به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، بانک جهانی روز جمعه اعلام کرد که وام مالی جدیدی به سریلانکا ارائه نخواهد کرد، مگر اینکه این کشور اصلاحات ساختاری عمیق را برای تثبیت اقتصاد در حال سقوط خود انجام دهد.
سریلانکا با رکود بیسابقهای روبهرو شده است و ۲۲ میلیون نفر از شهروندان این کشور ماههاست با کمبود مواد غذایی و سوخت، خاموشیهای ناگهانی و تورم افسارگسیخته مواجه هستند.
طی یک ماه گذشته اعتراضات گسترده در این کشور به استعفا و فرار رئیس جمهور وقت، «گوتابایا راجاپاکسا» منجر شد.
بانک جهانی اعلام کرد که نگران تأثیر بحران بر مردم سریلانکا است، اما تا زمانی که دولت اصلاحات لازم را انجام ندهد، آماده پرداخت وام درخواستی نیست.
این مؤسسه اقتصادی در بیانیهای گفت: «تا زمانی که یک چارچوب سیاست اقتصاد کلان مناسب ایجاد نشود، بانک جهانی برنامهای برای ارائه وام جدید به سریلانکا ندارد.»
به گفته بانک جهانی، ارائه هرگونه وام مستلزم اصلاحات ساختاری عمیقی است که بر ثبات اقتصادی و همچنین رسیدگی به علل ساختاری ریشهای که این بحران را ایجاد کرده است، تأثیر بگذارد.
سریلانکا اگرچه همزمان در حال مذاکره با صندوق بین المللی پول برای نجات وضعیت اقتصادی خود است اما مقامات میگویند این روند ممکن است ماهها طول بکشد.
بر اساس دادههای شاخص قیمت مصرف کننده کلمبو (CCPI) که روز جمعه منتشر شد، تورم سریلانکا در ماه جولای برای دهمین ماه متوالی به رکورد ۶۰.۸ درصد رسید، در حالی که روپیه سریلانکا بیش از نیمی از ارزش خود را در برابر دلار آمریکا در سال جاری از دست داده است.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل تخمین میزند که از هر شش خانواده سریلانکایی، پنج خانواده مجبور به خرید مواد غذایی با کیفیت پایین، کمتر خوردن یا در برخی موارد به طور کلی وعدههای غذایی خود را حذف کردهاند.
بحران در سریلانکا از زمانی که دهها هزار معترض به اقامتگاه راجاپاکسا هجوم بردند و رئیس جمهور را مجبور به فرار به سنگاپور و استعفا کردند به اوج خود رسیده است.
جانشین رئیس جممهور سریلانکا، وضعیت اضطراری را اعلام کرده و متعهد شده است که در برابر «مشکلسازان» موضع سختی اتخاذ کند، در حالی که چندین فعال اجتماعی و سیاسی سریلانکا که به شکل گیری تظاهرات در این کشور کمک کردند، دستگیر شدهاند.