فرشاد وکیل زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره لغو انتخابات اتحادیه سراسری کسب و کارهای مجازی، اظهار کرد: وزارت صمت با صدور نامهای توسط دبیر هیئت عالی نظارت بر صازمانهای صنفی کشور انتخابات را اطلاع ثانوی لغو کرد.
نایب رئیس اول اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی با بیان اینکه تفکیک و تخصصی شدن انتخابات از مهمترین موضوعات مطرح شده برای لغو انخابات بود، افزود: عدم پایش اعضای واقعی قبل از برگزاری انتخابات و محدودیت لیست انتخابات به افراد ثبت نام شده در سال گذشته و ضرورت بازشدن آن برای ورود افراد جدید از دیگر محورهای مورد بحث درباره انتخابات است.
وی با انتقاد از اینکه در طول پنج سال گذشته روال قانونی برای صدور پروانه های کسب در اتحادیه طی نشده، ادامه داد: آخرین ارزیابی در سال ۱۴۰۰ نشان می داد که بیش از ۸۰ درصد صاحبان پروانه عملاً فاقد فعالیت اقتصادی هستند؛ لذا ضرورت دارد که قبل از برگزاری هر گونه انتخابات انتخابات، پایش اعضای واقعی از غیر واقعی صورت پذیرد.
وکیل زاده تصریح کرد: برابر ماده ۲۲ قانون نظام صنفی، اتحادیهها توسط هیأت مدیره اداره میشوند و برابر ماده ۲۶ قانون نظام صنفی رد یا قبول درخواست متقاضیان برای دریافت پروانه کسب بر عهده اتحادیه است، علاوه بر آن مطابق بند (د) ماده ۳۰ قانون نظام صنفی نیز صدور پروانه کسب با دریافت تقاضا و مدارک متقاضیان با رعایت قوانین و مقررات مربوط بر عهده اتحادیه است.
وی با انتقاد از اینکه در پنج سال گذشته هیچیک از درخواست های پروانه کسب در هیات مدیره مطرح نشده است، اضافه کرد: من یه عنوان عضوی از هیات مدیره در جریان قبول یا رد درخواست ها نبودم. اینها را مستقیماً رئیس اتحادیه انجام می داد که ما آن را به عنوان تخلف اعلام کردیم.
مدیرعامل فروشگاه اینترنتی زنبیل درباره جلسات هیات مدیره هم توضیح داد: در فاصله زمانی مهر ۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰، صرفاً هفت جلسه هیات مدیره تشکیل شد در حالیکه حداقل تعداد قانونی ۲۶ جلسه بوده است؛ متاسفانه این پروسه در ترکیب جدید هم ادامه پیدا کرد، به نحوی که در ۶ ماه گذشته هیچ جلسه هیات مدیره ای در اتحادیه تشکیل شد.
وی بازگشایی لیست کاندیداتوری برای انتخابات را از دیگر موضوعات مهم دانست و اضافه کرد: حدود ۱۵ ماه از زمان ثبت نام انتخابات گذشته و همان زمان هم بسیاری از اعضاء از عدم اطلاع رسانی صحیح اتحادیه برای ثبت نام اعلام نارضایتی کردند و به همین دلیل خیلی از اعضا موفق به ثبت نام نشدند.
مدیرعامل زنبیل تصریح کرد: وزارت صمت و هیات عالی نظارت قبول دارند که در هر صورت باید این لیست باز شود.
وی اظهار کرد: اقدام صحیح آن است که همزمان بحث تخصصی شدن اتحادیه که اقدامی کارشناسی و در راستای منابع صنف و اکوسیستم است را نیز عملی کنیم تا نیازی نباشد یکبار انتخابات اتحادیه فعلی برگزار و سپس تفکیک و مجدد انتخابات جدیدی برگزار شود.
وکیل زاده یادآور شد: به عبارت دیگر در شرایط فعلی تفکیک و سپس برگزاری انتخابات، سریعتر و کارآمدتر خواهد بود. علاوه بر آن اعتقاد راسخ دارم که اگر انتخابات به شکل فعلی برگزار گردد، پس از آن گروه های انحصارگرا به هر نحو ممکن مانع تفکیک خواهند شد و در عمل بحث تخصصی شدن اتحادیه به بوته فراموشی سپرده خواهد شد.