دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، علت کم رنگ شدن شعار توسعه سیاسی اصلاح طلبان را نبود آنان در قدرت عنوان کرد و در یک گفتگوی مشروح آخرین وضعیت تشکل متبوع خود و نیز جایگاه نیروهای متعلق به جریان دوم خرداد را تشریح کرد. وی تاکید کرد که خط قرمز فعالیتهای سازمان مجاهدین قانون اساسی است ، اعضای آن خود را جزئی از نظام می دانند و نقد آنها به برخی امور نیز از سر دلسوزی و اصلاح مشکلات است.

محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در گفتگو مشروح با خبرنگار مهر، دیدگاه های خود را در خصوص وضعیت تشکل سیاسی متبوعش ، مسائل داخلی و خارجی از جمله بحث انتخابات مجلس هشتم، ائتلاف اصلاح‌طلبان، عملکرد دولت نهم، مذاکره با آمریکا و انرژی هسته‌ای بیان کرد.

اصلاح طلبان اصولگرا هستند

وی در تعریف اصولگرایی و اصلاح طلبی و تفاوت میان گفتمان این دو جریان در کشور گفت: به طور معمول اصولگرا به کسی گفته می شود که به چارچوب خاص و معینی معتقد باشد، بنابراین هر فردی که به طور ایدئولوژیک با مسایل برخورد کند، اصولگراست و بر این اساس، اصلاح طلبان نیز به دلیل معتقد بودن به یک سری چارچوب های خاص، اصولگرا تلقی می شوند.

وی افزود: اصطلاح "اصولگرا" واژه ای است که جناح مقابل به طورخاص برای خود انتخاب کرده و در عرصه سیاست هم به همین نام شناخته می شود.

سلامتی در خصوص تعریف اصلاح طلبی نیز گفت: اصلاح طلب به کسانی گفته می شود که قصد دارند در امور سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سایر مسائل مبتلابه جامعه اصلاحاتی در راستای دیدگاه های حضرت امام (ره)، چارچوب های تعیین شده در قانون اساسی و خواست های مردم انجام دهند.

دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی تصریح کرد: گاهی اوقات انحرافاتی در روند امور کشور دیده می شود که راه حل رفع آن، انجام اصلاحات است.

اصولگرایان هم اصلاح طلب هستند

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این سئوال که "با این تعریف آیا اصولگرایان، اصلاح طلب نیستند؟" گفت: این طیف تا حدی گسترده است که بخشی از اصولگرایان را هم شامل می شود و گاه مشاهده می کنیم که برخی آنان نیز خود را اصولگرای اصلاح طلب می نامند.

وی با بیان اینکه گاهی تفاوت های اساسی بین دیدگاه ها مشاهده می شود، افزود: برخی در زمینه سیاست داخلی معتقد به آرای مردم نیستند و آن را زینتی تلقی می کنند . برخی اصولگرایان در مقاطع مختلف و انتخابات گوناگون درصدد اخذ تصمیم برای کل‌ کشور بودند به گونه ای که به طور صریح اذعان می کردند که ما تصمیم می گیریم، ولی امام خمینی (ره) جلوی آنان را گرفت لذا این عده نمی توانند خود را اصلاح طلب بنامند.

به گفته سلامتی، برخی دیگر اینگونه نمی اندیشند و به اصول اصلاحات معتقدند، در نتیجه "مرزی بین ما و آنان وجود ندارد و آنان نیز اصلاح طلب هستند." 

اصلاحات جز تحقق آرمان های امام، قانون اساسی و خواست مردم نیست

این فعال سیاسی در خصوص آسیب هایی که جریان اصلاح طلبی با آن مواجه است، گفت: به اعتقاد ما اصلاحات باید به صورت فراگیر در کشور دنبال شود، البته این اصلاحات جز توجه به خواست های مردم و تحقق آرمان های امام و قانون اساسی نیست.

وی افزود: در کشور ما اصلاحات با مشکلات و موانع متعددی در عرصه سیاسی مواجه است. به طور مثال ما معتقدیم نظارت استصوابی ، انتخابات را خدشه دار و آن را دو مرحله ای می کند.

