به گزارش خبرنگار مهر، کاظم پورنصیری شامگاه یکشنبه در گفتگوی ویژه خبری شبکه باران با بیان اینکه مهمترین شاخصه توزیع اعتبارات سفر رئیس جمهور تعداد کارگاههای آموزشی هر استان است، گفت: ۵۰ کارگاه آموزش فنی حرفهای در گیلان داریم که ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آنها پیش بینی شده است و شامل ۵ درصد از اعتبارات این بخش در کل کشور است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گیلان با اشاره به اولویتهای هزینه بودجه برای بخش فنی و حرفهای بیان کرد: برای تکمیل آموزشگاه فنی و حرفهای شهرستان شفت ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که قرار است طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه ۲۰ میلیارد تومان به آموزشگاههای آزاد استان نیز پرداخت میشود، تصریح کرد: ۷۰ میلیارد تومان برای تجهیز آموزشگاههای فنی و حرفهای در استان گیلان اختصاص مییابد.
مدیر کل فنی و حرفهای گیلان با بیان اینکه ۸ رشته اولویت دار در بخش فنی و حرفهای مشخص شده که قرار است کارگاههای ما با طرح تطبیقی قرار داده شود، افزود: تاکنون ۴۵ درصد از این طرح اجرایی و برنامه ریزی برای اجرای کامل آن نیز در دستور کار است.
پورنصیری با اشاره به اینکه ۱۰۰۰ آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد در گیلان وجود دارند که بر اساس رونق کسب و کار و توان مالی مالکان آن ایجاد شده است، ادامه داد: این آموزشگاهها حدود ۳۰۰ حرفه را در استان آموزش میدهند و از آن جایی که هزینه تجهیز کارگاههای سنگین بالا است این آموزشگاهها به سمت آموزش رشتههای سبک میروند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گیلان با بیان اینکه ۵۰۰ رشته آموزشی در بخش دولتی تدریس میشود، عنوان کرد: فضاهای آزادی داریم که آن را در اختیار کارآفرینان قرار میدهیم و این افراد به بانکها جهت دریافت تسهیلات معرفی میشوند تا کسب و کار متناسب با مهارت خود را ایجاد کنند.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد از فعالیتهای آموزشی به صنایع اصناف و بنگاههای زودبازده اختصاص یافته است، ادامه داد: برای حدود ۲۰ شرکت و کارخانه شلوار کارگاهی صادر کردیم و سال گذشته حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در بخش اصناف آموزشهای مهارتی را کسب کردند.
پورنصیری با بیان اینکه آموزشهای فنی و حرفهای به صورت حضوری، مجازی و تلفیقی ارائه میشود، بیان کرد: محتوای الکترونیکی آماده شده و جشنوارههای را نیز برگزار کردیم و تلاش داریم که محتوای الکترونیکی این بخش در اختیار علاقهمندان قرار گیرد اما برای ارتقا کیفیت آموزش حضوری را در اولویت قرار داده ایم.
وی با اشاره به اینکه استان گیلان سال گذشته در بخش مسابقات ملی مهارت ۱۴ برگزیده و مدال آور در رشتههای مختلف از جمله طراحی فضای سبز، صنایع چوب و طراحی لباس داشته است، گفت: علاقه مندان میتوانند برای شرکت در بیستمین دوره مسابقات ملی مهارت تا ۱۵ مرداد ماه از طریق سایت اداره کل فنی و حرفهای و یا مراجعه به مراکز آموزش فنی و حرفهای شهرستانها ثبت نام کنند.