به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد خاتمی، پیش از ظهر سه شنبه در مجمع مبلغان ماه محرم که در سالن گلستان شهدا به همت دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد، با اشاره به سابقه دیرینه و افتخارآمیز اصفهان در نشر دین، اظهار کرد: یک سند این سابقه شهدای پرافتخار اصفهان هستند، حوزه علمیه اصفهان روزگاری اولین حوزه در کشور بود مرحوم آیتالله نائینی در آغاز طلبگی اصفهان بودند و گفتهاند وقتی از اصفهان رفتم همه چیز داشتم و حوزه نجف اندوخته زیادی به من اضافه نکرد.
وی افزود: هر قشری در کشور روز یا هفتهای در تقویم دارند و ما افتخار میکنیم که روز ما ماه محرم، ماه رمضان، اربعین و فاطمیه است، ما گره به مناسبتهای مقدس خوردهایم و افتخار میکنیم که منسوب به محرم، رمضان و فاطمیه هستیم.
خاتمی با بیان اینکه درباره نهضت بزرگ عاشورا به عنوان حافظ بزرگ دین به دو شیوه میتوان بحث کرد، گفت: یک روش بحث بررسی سیر تاریخ، اعداد و ارقام است و روش دوم سیره اهل بیت، سیره یعنی تحلیل سِیر، اینکه چرا سیدالشهدا از مدینه حرکت کردند؟ چرا مکه را برگزیدند؟ و چرا روز هشتم ذیالحجه که همه به مکه میآیند ایشان شهر را ترک کردند؟، آخرین کلمات حضرت چه بوده و چرا این بیان را داشتند؟.
هزار نکته تربیتی و اخلاقی و عبرت در قصص قرآنی
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه قرآن شیوه دوم را میپسندند و قصص قرآنی نیز کمتر به تراجم و نکات تاریخی میپردازد، گفت: در قصص قرآنی هزار نکته تربیتی و اخلاقی و عبرت هست و عبرت همان تحلیل سیره است، یعنی گذشته، آینه آینده قرار گیرد، خود سیدالشهدا هم درباره نهضتشان فرمودند «ولکم فی الاسوه»، شما باید از من الگو بگیرید.
وی به راز ماندگاری نهضت اباعبدالله اشاره و اظهار کرد: علت ماندگاری این جریان در این آیه است که «کل من علیها فان و یبقی وجه ربک ذوالجلال والاکرام» و حسین (ع) وجه رب شد و همین نهضت اباعبدالله را ماندگار کرد.
خاتمی سه منبع برای شناخت این نهضت برشمرد و گفت: منبع اول تاریخ است که مملو از مسائل صحیح و غلط است و برخی از متاخرین از علما به غربال آن پرداختهاند، منبع دوم که منبعی بسیار زلال و معتبر محسوب میشود، سخنان خود حضرت اباعبدالله از زمان حرکت از مدینه و بهترین کتاب برای پژوهش در این زمینه دانشنامه امام حسین است و منبع سوم زیارتهای ماثور حضرت از جمله زیارت عاشورا و اربعین است.
انسان عاشورایی باید دارای مرزبندی باشد
وی افزود: در زیارت عاشورا ۳۰ بار اعلام تبری و ۲۵ بار اعلام تولی میشود، یعنی انسان عاشورایی باید دارای مرزبندی باشد، اینکه کسی از ولایت حرف بزند اما چیزی از فتنه، نفوذ و بصیرت نگوید کافی نیست.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، انقلاب اسلامی را ادامه نهضت کربلا معرفی کرد و گفت: ولایتمداری، عمدهترین ویژگی یاران امام حسین بود و تفاوت کربلا با دیگر قیامهایی که کشتههای بیشتری هم داشت در حضور و ولایت امام بود و شباهت انقلاب ما با کربلا همین ولایتمداری مردم ایران است.
دعوای ما با دنیای استکبار بر سر موضوع مردمسالاری دینی است
وی با بیان اینکه دعوای ما امروز با دنیای استکبار بر سر همین موضوع مردمسالاری دینی است، تصریح کرد: ما در برابر ۲ تز هستیم، لیبرال دموکراسی غرب و سوسیال دموکراسی شرق و جمهوری اسلامی تز سومی با عنوان مردمسالاری دینی مطرح کرده و این برای استکبار پذیرفته شدنی نیست و دست از سرما بر نخواهند داشت مگر آنکه قدرتمند شویم، تمام این آزارها برای بازگشتن ما از دین است اما همانگونه بیش از ۴۳ سال ایستادهایم و همچنان خواهیم ایستاد.
آیت الله خاتمی با تاکید بر لزوم ورود به فضای مجازی و روشنگری، گفت: رهبری، جهاد تبیین را واجب فوری و ضروری میدانند که همه افراد باید در آن فعالیت کنند.