سلامتی ادامه داد: در مسایل اقتصادی نیز اصلاحات با مشکلات و موانع زیادی مواجه است. در اقتصاد، محور اصلی، عدالت است که متأسفانه این امر از سوی عده ای اینگونه تعبیر می شود که باید خیریه ای برای محرومان ایجاد کرد و دست آنها را گرفت . در حالی که سیاست اصلاح طلبان در این زمینه این است که ساختار اقتصادی کشور به سمتی رود که همه مردم بتوانند در اقتصاد کشور مشارکت داشته باشند و ثروت به طور عادلانه میان افراد جامعه توزیع شود. 

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه" در سطح مسایل بین المللی هم اصلاحات با بن بست مواجه شده است" گفت: اصلاح طلبان در مسایل بین المللی به تنش زدایی و توسعه همکاری ها علاقه مند هستند، چون معتقدند از این طریق می توان اسلام را به خوبی عرضه کرد و در جهت رشد و اعتلای اقتصادی کشور گام برداشت.

شعارهای اصلاح طلبان از اساس درست بود

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه در پاسخ به این سئوال که  اصلاح طلبان با شعار توسعه سیاسی بر سر کار آمدند، اما اکنون طرح این شعارها از سوی آنان کم رنگ شده است، آیا مردم از توسعه سیاسی گریزان شده اند یا اساسا طرح اینگونه شعارها اشتباه بوده است؟ اظهار داشت: طرح این شعارها از ابتدا درست بود و در حال حاضر هم درست است.

وی با بیان اینکه توسعه سیاسی به معنای آزادی بیان، قلم و فعالیت احزاب و مطبوعات است و این آزادی برای رشد جوامع ضروری است، افزود: در زمان طاغوت مشارکت مردم در سرنوشت خود نفی می شد به همین علت پس از پیروزی انقلاب، بیشترین اصول در قانون اساسی به این موضوع اختصاص یافت .

علت رنگ باختن شعار توسعه سیاسی

سلامتی در ادامه علت کم رنگ شدن شعار توسعه سیاسی از سوی اصلاح طلبان را نبودن آنها در قدرت ذکر کرد و اظهار داشت: اکنون اصلاح طلبان خواهان رعایت آزادی ها و دموکراسی هستند، اما جناح مقابل قائل به این امر نیست .

دبیرکل سازمان مجاهدین، در عین حال این طرز تفکر که آزادی قلم و مطبوعات و بیان آن باعث سوء استفاده برخی و به خطر افتادن امنیت ملی می شود را بهانه دانست و گفت: در قانون به معنای آزادی سیاسی، قلم و بیان اشاره شده و به طور صریح تاکید شده است که نباید به کسی توهین کرد.

وی با بیان اینکه ما با آزادی های موجود در غرب که عنوان بی بند و باری را دارد، مخالف هستیم، تصریح کرد: آزادی که امام و قانون اساسی به آن معتقد هستند، تضمین کننده رشد و اعتلای جامعه است و تعاطی و تضارب افکار و اندیشه با آزادی بیان ایجاد می شود.

سلامتی با بیان اینکه آزادی موجب می شود، افراد برای پاسخ دادن به انتقادات به مطالعه و تحقیق بیشتر بپردازند، افزود: وجود آزادی، تضمین کننده رشد و اعتلای جامعه است. 

 دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در ادامه در پاسخ به سئوالی مبنی بر مناسبات این سازمان با گروههایی نظیر نهضت آزادی و ملی مذهبی ها، گفت: پیوستن طیف گسترده ای از تفکرات به یک تفکر نشان دهنده نقطه قوت آن است.

مرزبندی سازمان مجاهدین با نهضت آزادی

سلامتی ادامه داد: طیف گسترده ای از دیدگاه های متفاوت با گرایش های مثلا  اقتصادی و یا توسعه سیاسی، به تفکر اصلاحات روی آورده اند و این امری مثبت است چرا که موجب تقویت اتحاد ملی می شود.

به گفته این فعال سیاسی اصلاح طلب، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با نهضت آزادی و ملی مذهبی ها دارای مرزبندی فکری است، چرا که جریان اصلاحات معتقد به انجام روند اصلاحات در تمامی زمینه ها در چارچوب قانون اساسی و آرمانهای امام است.

