی سیار خیابان شهید رنجبر نیز افتتاح شدند.

وی با بیان اینکه در چهار ماه گذشته ۱۴۷۲ تن پسماند در منطقه جمع‌آوری شده است، عنوان کرد: توسعه و افزایش غرف دریافت پسماند از سوی شهروندان یکی از اقدامات انجام شده از سوی منطقه بوده که در این چارچوب، این غرف به ۲۸ ایستگاه افزایش یافته و از سوی دیگر، موفق شدیم در چهار ماه ابتدای امسال ۳۲۷ تن پسماند خشک از شهروندان اخذ شده است.

شرفی با تاکید بر اینکه جلوگیری از فعالیت عوامل غیرمجاز جمع‌آوری پسماند خشک یکی از رویکردهای اصلی مدیریت شهری است، بیان کرد: معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه در نوبت‌های مختلف به پیمانکار عملیات جمع‌آوری پسماند خشک در مورد فعالیت عوامل غیرمجاز اخطارهایی را داده و در این راستا، ۹۸.۲ تن پسماند از سوی نواحی سه گانه از ابتدای امسال تا پایان تیر ماه امسال از این عوامل غیرمجاز جمع‌آوری شده است.

شهردار منطقه ۱۰ با بیان اینکه طرح ملودی در ۱۷ بلوک در نواحی سه گانه منطقه ۱۰ مورد اجرا قرار گرفته است، اظهار کرد: در این چارچوب، ۴۸۲ تن در دو ماهه نخست امسال جمع‌آوری شده‌اند و مجموعه تحویل پسماند خشک خیابان کمیل که بزرگترین مجموعه پسماند خشک در شهر تهران است، توانسته در این مدت ۵۰ تن پسماند را از شهروندان دریافت کند. همچنین مجموعه گلماند در خیابان شهید عرب در مدت زمان مذکور، توانسته ۵.۳ تن پسماند خشک از شهروندان دریافت کند.

وی با بیان اینکه غرفه پسماند معاینه فنی که در اواسط تیر ماه افتتاح شد، توانسته در مدت زمان آغاز به کار خود، یک تن پسماند را از شهروندان دریافت کند، عنوان کرد: ۰.۳ تن پسماند الکترونیک در ۱۲۴ روز ابتدای امسال توسط غرف بازیافت سطح منطقه از سوی شهروندان دریافت شده است.

شهردار منطقه ۱۰ با بیان اینکه ۰.۳ تن خشکاله در غرف بازیافت در سه ماهه فصل بهار دریافت و جمع‌آوری شده است، گفت: جلوگیری از تولید شیرابه، کاهش پسماند تر، جلوگیری از وارد شدن پسماند به طبیعت و فضاهای عمومی و حمایت از صنعت دامپروری و تولید نهاده‌های دامی از جمله دلایل جمع‌آوری خشکاله‌ها بوده است.

شرفی، برگزاری کارگاه‌های حضوری و غیرحضوری در مدارس به میزان ۶۰۰ نفر – ساعت، اجرای تبلیغات محیطی، اجرای دستورالعمل‌های تفکیک در مبدا و جمع‌آوری پسماندهای خشک در میادین میوه و تره‌بار سطح منطقه، عقد تفاهم‌نامه با مجتمع‌های مسکونی بالای ۱۵ واحد در طرح تفکیک در مبدا، آموزش شهروندان در مبادی تولید پسماند توسط کارشناسان آموزش و اطلاع‌رسانی، برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان آموزش و متصدیان غرف بازیافت و… را از دیگر اقدامات انجام شده از سوی منطقه در حوزه مدیریت پسماند برشمرد.

۹ زیرگذر خودرویی در منطقه ۲۲ روشن شد

وحیدرضا محمدی با اشاره به اینکه برخی از نقاط بی دفاع شهری با فراهم کردن روشنایی رفع شده است، گفت: در چند ماه اخیر به همت معاونت خدمات شهری این منطقه سیستم روشنایی ۹ زیرگذر خودرویی در این منطقه غربی تهران فراهم شده است.

شهردار منطقه ۲۲ اظهار کرد: وجود بزرگراه‌هایی شامل آزادگان، شهید همدانی، شهید خرازی و اتصال تردد خودرویی در برخی از محلات این منطقه از طریق زیرگذرها امکان پذیر است که روشنایی این محورها در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: از مهم‌ترین اهداف اجرای این طرح، رفع نقطه بی دفاع شهری است. همچنین، این طرح به منظور بهبود دید رانندگان وسایل نقلیه عمومی، سهولت تردد خودروها در هنگام شب، افزایش چشم اندازهای بصری و ارتقای سلامت و رفاه حال شهروندان در دست اجرا است.

محمدی ادامه داد: موضوع روشنایی تنها مختص زیرگذرها نبوده است، بلکه در پایانه‌های اتوبوسرانی ایران خودرو، چیتگر، دهکده المپیک و وردآورد از سوی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری منطقه و به درخواست شهروندان به اجرا درآمده است.

شهردار منطقه ۲۲ خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کمبود برق در فصل تابستان برای سیستم روشنایی این محیط‌ها از لامپ‌های کم مصرف استفاده شده تا میزان برق مصرفی مدیریت شود.

وی به زیرگذرهای مورد اجرای طرح اشاره کرد و گفت: بلوار گل‌ها، بلوار کاج، جنگلیان، آبشار، دهکده، صدرا، شهید زرین، دژپل و بزرگراه آزادگان از جمله زیرگذرهای مورد اجرای طرح روشنایی بوده است.

محمدی تصریح کرد: مسئولیت روشنایی معابر بر عهده اداره برق است که در این زمینه نقاط تاریکی به مدیران اداره برق اطلاع داده شد، اما روشنایی بوستان‌ها برعهده شهرداری است که اقدامات قابل توجهی برای روشنایی بوستان‌ها به خصوص بوستان‌های فرامنطقه ای صورت گرفته است، با این وجود در صورتی که تاریکی در نقطه‌ای وجود دارد شهروندان می‌توانند با سامانه ۱۳۷ تماس بگیرند تا همکارانم اقدام به رفع مشکل کنند.