به گزارش خبرگزاری مهر، سید حسن نصرالله دبیرکل جنبش حزب الله لبنان شامگاه دوشنبه به مناسبت چهلمین سالروز تأسیس این جنبش با شبکه خبری المیادین به گفتگو پرداخت.
دبیرکل حزب الله در ابتدای این گفتگو گفت: در سال ۱۹۸۲ عامل بازدارندهای مقابل دشمن اسرائیلی برای حمله به لبنان وجود نداشت. سرآغاز بازدارندگی در سال ۱۹۸۵ هنگامی که دشمن اسرائیلی ناچار شد خیلی زود از بسیاری از مناطق تحت اشغال خود خارج شود، آغاز گردید.
سید حسن نصرالله با بیان اینکه دشمن از نوار مرزی به عنوان کمربندی امنیتی برای ممانعت از ورود مبارزان به فلسطین استفاده میکرد، افزود: بازدارندگی در آن زمان دستاورد نه فقط حزب الله بلکه تمام جنبشهای مقاومت بود که دست به عملیات شهادت طلبانه میزدند. مرحله دوم بازدارندگی هم از طریق اقدامات مقاومت در روستاهای خط مقدم تا سال ۱۹۹۳ آغاز گردید. از سال ۱۹۹۳ تا سال ۱۹۹۶ سطح بالایی از بازدارندگی محقق گردید. تفاهم آوریل ۱۹۹۶ زمینه ساز پیروزی سال ۲۰۰۰ شد و بازدارندگی دارای عناوین متعددی از جمله ممانعت از اقدام دشمن در بمباران اهداف غیرنظامی بدون دریافت پاسخ بود.
دشمن میداند اقدام علیه لبنان بی پاسخ نخواهد ماند
دبیرکل حزب الله افزود: دشمن در نتیجه جنگ ۳۳ روزه فهمید که رویارویی با مقاومت خطرناک است و توانمندی مقاومت از رویارویی در مرزها فراتر رفته است. از زمان جنگ ۳۳ روزه تا امروز دشمن متوجه شد که هرگونه اقدام علیه لبنان با واکنش مواجه خواهد شد. دشمن امروز به عملیاتی متوسل میشود که هیچ نشانهای از آن بر جا نماند و از سال ۲۰۰۶ تا امروز جرأت نکرده هیچ گونه اقدامی علیه لبنان انجام دهد.
سید حسن نصرالله درباره معادله «مابعد مابعد کاریش» گفت: با توجه به نیاز اروپا به تأمین جایگزین برای نفت و گاز روسیه، لبنان در حال حاضر مقابل فرصتی تاریخی قرار دارد. بایدن به خاطر نفت و گاز به منطقه سفر کرد و تولید بیشتری که عربستان و امارات میتوانند انجام دهند، پاسخگوی نیاز اروپا نخواهد بود. آمریکا و اروپا به نفت و گاز نیاز دارند و اسرائیل این را یک فرصت برای خود می بیند. بایدن خواستار جنگ در منطقه نیست و این فرصتی برای ماست تا برای دستیابی به حقوق نفتی خود فشار وارد کنیم.
دبیرکل حزب الله ادامه داد: موضوع کاریش و قانا نیست بلکه تمام میادین نفت و گاز است که توسط اسرائیل مورد چپاول قرار میگیرد. آمریکاییها لبنان را وارد گرداب مذاکرات کردند این در حالی است که اسرائیل دست به حفر چاههای گاز زد و برای استخراج آن آماده میشود. آمریکا به دولت لبنان فشار آورد تا طرح اسرائیل برای مرزهای دریایی را بپذیرد. دولت لبنان چیزی را که میخواهد فقط امروز میتواند به دست بیاورد نه فردا. تمام میادین در دایره تهدید قرار دارند، نه فقط کاریش و مختصات آنها را داریم. هیچ هدف اسرائیلی در دریا یا خشکی وجود ندارد که موشکهای نقطه زن مقاومت به آن دسترسی نداشته باشند.
سید حسن نصرالله تاکید کرد: این اقدام چه در کاریش یا مابعد آن به تصمیم دشمن اسرائیلی و درکنارش ایالات متحده آمریکا بستگی دارد. مطلوب ما نه فقط دستیابی به مرزهای مورد درخواست دولت لبنان بلکه برداشتن وتو و توقف تهدید شرکتهای استخراج نفت است. زمان برای همیشه وجود ندارد بلکه فقط تا ماه سپتامبر. اگر استخراج نفت و گاز از میدان کاریش در ماه سپتامبر و پیش از آنکه لبنان به حق خود دست پیدا کند، آغاز شود به مشکل برخواهیم خورد. ما هدفی را تعیین کردیم و بدون هیچ شک و تردید به سمت آن حرکت میکنیم و به هر اقدامی برای تحقق این هدف متوسل خواهیم شد. هدف ما این است که لبنان نفت و گاز خود را استخراج کند چرا که این تنهاترین راه برای نجات لبنان است. موضع ما با توجه به جواب اسرائیل مشخص میشود. اگر سعی بر نیرنگ و کشتن وقت داشته باشند ما چنین برداشت خواهیم کرد که آمریکا و اسرائیل لبنان را فریب میدهند و ما کشوری هستیم که فریب را نمیپذیریم.