فرصتی برای توسعه تشکیلات نداشته ایم

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی یادآور شد که جریان اصلاحات خواهان توسعه اقتصادی با توجه به محور عدالت و توسعه سیاسی با احترام به اشخاص، گروه های سیاسی و حفظ کرامت انسان ها و توسعه روابط بین المللی با تشنج زدایی است.

قبلا مصلحت را در این دیدیم که سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به جای توسعه تشکیلاتی به عنوان یک هسته فکری عمل کند و اکنون به این جمع بندی رسیده ایم که توسعه بهتر است.

سلامتی در پاسخ به این انتقاد که "اگر سازمان مجاهدین حزب است چرا موفق به گسترده تر کردن تشکیلات در سطح کشور نکرده و به قول برخی به صورت بسته و در یک فولکس واگن تصمیم گیری می کند" گفت:  در گذشته موقعیت و فرصتی برای گسترش سازمان وجود نداشت و در آن هنگام احساس کردیم باید مواضع خود را در زمینه های مختلف تهیه و تدوین کنیم.

این فعال سیاسی در عین حال تصریح کرد: قبلا مصلحت را در این دیدیم که سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به جای توسعه تشکیلاتی به عنوان یک هسته فکری عمل کند و اکنون به این جمع بندی رسیده ایم که توسعه بهتر است و اکنون در 27 استان شعبه و در 30 استان هم نمایندگانی داریم.

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی درپاسخ به این سئوال که نظر شما درخصوص اظهارات بادامچیان مبنی بر عدم مشروعیت سازمان چیست و آیا دیدار اخیر سازمان با برخی علمای قم درراستای نظر جامعه مدرسین بوده یا خیر؟ گفت: در خصوص این مطالب نیازی به واکنش نمی بینم.

سلامتی با بیان اینکه قبل از برگزاری کنگره بنا بود سفری به قم داشته باشیم، گفت: در آن هنگام این دیدار عملی نشد و لذا پس از برگزاری کنگره به دیدار مراجع قم رفتیم چرا که معتقدیم، اکنون شرایط کشور اقتضاء می کند که نخبگان و گروه های سیاسی با یکدیگر و علما دیدار داشته باشند و از نظرات آنان بهره مند شوند.

وی تصریح کرد: برای هر کسی که تا اندازه ای از مواضع ما اطلاع داشته باشد، محرز است که سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی تشکلی خط امامی و اسلامی است ولی برخی با شیطنت می خواهند علیه ما جوسازی کنند.

سابقه سازمان مجاهدین

سلامتی در ادامه مهمترین وجه تمایز سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با سایر احزاب و گروه های سیاسی را قدمت این تشکل عنوان کرد و گفت: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از سال 70 تأسیس شد و هم اکنون با قوت به کار خود ادامه می دهد. البته قدمت سازمان به سال 70 منتهی نمی شود بلکه سازمان فعلی وارث بخشی از سازمان قبلی بود که در ابتدای انقلاب تشکیل شد. این قدمت یک تجربه نسبی را در خدمت اعضای سازمان قرار داد تا بتوانند به صورت مثمرثمرتر در جبهه اصلاحات حاضر شوند.

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در خصوص تأمین منابع مالی این سازمان، گفت: منابع مالی ما خیلی محدود است چون ما مثل خیلی از گروه های دیگر متکی به بخش هایی از جامعه نیستیم و بودجه خود را از طریق حق عضویت هایی که از اعضا می‌گیریم و نیز کمک هایی که از سوی افراد به سازمان می شود، تأمین می کنیم.

بنا بر اظهارات سلامتی، ساختمان شیک و زیبای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی متعلق به یکی از اعضای این سازمان است.

بیطرف سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان می شود

وی افزود:  شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان حدود 30 عضو دارد که رئیس آن آقای موسوی لاری است. بر این اساس، رئیس شورای سیاستگذاری، رئیس ستاد هم هست. در ستاد ائتلاف اصلاح طلبان نیز آقای مرعشی، قائم مقام و آقای احمدی از حزب همبستگی نیز دبیر ستاد هستند. همچنین قرار است احتمالا آقای بیطرف سخنگوی ستاد شود.

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در پاسخ به این سئوال که آیا موضوع ریاست حسین مرعشی بر ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در تهران صحت دارد، گفت: تاکنون صحبت هایی در این زمینه شده اما وی هنوز نظر خود را اعلام نکرده است.

