به گزارش خبرنگار مهر، سیدمجید امامی شب پنجشنبه در همایش صدای حرم ویژه گرامیداشت استاد مرحوم محمدعلی کریمخانی که در سالن شهدای گمنام دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد اظهار کرد: شکی نیست که محور اصلی اجماع ملی و تکریم و تداوم هویت ملی ما ایرانیان، محبت خاندان اهل بیت (س) است.
وی افزود: این خاندان نه تنها تداوم مسیر قرآن و شرط تحقق دینداری دارای حجیت هستند بلکه اساساً قصه این اهلبیت (س) برای هر فطرت بیدار قصهای تأثر برانگیز، دوست داشتنی و الهام بخش است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه اهلبیت (س) محور مهم هویت ملی جامعه ما محسوب میشوند، عنوان کرد: این محور مهم هویت ملی در جامعه ما یک بهره بزرگی داشته و آن این است که عاطفه ملی ما را هدایت کرده است.
وی تاکید کرد: خاطره و عاطفه ملی از ابعاد مهمی در هویت ملی برخوردار است که ما در نظام ساماندهی فرهنگ عمومی آن را دنبال میکنیم.
امامی با بیان اینکه عاطفه ملی میتواند به یک اثر تاریخی یا قهرمان بزرگ یا قربانی مظلوم تعلق پیدا کند، تصریح کرد: عاطفه و کشش ملی ما نسبت به اهل بیت، بقیه اجزا نمادساز هویت ما را به خود مشغول کرده و ما در معماری، لباس، آواز و و موسیقی و بسیاری از آثار دیگر شخصیت پرداز که در زبان هنر بیان میشود به این عاطفهها که محبت اهلبیت (س) است ضریب دادهایم.
وی تاکید کرد: اگر در ذهنیت مردم و در عاطفه ملی و عمومی مردم تعبیر و آوازی مانند «آمدم ای شاه پناه بده» اینچنین درخشیده به این دلیل است که نسبت جدی با این ضریب و محبت اهلبیت (س) دارد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بیان کرد: ما باید به عنوان متولیان نظام فرهنگی کشور تحلیل نظری داشته باشیم که چگونه یک آوا و موسیقی این چنین ضریب پیدا میکند.
وی ادامه داد: هنرمندی اگر عاطفه ملی را که ریشه در هویت ملی دارد درک کند حتماً در دلهای مردم ایران فاقد خواهد نشست.
امامی اظهار کرد: خدا را شاکر هستیم که لایه ایرانی این هلال هویت ملی ما در لایه اسلامیت تکامل پیدا کرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: این توجهی که مردم ما به برخی مؤلفههای تشییع همچون مقاومت در برابر ظلم دارند به واسطه انقلاب اسلامی تقویت شد.
وی در پایان یادآور شد: اگر ما منطق سیرورت هویت ملی در ایران را بفهمیم میتوانیم درک کنیم که چرا هر چیزی که با این لایهها ارتباط برقرار میکند اجماع حداکثری پیدا میکند.