به گفته محققان بریتانیایی، اگرچه شیلدهای صورت تا حدودی نقش حفاظتی دارند، اما مطالعات مختلف، محافظت بالایی در برابر قطرات بالقوه عفونی نشان ندادند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، «پل هانتر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی نورویچ بریتانیا، گفت: «شیلدهای صورت محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند، زیرا مانع تنفس نمی‌شوند، در مقایسه با ماسک های طبی، برقراری ارتباط طبیعی تر است و محافظت در برابر پاشیدن آب را فراهم می‌کنند.»

وی در ادامه افزود: «اما تا کنون شواهد زیادی در مورد اینکه واقعاً چقدر نقش حفاظتی دارند وجود نداشته است.»

برای این مطالعه، محققان شیلدهای صورت را در محیط‌های آزمایشگاهی کنترل‌شده آزمایش کردند. این تیم از یک «ماشین سرفه» استفاده کردند که قطرات فلورسنت را روی سر آدمک می‌ریزد. سپس شیلدهای صورت را بر اساس نحوه آلوده شدن آنها به قطرات سرفه شبیه سازی شده درجه بندی کردند.

آزمایش‌های آزمایشگاهی نشان داد که تمام شیلدهای صورت تا حدی محافظت می‌کنند، اما هیچ‌کدام سطوح بالایی از محافظت در برابر آلودگی قطرات خارجی نداشتند.

این یافته‌ها نشان داد که شکاف‌های بزرگ در کناره های این شیلدها، و گاهی اوقات شکاف های موجود در پایین یا بالا، اجازه می دهد قطرات تنفسی افراد دیگر به صورت برسند.

هانتر گفت: «این به معنای قرار گرفتن در معرض ویروس‌های احتمالی است.»

او خاطرنشان کرد شیلدهایی که بیشترین محافظت را ارائه می کردند در سراسر پیشانی بسته بودند و به خوبی در اطراف دو طرف صورت و زیر چانه امتداد داشتند.