سلامتی ادامه داد: ستاد ائتلاف اصلاح طلبان علاوه بر اینکه یک ستاد مرکزی دارد، متشکل از چندین کمیته است و در استان ها نیز قرار است ستادهای ائتلاف استانی تشکیل شود و در تهران هم یک ستاد انتخابات مربوط به حوزه انتخابیه تهران تشکیل شود.

ستاد مرکزی برای استان ها تصمیم نمی گیرد 

این عضو جبهه اصلاحات در پاسخ به این سئوال که آیا ائتلاف اصلاح طلبان یک لیست واحد ارایه می کنند یا خیر؟ و لیست اولیه این ائتلاف چه زمانی نهایی می شود؟ گفت: کار ستاد ائتلاف اصلاح طلبان یک کار غیرمتمرکز است، یعنی قرار است ستادهای ائتلاف در استان ها، خود به توافق نهایی در ارایه لیست استانی خود برسند و در صورت اختلاف، موضوع را به تهران ارجاع کنند، بنابراین لیست ائتلاف اصلاح طلبان در انتخابات مجلس هشتم یک لیست سراسری نخواهد بود.

"کمیته تصمیم" همان شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاح طلبان است

وی در پاسخ به سئوالی در مورد "کمیته تصمیم" گفت: "کمیته تصمیم" همان شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاح طلبان است و ستاد ائتلاف اصلاح طلبان چندین کمیته دارد که در زمینه های مختلف تصمیم گیری می کند.

"کمیته تصمیم" همان شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاح طلبان است و ستاد ائتلاف اصلاح طلبان چندین کمیته دارد که در زمینه های مختلف تصمیم گیری می کند. 

سلامتی در خصوص چگونگی معرفی نامزدهای موردنظر سازمان مجاهدین برای انتخابات مجلس هشتم، گفت: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در خصوص کاندیداهای انتخاباتی خود در انتخابات مجلس هشتم با سایر گروه ها همکاری و از این طریق کاندیداهای خاص خود را معرفی خواهد کرد. 

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در ادامه این گفتگو در پاسخ به این سوال که آیا اصلاح طلبان نتایج انتخابات دوم خرداد، سوم تیر و 24 آذر را آسیب شناسی کرده اند یا خیر؟ گفت: ما از انتخابات گذشته این درس را گرفته ایم که باید تمام هم و غم خود را صرف ائتلاف در جبهه اصلاحات کنیم.

اگر در انتخابات ریاست جمهوری ائتلاف کرده بودیم ...

سلامتی خاطرنشان کرد: در انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم آمارها نشان داد که اصلاح طلبان پیروز انتخابات بودند و اگر به ائتلاف می رسیدند امروز قوه مجریه در دست آنها بود.

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی تصریح کرد: از دیگر درس هایی که ما از انتخابات گذشته گرفتیم این بود که باید موازین دقیق اصلاح طلبی را تبیین کنیم و در همه زمینه ها باید حمایت های لازم را از یکدیگر داشته باشیم.

وی همچنین تصریح کرد: تلاش می کنیم تا در انتخابات 24 اسفند مابقی گروه های اصلاح طلب را هم به سمت ائتلاف اصلاح طلبان جذب کنیم.

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که موضوع انشعاب در بین اصلاح طلبان را چگونه ارزیابی می کنید و آیا به یک لیست واحد می رسید یا خیر؟ گفت: تا اینجای کار که ائتلاف به خوبی پیش رفته و بحث انشعاب مطرح نیست، چون اساساً اصلاح طلبان چیزی ندارند که بخواهد بر سر آن با یکدیگر دعوا کنند.

سازمان مجاهدین قصد ندارد به اظهارات کروبی پاسخ دهد

دبیر کل سازمان مجاهدین در خصوص اظهارت اخیر مهدی کروبی که گفته بود "من پرچمدار اصلاحات هستم" و اینکه "عده ای ورشکسته جمع شدند و جبهه اصلاحات را تشکیل دادند"، گفت: همه افراد می توانند آزادانه نظرات خود را بیان کنند اما سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی تصمیم ندارد که در ارتباط با طرح مسائلی که از سوی آقای کروبی بیان شده، موضع گیری کند.

