به گزارش خبرنگار مهر، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی روز گذشته در مراسم تقدیر از دست اندرکاران پروازهای حج تمتع ۱۴۰۱، در خصوص در پیش رو بوردن عملیات پروازی اربعین اظهار کرد: پس از انجام موفقیت آمیز پروازهای حج، عملیات پروازهای اربعین را در پیش رو داریم.
وزیر راه: برخی اربعین پارسال میگفتند امکان انقال هوایی ۶۰ هزار مسافر به عراق نیست
وی افزود: سال گذشته ۲۰ روز قبل از اربعین، مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق به ایران آمد و اجازه انجام پرواز ۶۰ هزار ایرانی به عراق بدون ویزا با سفرهای هوایی را صادر کرد که بسیاری میگفتند کار سختی است؛ ولی توانستیم آن را عملی کنیم.
کاپیان محمد محمدی بخش معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز در این مراسم با اشاره به ارجحیت پروازهای اربعین به حج از نظر اهمیت گفت: بعد از عملیات تمتع امسال، باید عملیات پروازهای اربعین را مدیریت کنیم که بزرگترین اجتماع بشری در دنیاست.
معاون سازمان هواپیمایی: هنوز قیمت بلیت پروازهای اربعین مشخص نشده
حسن خوشخو معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره پروازهای اربعین اظهار کرد: بر اساس دستور وزیر راه و شهرسازی، فروش بلیت چارتری پروازهای اربعین در بازه زمانی برگزاری این مراسم ممنوع است.
وی ادامه داد: قرار است شرکتهای هواپیمایی رأسا اقدام به فروش بلیت پروازهای اربعین از طریق وبسایت های رسمی خود کنند.
معاون رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه بازه زمانی پروازهای اربعین معمولاً ۱۰ روزه است افزود: قیمت بلیت پروازهای اربعین هنوز مشخص نشده است.
مسیرهایی که فروش بلیت پروازهای چارتری در آنها ممنوع است
خوشخو درباره ممنوعیت پروازهای داخلی چارتری اظهار کرد: برخیث شهرهای پر ترافیک که حجم تقاضای سفرهای زیادی دارند، فروش بلیت چارتری پرواز در آنها ممنوع شده که شامل تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، بندرعباس و اهواز میشود.
وی خاطرنشان کرد: هیچ شرکت هواپیمایی حق فروش بلیت چارتری به این ۷ شهر را ندارد و اگر ایرلاینی بلیت چارتری فروخت، قطعاً تخلف کرده و با آن برخورد میشود.
معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری یادآور شد: مقاصدی چون کیش و قشم، گردشگری هستند و مشمول ممنوعیت فروش چارتری بلیت پرواز نمیشوند.
به گفته این مقام مسئول در صنعت هوانوردی، دو شرکت هواپیمایی چابهار و فلای پرشیا صرفاً مجاز به فروش بلیتهای چارتری هستند ولی حق ندارند به مقاصدی که گفته شد، بلیت چارتری بفروشند؛ لذا به این شرکت هواپیمایی تا ۲۰ مرداد امسال فرجه دادهایم که مسیرهای چرارتری جدیدی تعریف کرده و مجوز آن را از سازمان هواپیمایی کشوری دریافت کنند.
ایرلاینها مکلف به استرداد بلیتهای چارتری شدند
این مقام مسئول در سازمان هواپیمایی کشوری درباره استرداد بلیت پروازهای چارتری گفت: از آنجایی که میزان عرضه بلیت با تقاضا به دلیل شرایط خاص اقتصاد صنعت هوانوردی بالانس نیست و به تعادل نرسیده، لذا مقرر شد تا هیچ تفاوتی میان بلیتهای برنامهای و چارتری نباشد.
وی افزود: تا پیش از این ایرلاینها اگر بلیت چارتری از سوی مسافر کنسل میشد یا به هر دلیل مسافر اعلام انصرافی میداد، از استرداد وجه بلیت (به جز خسارت کنسلی) خودداری میکردند. ولی در حال حاضر ایرلاینها مکلف به استرداد بلیت پروازهای چارتری همانند پروازهای برنامهای شدهاند که البته مانند پروازهای برنامهای، خسارت کنسلی از آن کسر میشود.
خوشخو درباره فروش بلیت پار پرواز گفت: فروش بلیت هواپیما در این روش نیز مشمول مقررات سایر روش هاست و اگر بلیتی گرانتر از سقف مصوب و نرخ نامه مورد تأیید سازمان هواپیمایی، پای پرواز به فروش برسد، تخلف محسوب میشود.
فروش بلیت همراه با هتل، تخلف است
معاون رئیس سازمان هواپیمایی کشوری بیان کرد: اگر آژانسهای فروش بلیت هواپیما یا سایر فعالان این صنعت اقدام به فروش بلیت هواپیما همراه با سایر خدمات مانند هتل یا امثال آن کنند، تخلف کردهاند.
به گفته خوشخو، فرقی ندارد که آژانسهای هواپیمایی، فروش بلیت پرواز را مشروطر به دریافت سایر خدمات جانبی کرده باشند یا با رضایت مشتری چنین فعالیتهایی داشته باشند.