به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا فلاحتی در جلسه بررسی مسائل کارگران سیل زده استان یزد اظهار داشت: طبق تبصره ۲ ماده ۲ قانون بیمه بیکاری، بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث قهریه و غیرمترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ، آتش سوزی و ... بیکار می شوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.
فلاحتی گفت: این افراد برای دریافت مقرری بیمه بیکاری نیاز به داشتن سابقه پرداخت بیمه برای مدت زمان خاص ندارند و با رعایت سایر شرایط مقرر میتوانند مقرری بیمه بیکاری دریافت کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد عنوان کرد: بیمهشده بیکار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری در شرایط عادی باید حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ بیکاری موضوع را به واحد تعاون، کار و رفاه اجتماعی ذیربط اطلاع دهد و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود یا کار مشابه اعلام کند.
وی تاکید کرد: بر اساس قانون، بیمهشدگانی مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنند که مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی باشند، تبعه کشورهای خارجی، مستمریبگیر، بازنشسته و یا ازکارافتاده کلی نباشند و در زمره صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمهشدگان اختیاری نباشند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان درباره نحوه اقدام برای دریافت بیمه بیکاری افزود: افراد متقاضی ابتدا باید به دفاتر پیشخوان مراجعه و ضمن احراز هویت و دریافت رمز و پسورد، با مراجعه به سامانه جامع روابط کار درخواست خود را به ثبت برسانند.
فلاحتی تاکید کرد: کارگران مشمول قوانین کار و تأمین اجتماعی که در سراسر استان در اثر سیل کار خود را از دست دادهاند به رغم داشتن حتی یک ماه سابقه بیمه پردازی میتوانند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری اقدام کنند.
وی عنوان کرد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای صیانت از نیروی کار، حفظ حیات اقتصادی بنگاههای تولیدی و اشتغال مجدد نیروهای بیکار شده در اثر سیل تمام توان خود را برای کمک به کارفرمایان در راستای راهاندازی بنگاه اقتصادی آنها به کار خواهد گرفت.
فلاحتی گفت: چنانچه بنگاه اقتصادی که در اثر سیل دچار خسارت شده، نیاز به اصلاح ساختار اعم از بازسازی و یا نوسازی داشته باشد، در دوران اصلاح ساختار با تصویب شورای عالی کار مورد حمایت قرار خواهند گرفت.