وی گفت: بهتر است فلسفه طرح مسائل توسط هر فرد را از خود وی جویا شویم، اما در طیف ها و جناح های گسترده، نظرات متفاوتی وجود دارد و لذا نباید انتظار داشت که همه حرف واحدی را بر زبان آورند بلکه باید برای شنیدن حرف های متفاوت و متضاد هم آماده بود.

به رأی مردم مطمئنیم

ابن فعال سیاسی در ادامه گفتگو با مهر در خصوص ائتلاف و لیست انتخاباتی اصولگرایان گفت: اکثریت قریب به اتفاق کاندیداهای جناح رقیب تأیید می شوند و مشکلی که در این زمینه وجود دارد مربوط به اصلاح طلبان است چون ما نسبت به رد صلاحیت کاندیداهای خود نگرانیم. ما نسبت به رأی مردم به دلیل وجود ضعف هایی که در جناح مقابل است و نیز با توجه به عملکرد منفی مجلس و دولت ، مطمئن هستیم چون معتقدیم زمینه گرایش به سمت اصلاح طلبان در جامعه بیشتر شده است.

وی در خصوص استراتژی سازمان مجاهدین در قبال شخصیت هایی همچون هاشمی، خاتمی، کروبی، ناطق نوری، احمدی نژاد و قالیباف گفت: به اعتقاد ما آقایان خاتمی، هاشمی و کروبی اصلاح طلب و در خدمت اصلاحات هستند. استراتژی سازمان در قبال این شخصیت ها آن است که کمک این افراد به جبهه اصلاحات را تشدید کند.

هاشمی اصلاح طلب است

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که نظر شما در خصوص مصادره هاشمی رفسنجانی توسط اصلاح طلبان که اصولگرایان به آن معتقد هستند، گفت: با تعبیری که ما از اصلاح طلبی داریم، وی اصلاح طلب است و سعی می کند یک شخصیت فراجناحی داشته باشد و این شخصیت را دارد.

انتقادات ما از روز خصومت نیست

سلامتی گفت:  شخصیت های جناح رقیب نیز بدانند سازمان مجاهدین انتقاد از روی خصم و دشمنی را سرلوحه کار خود قرار نمی دهد و اگر گاهی اوقات، لحن انتقاد دلچسب نبود به دل نگیرند و آن را از سر دلسوزی بدانند چرا که سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی خود را از نظام می داند و در راستای اعتلای آن تلاش می کند.

 وی ادامه داد: توصیه ما به شخصیت های اعتدالی و موثر این است که در جهت تضمین سلامت انتخابات تلاش کنند چون برگزاری سالم انتخابات به نفع مردم و نظام است.

به دنبال پیروزی در انتخابات نیستیم

سلامتی با تأکید بر اینکه اصلاح طلبان در جریان انتخابات به دنبال این نیستند که پیروز شوند، گفت: ما به دنبال اعتبار نظام، سلامت انتخابات و تحقق توسعه در همه زمینه ها از طریق انتخابات هستیم تا بر اساس آن امور مربوط به جامعه اصلاح شود.

دبیرکل سازمان مجاهدین در ادامه این گفتگو در پاسخ به این سئوال که علت گرایش مردم به اصولگرایان پس از هشت سال دوره اصلاحات چه بود؟ گفت: در این خصوص دو مطلب باید مورد بحث قرار گیرد، اولین مطلب مربوط به انتخابات مجلس هفتم است که به اعتقاد ما به شکل دموکراتیک برگزار نشد و این یک نقطه ضعف است.

وی افزود: دومین موضوع نیز مسئله وحدت بین اصلاح طلبان بود که متأسفانه این وحدت صورت نگرفت و رأی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم شکسته شد. اگر یک نفر به نمایندگی از جبهه اصلاحات وارد انتخابات ریاست جمهوری می شد به طور قطع اصلاح طلبان پیروز میدان بودند.

عدم توجه به طبقات محروم جامعه از نقاط ضعف اصلاح طلبان بود

سلامتی با بیان اینکه اصلاح طلبان به رفع ضعف های خود پرداخته اند، عدم توجه به طبقات محروم جامعه را از جمله نقاط ضعف های اصلاح طلبان توصیف کرد و در عین حال گفت: امروز رویکرد مردم به اصلاح طلبان بیشتر شده است.