دبیرکل حزب الله ادامه داد: طبق تمام شواهد از سال ۱۹۴۸ تا کنون دولت لبنان قادر به اتخاذ تصمیم مناسب برای حفاظت از لبنان و ثروتهایش نیست بنابراین مقاومت ناچار است که این تصمیم را بگیرد.
سید حسن نصرالله درباره معادله کاریش هم تصریح کرد: ما اقدامات خود در این زمینه را با هیچیک از برادران سوری یا ایرانی یا هیچیک از متحدان در داخل هماهنگ نکردیم. من حاضر هستم که از ایران سوخت وارد کنم به شرط اینکه دولت لبنان قبول کند. متأسفانه در لبنان به دلیل ترس از تحریمهای آمریکا علیه اشخاص و خانوادههایشان جرأت سیاسی برای این اقدام وجود ندارد.
توانمندی پهپادی حزب الله
دبیرکل حزب الله درباره توانمندی پهپادی مقاومت تصریح کرد: ما نوعی از پهپادها را در اختیار داریم که میتوانند بدون اینکه دشمن بتواند آنها را ساقط کند، بروند و بازگردند. پهپادهای ما طی سالهای گذشته بدون اینکه از سوی دشمن سرنگون شوند دهها بار وارد فلسطین شده و بازگشتند. در حزب الله روی ارسال نوع دوم از پهپادهایی که به منظور ایجاد تأثیرگذاری مطلوب دشمن بتواند آن را ساقط نماید، توافق کردیم. ما اسرائیل را مجبور به تیراندازی از دریا و خشکی در واکنش به پهپادهای خود کردیم و اسرائیل را در تله انداختیم.
سید حسن نصرالله همچنین از پهپاد سومی که رژیم صهیونیستی نتوانست آن را بر فراز میدان گازی کاریش ساقط کند، خبر داد و افزود: ما برای شناسایی میدان کاریش به پرتاب پهپاد نیاز نداریم و از امکانات لازم برای اطلاع از تحرکات کشتیهای استخراج گاز برخورداریم. ما از توان دریایی کافی برای تحقق بازدارندگی مطلوب و دستیابی به اهداف موردنظر برخورداریم. ما قادر به مقابله با دشمن و حمله به هر هدفی در هر نقطه از دریای فلسطین اشغالی هستیم.
دبیرکل حزب الله تاکید کرد: حجم تجاوز هوایی به لبنان از سوی پهپادهای اسرائیل ما را به سمت اتخاذ این تصمیم کشاند که بخشی از توانمندی خود را بکارگیری نمائیم. پهپادهای اسرائیل به شکل گستردهای حریم هوایی بقاع و جنوب لبنان را نقض میکردند اما دامنه این اقدام پس از واکنش مقاومت بسیار کاهش یافته است. مردم ما باید اطمینان داشته باشند که مقاومت برای اینکه اسرائیل را وادار به گردن نهادن به خواست لبنان کند از توانمندیهای انسانی، نظامی و مادی کافی برخوردار است. اگر اوضاع به سمت جنگ پیش رود مردم باید به مقاومتی که خواهد توانست اراده لبنان را بر دشمن تحمیل نماید، اعتماد داشته باشند.
خواستار جنگ نیستیم اما هراسی از آن نداریم
سید حسن نصرالله ادامه داد: اگر بین لبنان و اسرائیل جنگ روی دهد معلوم نیست که بین همانها باقی بماند و وارد شدن نیروهای دیگر به آن احتمالی بسیار وارد و قوی است. ما خواستار جنگ نیستیم اما از آن هراسی نداریم و اگر اتفاق بیفتد ما قهرمان و مرد آن هستیم. تا زمانی که لبنان اجازه استخراج نفت و گاز خود را نداشته باشد از خارج کردن نفت و گاز چپاول شده توسط اسرائیل ممانعت خواهیم کرد.
