به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری از اختصاص ۶۰ میلیارد تومان اعتبار به این نهاد در سفر استانی رئیس جمهور خبر داد و گفت: این میزان اعتبار هزینه تکمیل طرحهای عمرانی این اداره کل میشود.
حسین هاشمی افزود: از مجموع اعتبار سفر، ۲۰ میلیارد تومان برای تکمیل مرکز جامع خون گیری، ۶ میلیارد تومان برای اجرای مرکز انتقال خون شهرستان لردگان و چهار میلیارد تومان برای تکمیل ساختمان انتقال خون بروجن اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه تاکنون چهار مرکز انتقال خون در شهرستانهای شهرکرد، بروجن، فارسان و بن ایجاد شده است، تصریح کرد: یک مرکز نیز در شهرستان لردگان در حال احداث است که به تازگی زمین آن از سوی راه و شهرسازی واگذار شده و عملیات احداث ساختمان با مشارکت مجمع خیرین سلامت در حال انجام است.
هاشمی افزود: ایجاد مرکز انتقال خون در دیگر شهرستانها نیز ضروری است که میطلبد خیران در این خصوص و همچنین تأمین یک اتوبوس خونگیری سیار مشارکت و همکاری کنند.
وی به ترکیب جنسیتی اهداکنندگان خون در استان اشاره کرد و گفت: ۹۳.۳ درصد اهداکنندگان خون در استان مردان و ۳.۷ درصد زنان هستند که باید در بین قشر زنان اطلاع رسانی بیشتری برای اهدای خون انجام گیرد.
مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری ادامه داد: همچنین ۶۰ درصد اهداکنندگان خون در استان از صنف کسبه و مشاغل آزاد هستند، ۳۰ درصد کارمندان و ۱۰ درصد هم جوانان و زنان خانه دار هستند.
هاشمی با بیان اینکه در طول سالجاری ۱۰ هزار و ۲۳۰ نفر به مراکز انتقال خون استان مراجعه کردند، اظهار داشت: از این تعداد هشت هزار و ۱۹۰ نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی تعداد اهداکنندگان خون در چهارمحال و بختیاری را کمتر از میانگین کشوری اعلام کرد و گفت: در کشور از هر یک هزار نفر ۲۷ نفر خون اهدا میکنند این در حالیست که این آمار در استان ۲۲ نفر است.
مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مراکز انتقال خون استان ۱۰۰ درصد نیاز مراکز درمانی استان را پاسخگو هستند، افزود: این استان در تأمین نیاز خونی خود ۹۹.۵ خودکفا است با این وجود میطلبد مراکز درمانی استان در استفاده از خون و فرآوردههای آن مصرف بهینه داشته باشند.
هاشمی با بیان اینکه خون اهدایی در استان و کشور از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: بر اساس ارزیابیهای سازمان بهداشت جهانی ایران جزو پنج کشور برتر جهان در این خصوص است.