رئیس مرکز مطالعات فرهنگی و بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کارگاه سیاست گذاران و شبکه فعالین بر ضرورت تجربه نگاری مستند رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در حاشیه دومین روز از دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور کارگاه دانش‌بنیان «سیاست‌گذاران و شبکه فعالین» دایر شد. در ابتدای این نشست رضا ملکی، رئیس مرکز مطالعات فرهنگی و بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی گفت: یکی از ویژگی‌های قرارگاه فرهنگی اشراف به میدان است و از همین رو شایسته است نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مرزهای فراملی ضمن توجه به مسئله محوری در رصد وقایع فرهنگی کشور محل مأموریت از آخرین آمار و احوال مطلع باشند.

وی افزود: در راستای گفتمان انقلاب اسلامی و در حوزه معارفه شایسته ایران محور کار رایزنان فرهنگی نباید معطوف به اخبار سیاسی باشد و در این حوزه تدوین نقشه راه رصد از ملزومات کار است تا ضمن شبکه‌سازی رصدگران فرهنگی بین‌المللی با استفاده از ظرفیت اندیشه‌ورزان و تنظیم سالنامه آماری اطلاعات تحلیلی و داده‌های اختصاصی را در اختیار اشخاص و مراکز فعال بومی قرار دهند.

رایزن سابق فرهنگی ایران در فدراسیون روسیه با اشاره به نقش اثرگذار تصویر در بایگانی اطلاعت آماری اظهار کرد: تجربه نگاری در قالب مستند تجربه گرانسنگی است که رایزنان فرهنگی می‌توانند بجای تدوین تمام تجارب کاری خود در قالب کتاب و ارائه آن به یک مرجع رسمی با بازتاب آن در رسانه مستندهای کوتاه و بلند طیف وسیعی از مخاطبان را اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی در جریان اتفاقات و تحولات کشورهای مختلف جهان قرار دهند.

ملکی با تاکید بر رصد هوشمند اطلاعات میدانی گفت: یک رایزن با حجم کار زیاد خود که همانا برقراری هفته‌های فرهنگی و برگزاری نشست‌های فرهنگی و برپایی رویدارهای متنوع هنری است می‌بایست با نیروی انسانی محدود دست روی نقطه‌های حساس گذاشته و با شناسایی شخصیت‌های مهم اعم از واگرا و همگرا برای نمونه مصاحبه‌ها، سفرها و سخنرانی‌های این چهره‌ها را پیوسته زیر نظر داشته باشد.

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی و بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: ارائه اطلاعاتی از این دست و یا بازتاب آخرین داده مراکز استراتژیک افکارسنجی و اندیشه‌ورزی کشورهای مختلف می‌تواند در راستای برقراری تعاملات حسنه با جهان و همچنین حذف آسیب‌ها و موانع احتمالی همیار متولیان فرهنگی کشور باشد.

وی با تاکید بر تأسیس بازار صنایع فرهنگی پویا در اقصی‌نقاط دنیا گفت: به وجود جریان فعلی رسانه‌های معاند در القای خوانش انحصاری خود از ایران و اسلام و انقلاب شناسایی شرایط کامل حوزه‌های فرهنگی می‌تواند ضمن تسهیل تعاملات و ارتباطات فرهنگی زمینه را برای فروش آثار هنرمندان و صنعت‌گران بومی در عرصه بین‌المللی نیز فراهم نماید.

در ادامه این جلسه رایزنان فرهنگی حاضر در نشست به طرح نظرات خود در باب شبکه‌های نشر، تبیین نیازها و ذائفه‌های فرهنگی کشورهای میزبان پرداختند.

دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور از دیروز یکم مرداد ۱۴۰۱ آغاز شده و روزهای برگزاری آن تا ششم مرداد ادامه خواهد داشت.