دبیرکل حزب الله افزود: چه معیارهایی برای اینکه گفته شود چه کسی لبنانی است وجود دارد؟ چه معیارهایی در جهان در سطح میهن پرستی ملاک قرار میگیرد؟ شیعیان از ۱۴۰۰ سال پیش در لبنان حضور دارند. عمر ما در این کشور ۱۴۰۰ سال در طول تاریخ امتداد دارد. متأسفانه برخی از افرادی که ما را به غیرلبنانی بودن متهم میکنند شناخته شده هستند. ما با خونفشانی به دفاع برخاستیم و کشور خود را آزاد نمودیم و اگر اینها نبودند اسرائیل لبنان را بلعیده بود. یک مورد به من طی ۴۰ سال گذشته نشان دهید که حزب الله برای منفعت ایران این کار را کرده است نه منفعت لبنان. کسانی که از فرهنگ وارداتی حرف میزنند یا از روی عمد این کار را میکنند یا نادانی. این فرهنگ، فرهنگ ماست و ما هستیم که آن را به نقاط بسیاری در جهان صادر کردیم و کتابهای علمای ما در مهمترین حوزههای دینی تدریس میشود. امام خامنه ای فرمودند که دو نقطه مهم در جهان که در فرهنگ ایران تأثیر داشته اند جبل عامل و اهواز هستند.
نسلی که در سرود سلام یا مهدی مشارکت داشت اسرائیل را میترساند
سید حسن نصرالله تاکید کرد: لبنان از لحاظ فرهنگی، عقیدتی و مذهبی تنوع دارد و این وجه تمایز ما است. ما به هیچ وجه نمیپذیریم که کسی در میهن پرستی و لبنانی بودن ما تردید کند، فرهنگ ما اصیل است و برای ترویج آن در جهان تلاش کردیم. امروز هرکس که مقاومت و در درجه اول شیعه را تأیید کند مورد هدف قرار میگیرد چرا که با محیط مقاومت ارتباط دارند. حمله به سرود سلام یا مهدی نیز با هدف قرار دادن محیط مقاومت در ارتباط است.
دبیرکل حزب الله ادامه داد: اینکه کسی حرف بزند و گفتههایش فرانسوی یا انگلیسی باشد مشکلی ندارد اما اگر کسی از حزب الله یا شیعیان با گفتمان ایران سخن بگوید اتهامات شروع میشود. نسلی که در سرود سلام یا مهدی مشارکت داشت نسلی است که اسرائیل را میترساند و نگران میکند. دو فرهنگ در منطقه وجود دارد یکی فرهنگ عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی و دیگری فرهنگ مقاومت. مشکل آنها با فرهنگ مقاومت و عدم دست کشیدن از مقدسات و نیز نپذیرفتن اشغالگری است.
موضوع ریاست جمهوری لبنان
دبیرکل حزب الله درباره ریاست جمهوری لبنان هم گفت: ما در حزب الله هنوز بررسی اسامی نامزدهای ریاست جمهوری را آغاز نکردیم. آنچه به نقل از منابع حزب الله درباره موضوع ریاست جمهوری نقل میشود، صحت ندارد. چیزی به نام منابع حزب الله وجود ندارد هنگامی که تصمیمی درباره ریاست جمهوری اتخاذ میشود بیانیه رسمی صادر میشود یا اینکه من سخن می گویم. حزب الله نامزدی برای ریاست جمهوری نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: ما در جایگاهی هستیم که از نامزدی برای ریاست جمهوری حمایت کنیم نه اینکه نامزد معرفی کنیم. رئیس جمهور در لبنان اختیارات محدود و مشخصی دارد و هر کس میخواهد رئیس جمهور را مورد ارزیابی قرار دهد باید آن را در چارچوب اختیاراتش ارزیابی کند.
سید حسن نصرالله افزود: ما هر آنچه میتوانستیم برای موفقیت دوره رئیس جمهور میشل عون انجام دادیم و نخستین گروه سیاسی که بعد از سال ۲۰۱۹ گفت اجازه ساقط کردن رئیس جمهور را نخواهیم داد حزب الله بود. رئیس جمهور عون شخصی قوی بود و ضعیف نشد و تصمیماتی همچون یکسره کردن نبرد در الجرود تنها از سوی او میتوانست اتخاذ شود.
پایان اسرائیل نزدیک و بسیار نزدیک است
دبیرکل حزب الله تاکید کرد: رژیم اسرائیل آیندهای ندارد و آنچه ما سالهای گذشته میگفتیم و آنچه امام خمینی درباره محو اسرائیل مطرح کرد امروز از سوی رهبران ارشد دشمن بیان میشود. امروز روحیه مقاومت نزد ملت فلسطین بالاتر از هر زمان دیگر است.
سید حسن نصرالله در پاسخ به سوالی پیرامون پایان رژیم صهیونیستی هم گفت: این امر اتفاق خواهد افتاد و من آن را نزدیک و بسیار نزدیک می بی نم. تصویر پایان اسرائیل برای من اینگونه است که افراد به سمت فرودگاهها، بنادر و گذرگاههای مرزی میروند. ما به چهل سال دوم تأسیس حزب الله برای دیدن پایان اسرائیل نیاز نداریم. تمام عناصر بقای اسرائیل رو به افول است و عناصر زوالش قویتر میشود. تحولات بین المللی هم در پایان رژیم بسیار تأثیرگذار خواهد بود و نظام بین المللی به سمت نظام چند قطبی در حال تغییر است.