وی مهمترین کارکرد اصلاح طلبان در هشت سال دولت اصلاحات را موفقیت در عرصه بین المللی عنوان کرد و گفت: در عرصه بین الملل سابقه نداشت که رابطه ایران با سایر کشورها تا این حد پیشرفت داشته باشد، چون اصلاح طلبان در عرصه بین المللی سیاست تنش زدایی را سرلوحه کار خود قرار داده بودند، به طوری که حتی ملاحظه کردیم مقامات دولت آمریکا اعتراف کردند که به ایران ظلم کردند. این اعتراف باعث منزوی شدن آمریکایی ها و جلب خاطر همپیمانان آمریکا از سوی ایران بود.

بیشترین سرمایه گذاری در دولت اصلاحات

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی گفت: در دوره هشت ساله اصلاح طلبان، بیشترین پیشنهادات سرمایه گذاری و بهترین رابطه با بانک های جهانی برای کشور ایجاد شد و درجه ریسک سرمایه گذاری در کشور نیز بسیار پایین آمد.

سلامتی در عرصه سیاست داخلی نیز گفت: در دولت اصلاحات ما شاهد آزادی بیان، توسعه سیاسی و توجه به احزاب و نشریات بودیم، هرچند که جناح مقابل سعی می کرد مقابل سیاست های اصلاح طلبان بایستد.

ارزیابی عملکرد دولت نهم

وی در بخش دیگری از گفتگو با مهر، در ارزیابی از عملکرد دولت نهم گفت: مردم در عمل دیدند که این شعارها به ضررشان تمام شد که نمونه این ضرر و زیان را ما در بخش مسکن و اشتغال شاهد هستیم. این شعارها اگر روزی جاذبه داشت امروز جاذبه خود را از دست داده است.

دبیرکل سازمان مجاهدین در خصوص ارزیابی از عملکرد دولت نهم ابراز عقیده  کرد: دولت در مسائل اقتصادی به اهداف و شعارهای مورد نظر خود نرسیده به گونه ای که نه تنها بیکاری کاهش نیافته بلکه قیمت مسکن هم بالا رفته و تورم به شدت رشد کرده است و مردم کلافه شده اند.

با دیپلماسی غربی ها را منفعل کنیم

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: باید با دیپلماسی مشکلات را حل کنیم و غربی ها را به این طریق حالت انفعال درآوریم.

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در ادامه به مسائل مطرح در سیاست داخلی کشورمان اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه وجود احزاب در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است، اما برخی به طور صریح با احزاب مخالفت می کنند و درصدد ایجاد موانع برای رشد و آزادی بیان و قلم هستند. در حال حاضر گویا برخی دولتمردان خود را محتاج مشورت با نخبگان، احزاب و سایر گروه ها نمی بینند.

مخالفت امام با رابطه با آمریکا ایدئولوژیک بود

 دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا سازمان با وجود اینکه به نیروهای خط امامی معروف است، اما برخلاف نظر امام خمینی(ره) معتقد به برقراری رابطه با آمریکاست؟ اظهار داشت: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی کماکان خط امامی است و معتقد است، مخالفت امام راحل با رابطه با آمریکا یک موضوع ایدئولوژیک بود، اما در شرایط فعلی تاکید می کنیم که این رابطه به صلاح است.

وی با بیان اینکه اکنون منافع ملی ما اقتضاء می کند که با آمریکا رابطه برقرار کنیم، ادامه داد: ما در حال حاضر با  مشکلاتی مواجه هستیم که یک پای آن آمریکاست و لذا نباید اجازه دهیم که برخی کشورها از این وضعیت به نفع خود بهره برداری کنند.  

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: مشکلاتی مانند انرژی هسته ای و برخی مشکلات دیگر را که آمریکا برای ما ایجاد کرده ، می توان با انجام مذاکره و بده بستان هایی مرتفع سازیم، اما مشاهده می کنیم که برخی از افراطی ها مسئله رابطه با آمریکا را ایدئولوژیک تلقی می کنند و برخی از دست اندرکاران هم تحت تاثیر این موضوع قرار دارند و اینگونه تصور می کنند که انجام مذاکره باعث کاستن ابهت ایران می شود.