به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر در جریان مسابقات قهرمانی جهان با کسب چهار پیروزی برابر کویت، اسپانیا، کلمبیا و آمریکا، متحمل شدن یک شکست برابر ترکیه و در نهایت با قرار گرفتن در جایگاه نهم به کار خود پایان داد.
در بخش انفرادی این رقابتها هم علی پاکدامن که دیدارهایش را از جدول اصلی آغاز کرد صاحب جایگاه هفتم شد اما دیگر نمایندگان ایران نتوانستند جایگاهی قابل توجه را از آن خود کنند، به طوری که محمد رهبری در جایگاه ۴۷ ایستاد و محمد فتوحی هم ۵۶ شد. نیما زاهدی هم که اصلاً به جدول اصلی صعود نکرد در رده بندی نهایی به عنوان ۶۵ دست یافت.
سرمربی تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر هم البته انتقادهای وارد شده به عملکرد شاگردانش در مصر را میپذیرد اما در عین حال تاکید دارد که برای تیمش به اندازه لازم و کافی و در حدی که باید برای مسابقات جهانی و کسب سهمیه هزینه شود، هزینه نمیشود. او میگوید توجه و هزینه برای شمشیربازی اسلحه سابر بعد از المپیک کم شد و لازم است برای احیا به شرایط قبل بازگردیم.
وی همچنین اشارهای به حواشی اخیر پیرامون ملی پوشان اسلحه سابر که باعث رودررو قرار گرفتن آنها شد، داشت و گفت که این حواشی با هدف انتخاباتی ایجاد شده است و فقط باعث قویتر و با انگیزهتر شدن تیم میشود.
امین قربانی در گفتگو با خبرنگار مهر در ابتدا گفت: این نقد را میپذیرم که نباید نتیجه دیدار برابر ترکیه را واگذار میکردیم اما بد نیست بدانیم طی دو ماه گذشته همین تیم ترکیه در مسابقات قهرمانی اروپا، تیمهایی مانند ایتالیا، اوکراین، گرجستان و فرانسه را شکست داد و به عنوان سوم این رقابتها دست یافت.
وی با بیان اینکه در همین رقابتهای قهرمانی جهان و پیش از رویارویی با ما، ترکیه رومانی را هم شکست داد، ادامه داد: رومانی در بخش انفرادی مسابقات قهرمانی جهان مدال برنز گرفت اما با این حال برابر ترکیه باخت. ترکیه با این شرایط مقابل ایران قرار گرفت. البته ما این تیم را دست کم نگرفتیم اما ترکها هم دست و پا بسته نبودند.
سرمربی تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر با یادآوری اینکه تیمش بعد از شکست برابر ترکیه مقابل آمریکا، کلمبیا و اسپانیا پیروز شد، خاطرنشان کرد: در اولین بازی هم کویت را برده بودیم. یعنی از مجموع ۵ دیدار فقط یک باخت داشتیم. مقابل سایر حریفان، بازیکنان جسورانه کار کردند اما قبول دارم نتیجهای که باید را به دست نیاوردیم.
قربانی اشارهای هم به عملکرد ملی پوشان اسلحه سابر در بخش انفرادی داشت و گفت: علی پاکدامن به خاطر حضور در جمع ۱۶ بازیکن برتر برای مرحله مقدماتی با قرعه استراحت مواجه شد اما سایر بازیکنان در جدول مقرراتی ۶ بازی انجام دادند تا وارد جدول ۹۶ نفره شوند. نیما زاهدی نتوانست از این جدول صعود کند اما محمد رهبری و محمد فتوحی با جدول ۶۴ نفره پیش رفتند.
وی تصریح کرد: در واقع میخواهم این موضوع را یادآور شوم که در شمشیربازی، بازیکنان برای رسیدن به جدول اصلی باید مسیر سخت با تعداد بازی بالا را طی کنند؛ کاری که انرژی زیادی از آنها میبرد.