دبیرکل حزب الله تصریح کرد: در نبرد شمشیر قدس هر اطلاعاتی که داشتیم از طریق اتاق عملیات مشترک در اختیار فلسطینیها قرار میدادیم. ارتباط بین گروههای مقاومت پابرجاست و سپاه پاسداران در اتاق عملیات مشترک طی نبرد شمشیر قدس مشارکت داشت. برادران در حماس درباره این نتیجه به اجماع رسیدند که پشت کردن به سوریه ممکن نیست چرا که این کشور بخشی از محور مقاومت است. برادران در حماس میگویند که هیچ نظام عربی مانند سوریه از جنبش حماس و جنبشهای مقاومت فلسطین حمایت نکرده است. سوریه در قبال رابطه با حماس آغوشی باز دارد و روند، مثبت است.
مشکل حزب الله با عربستان و امارات عقیدتی نیست
سید حسن نصرالله درباره تحولات یمن هم گفت: حزب الله در جنگ یمن نمیتواند میانجیگری کند. طرف میانجی معمولاً باید از طرفین بخواهد که امتیازاتی بدهند اما چه امتیازی میتوان از طرف انصارالله درخواست کرد؟ بنابراین یمنیها چیزی برای امتیاز دادن ندارند. پذیرش آتش بس از سوی یمنیها بدون رفع محاصره، مرگ است و سید عبدالملک الحوثی با آن مخالفت میکند.
دبیرکل حزب الله ادامه داد: روابط ما با عربستان و امارات بر مسائل عقیدتی مبتنی نیست بلکه به امور سیاسی مربوط میشود. خصومت با عربستان در حد موضع گیری سیاسی است نه بیشتر از آن. مشکل اصلی ما با عربستان از یمن آغاز شد. هدف از بازداشتها در امارات اعمال فشار به حزب الله است. حزب الله چه کاری با امارات انجام داده است و چرا این بازداشتها آنجا انجام میشود؟
موضع ایران در قبال فلسطین
سید حسن نصرالله تاکید کرد: موضع ایران در قبال موضوع فلسطین موضع عقیدتی و مذهبی است و سیاسی نیست و انتظار مدح و ستایش و پاداش ندارد و همین موضع گیری موجب بحرانهای زیادی برای این کشور در منطقه شده است. اگر ایران قصد دستیابی به نفوذ بیشتر در منطقه را داشت با آمریکا مصالحه و ملت فلسطین را رها میکرد و مانند گذشته نقش ژاندارم منطقه را ایفا میکرد و این چیزی است که آمریکاییها میخواهند.
دبیرکل حزب الله تصریح کرد: آیا ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی جنگی را علیه هیچ کشور عربی یا اسلامی آغاز کرده است؟ جنگ بر این کشور تحمیل شد اما با این وجود میگوید که خواستار روابط حسن همجواری است. ایران هیچ وقت چیزی از من درباره لبنان یا منطقه درخواست نکرده است.
سید حسن نصرالله افزود: در امور داخلی تأثیرگذاری و فعالیت بیشتری خواهیم داشت چرا که این مسئولیتی است که نمیتوانیم از آن شانه خالی کنیم. حاشیه عمل مقابل گروههای حاکمیتی حقیقی و محور مقاومت گسترش خواهد یافت و تهدیدات افول خواهد کرد. حضور ما در محور مقاومت تقویت و قویتر خواهد شد. ما به هیچ عنوان از لحاظ مردمی و سیاسی ضعیف نیستیم اما در خصوص بسیاری از مواردی که ما را هدف قرار میدهد واکنش نشان نمیدهیم چرا که خواستار تفاهم و ترمیم پلها و روابط هستیم.
دبیرکل حزب الله تاکید کرد: سعی خواهیم کرد تا حد امکان با همه در لبنان به استثنای برخی طرفها که دست به دشمنی سیاسی و رسانهای علیه ما میزنند نقش مثبتی ایفا کنیم. دیدگاه ما در منطقه تقویت محور مقاومت و روابط با برادران فلسطینی و حضور و روابط بیشتر در داخل است. من هیچیک از دستاوردهای حزب الله را به شخص خودم نسبت نمیدهم، تمام دستاوردهای حزب الله به مدد خداوند و دوم به فضل تمام تلاشها صورت گرفته است. بنابراین دستاوردها متعلق به حزب الله است و وقتی می گویم حزب الله منظورم تمام مردم هم است. در رأس این دستاوردها تحقق امنیت برای مردم در جنوب لبنان و پیروزی سال ۲۰۰۰ است که ما هم سهم اساسی در آن داشتیم.