سید مجتبی موسوی نائینی در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دبی متوسط ورودی ۱۷ ساعته سد زایندهرود حدود ۵۵.۵ مترمکعب بر ثانیه تخمین زده میشود، اظهار داشت: پیک سیلاب طی ساعاتی در شب گذشته حداقل سه برابر این مقدار بوده است.
وی ادامه داد: طبق بررسیها پیک سیلاب حدود ساعت هشت شب دیروز به سد زایندهرود رسیده است و با احتساب حداقل سه برابری پیک سیلاب ورودی تجمعی به سد بیشتر از ۱۵۰ مترمکعب بر ثانیه بوده است.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سد زایندهرود میزان بارش سامانه تابستانه در سرشاخه اصلی حوضه آبریز (کوهرنگ) را تا ساعت هشت صبح روز جمعه هفتم مرداد ماه ۳۷.۴ میلی متر اعلام کرد و گفت: میانگین بارشی در کوهرنگ از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۰) تاکنون به یک هزار و ۲۴۷ میلیمتر رسیده در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۸۲۲ میلیمتر و در بلند مدت این تاریخ یک هزار و ۳۵۵ میلیمتر بود.
موسوی نائینی با اشاره به ذخیره ۲۷۴ میلیون مترمکعبی سد زاینده رود تا روز گذشته ششم مردادماه، اضافه کرد: ورودی روز گذشته به سد ۵۳ متر مکعب و خروجی از آن ۲۸ مترمکعب بر ثانیه بود.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینیهای کارشناسان شرکت مدیریت منابع آب ایران از وضعیت بارشها طبق مدل منطقهای WRF و مدلهای جهانی ICON و GFS نشان میداد حوضه آبریز سد زاینده رود متأثر از جبهه بارشی مونسونی تا حدود ۵۰ میلیمتر و بر اساس مدل GFS حدود ۶۰ میلیمتر بارش طی این روزها دریافت کند.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سد زاینده رود افرود: طبق این پیشبینی انتظار میرود حداکثر حجم رواناب ورودی به سد زاینده رود تحت تأثیر این جبهه بارشی تا حدود ۲۴ میلیون مترمکعب، با فرض ضریب رواناب ۲۰ درصد باشد.