به گزارش خبرنگار مهر، دکتر یونس پناهی در اجلاس معاونین و مدیران بینالمللی دانشگاههای علوم پزشکی و سازمانهای تابعه در دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه ایجاد زیرساختهای لازم برای صادرات محصولات و توانمندیهای کشور به کشورهای مقصد جزو برنامههای ماست، گفت: برای استفاده از ظرفیت های دانشجویان و اساتید خارج از ایران که برای تکمیل علم و دانش به خارج از ایران سفر میکنند در تعامل با امور بین الملل وزارت بهداشت برنامه های جامعی داریم.
وی با اشاره به جایگاه پانزدهم ایران در تولید علم در دنیا گفت: در حوزه تولید دانش در منطقه اول هستیم. در دنیا رتبه ۱۵ تولید دانش و مرجعیت علمی داریم و چشم اندازهای قابل قبولی باید در سطح جهانی مبتنی بر ارزش های اسلامی ارتباط داشته باشیم.
پناهی با تاکید بر تشویق به توسعه همکاریهای بینالمللی گفت: ظرفیت بزرگی برای همکاری با نهادهای بینالمللی مانند ایارک و who داریم اما این همکاریها باید طبق برنامه مدون انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: ما با بخش ها و کشورهایی که هیچ اشتراکی نداریم مراوده علمی نداریم و این گونه مراودات علمی مورد تایید نبوده و ما چاپ مقالات در این جاها را توصیه نمی کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: هیچ محدودیتی در روابط بین الملل وزارت بهداشت وجود ندارد اما کارهای مشترک با اطلاع امور بین الملل باشد. برخی موارد همکاران فعالیت های بین المللی انجام داده اند و بدون اطلاع بوده و با مشکل مواجه شده اند.
وی با اشاره به ایجاد قرارگاه دانش بنیان به ریاست وزیر بهداشت در وزارت بهداشت گفت: با توسعه شرکتهای دانشبنیان، فرصتهای رشد خارج از بازار داخلی افزایش مییابد.
پناهی به افزایش گرنتهای تحقیقات و فناوری در سطح بینالمللی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در موسسه نیماد چندین گرنت مشترک بینالمللی داریم که میتوانیم در راستای برنامههای مشترک آنها را تقویت کنیم.
وی گفت: بر تولیدات علمی مشترک، پژوهش های مشترک و مجلات مشترک اصرار داریم و در این زمینه هم چالش هایی نظیر سیاستگذاری در مورد ارتباطات بین المللی و آموزش اساتید و دانشجویان در حوزه تولیدات علمی داریم که باید برای آن چاره بیاندیشیم.