به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد بینالمللی غدیر، هفتمین همایش بزرگ مباهله، با همکاری بنیاد بینالمللی غدیر، دانشگاه امام حسین (ع) همراه اول، سازمان اوقاف، صداوسیما در دانشگاه افسری امام حسین (ع) برگزارشد.
در ابتدای مراسم، سردار نعمان غلامی، فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش در جمع دانشجویان افسری این دانشگاه، گفت: مباهله صحنه اثبات حقانیت اهل بیت (ع) است، صحنه به میدان آوردن همه ظرفیت اسلام برای دفاع از حقانیت اسلام و شما سربازان پذیرفتهاید برای دفاع از دین امتداد مسیر مباهله باشید.
وی افزود: همانطور که در مقطع انقلاب سربازان در جبهههای رویارویی این تداوم را ایجاد کردند، برگزاری این مراسم در اینجا یعنی ما دست از مباهله و دفاع از اسلام و عاشورا برنمیداریم.
در ادامه این مراسم حسین ظریف منش، مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر به بیان مختصری از ویژگیهای واقعه مباهله پرداخت و گفت: روز مباهله اگر چه یک رویداد تاریخی است و به آن میتوان مثل سایر رویدادهای تاریخی نگاه کرد، اما دارای ویژگیها و برجستگیهای خاص و نورانی است که ما در سالهای قبل به آن توجه نکردهایم.
وی ادامه داد: مباهله مانند محرم، عاشورا و عید غدیر دارای درسها و حقیقتهای بزرگی است که میتواند سرمایه راه ما باشد.
مباهله؛ قدرت نرم اسلام و سندی برای ساخت آینده است
ظریفمنش تصریح کرد: میتوانیم مباهله را تجزیه تحلیل کنیم؛ زمینهها، بازیگران و پیام آن را بررسی کنیم و درس بگیریم و میتوانیم به پیامدهای آن در طول تاریخ نگاه کنیم و آن را به عنوان رویدادی محدود با افراد محدود در نظر نگیریم بلکه آن را در طول تاریخ بررسی کنیم و میتوانیم مباهله را به عنوان یک حقیقت زنده، جاری و تأثیرگذار در امروز خودمان و به عنوان قدرت نرم اسلام بشناسیم و به عنوان سندی برای سرمایهگذاری برای ساخت آینده به آن نگاه کنیم.
رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت دهه امامت و ولایت در ادامه چند ویژگی خاص مباهله را برشمرد و گفت: مباهله حقیقتی است که دارای سند قرآنی است، روایات متعددی در مورد آن داریم، مورد اتفاق همه فرق اسلامی است و جزئیات آن در تاریخ بیان شده است. به همین دلیل که نه تنها یک معجزه است بلکه میتواند رمز وحدت و مؤیدی بر احادیث و روایات دیگر برای تبیین مصادیق روشن اهل بیت (ع) باشد و حقانیت ما در برابر سایر ادیان را نشان دهد و از آنجایی که یک خانواده الگو را معرفی میکند، اتفاقی خاص و ویژه است.
ظریف منش با اشاره به اینکه در آیه مباهله حضرت علی (ع) به عنوان جان پیامبر (ص) و حضرت زهرا (س) به عنوان الگوی همه زنان در طول تاریخ بشریت معرفی شده است، گفت: آیه مباهله سندی برای اثبات حقانیت شیعه و افضلیت امیرالمومنین است و میتواند ما را در جهان اسلام و جهان بشریت به عنوان دارنده یک سرمایه بینظیر برای بیان حیات طیبّه انسانی و نشان دادن افقهای روشن فراروی بشریت با توسل به این بزرگواران نشان دهد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر با ابراز تأسف از اینکه در گذشته کار جدی در خصوص معرفی مباهله در مجامع حوزوی و دانشگاهی انجام نشده و مردم ما برکات مباهله و چگونگی استفاده از آن به عنوان دلیل مستحکمی برای افزایش معرفت، ارتقای محبت و زمینهسازی اطاعت بیشتر از اهل بیت (ع) آشنایی ندارند، گفت: چند سالی است که بنیاد بینالمللی غدیر در کنار برنامههای دهه امامت و ولایت همایش تبیینی مباهله را نیز برگزار میکند که امسال هفتمین دوره این همایش است که در دانشگاه افسری امام حسین (ع) برگزار میشود و ۳۰ همایش دیگر نیز در سایر نقاط کشور در حال برگزاری است.