«مسیری که شما آن را سخت عنوان میکنید، روالی همیشگی در مسابقات شمشیربازی است اما در بسیاری از موارد نمایندگان شمشیربازی ایران این مسیر را با موفقیت و کسب نتیجه به پایان رساندند. چرا در مصر چنین نشد؟» قربانی در پاسخ به این پرسش گفت: قبول دارم که محمد فتوحی و رهبری عملکرد خوبی نداشتند اگر چه آنها در رقابتهای تیمی و بخصوص دیدار برابر آمریکا خوب ظاهر شدند و نشان دادند که مستعد و توانمند هستند اما نقطه ضعفهایی دارند که باید برای بازیهای آتی برطرف شود. نیما زاهدی هم بازیکن فوق العاده ای است که در مسابقات قبلی توانمندی خود را نشان داد اما اینجا نتوانست در حد خودش ظاهر شود. با این حال اعتقاد دارم بعدها از او بیشتر خواهیم شنید.
وی افزود: در میان بازیکنان ایران علی پاکدامن عملکرد قابل قبولی داشت و کاملاً از نتایجش راضی هستیم. حق او مدال بود اما با دو، سه ضربه از دستیابی به آن بازماند.
سرمربی تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر در ادامه با بیان اینکه «هر چه بکاری برداشت می کنی» صحبتهایی پیرامون لزوم حمایت از این تیم مطرح کرد و گفت: پیش از المپیک و بخصوص با توجه به کسب سهمیه شمشیربازان ایران حمایتهای کاملی از تیم به عمل آمد اما بعد از آن و حتی برای این رقابتهای جهانی هزینه کافی در حدی که همیشه برای مسابقات جهانی و المپیک میشد، صورت نگرفت. تیم شمشیربازی سابر برای احیا و بقا در اوج به حمایتهای مالی نیاز دارد.
امین قربانی تاکید کرد: فدراسیون تمام تلاش خود را برای حفظ آمادگی و تقویت تیم انجام میدهد اما به خاطر مسائل مالی خیلی وقتها جهت اعزام به مشکلی بر میخوریم. قولهایی البته داده شده است. امیدوارم وزارت ورزش و کمیته المپیک مثل همیشه حمایت ویژه از تیم داشته باشند تا نتیجه آن را برای رویدادهای آتی که کسب سهمیه المپیک هم جزو آنها است، ببینند.
این مربی همچنین گفت: پیش از المپیک تیم سابر ایران در رده ۷ جهان بود و حالا بعد از یک سال صاحب جایگاه ۸ است. در حالی که ۸ تیم برتر میتوانند سهمیه المپیک بگیرند. میخواهم بگویم عملکرد ایران خیلی هم بد نبوده و با توجه به امکانات و هزینههایی که بعد از المپیک در اختیار ما گذاشته شد راضی کننده هم بوده است. به هر حال به میزان هزینه میتوان برداشت کرد و باید به این موضوع توجه داشت.
«طی روزهای گذشته ملی پوشان شمشیربازی اسلحه سابر درگیر حواشی شدهاند که ادامه آن برای آنها و این رشته خوب نیست. فکر میکنید دلیل ایجاد این گونه حواشی چیست؟» قربانی در پاسخ به این پرسش گفت: یک سال پیش و قبل از المپیک هم با همین هجمهها روبرو بودیم. بنابراین امروز با چنین حواشی غریبه نیستیم. آنها ما را قویتر میکند. وقتی ما در حال تلاش هستیم و یک سری با مظلوم نمایی و مطرح کردن انتقادهای نابجا دنبال حاشیه هستند فقط انگیزه ما بیشتر میشود. از این حیث خوشحالیم اگر چه دلیلش را نمیدانیم.
وی یادآور شد: شمشیربازی اسلحه سابر ایران با چند دوره حضور در المپیک و مدالهای جهانی که دارد کاملاً شناخته شده است. فکر میکنم دلیل اصلی این حواشی نزدیک شدن به انتخابات است. برخی با انتقادهایشان میخواهند به جایگاهشان که هیچ وقت به آن نرسیدهاند و تلاشی هم برای آن نداشتهاند، برسند اما تیرشان به سنگ میخورد. این حواشی ما را نمیکشد. شخصاً به حواشی توجهی ندارم اما بد نیست فدراسیون و مسئولان یکجایی پاسخگوی آن باشند.
امین قربانی در پایان گفت: از روز یکشنبه دور جدید تمرینات تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر برای حضور در بازیهای کشورهای اسلامی آغاز میشود. تیم ۱۹ مرداد عازم محل برگزاری این رویداد خواهد شد. احتمال اینکه در قونیه دوباره با تیم ترکیه روبرو شویم زیاد است. تلاش داریم آنجا شکستمان در مصر را جبران کرده و نتایج کاملاً قابل قبولی بگیریم.