مطالعات نشان می دهد قرارگیری کودکان در معرض طبیعت موجب تقویت ریه های کوچک شان می شود.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققانی که قرار گرفتن کودکان در معرض فضای سبز را مورد مطالعه قرار دادند، دریافتند کسانی که در ۱۰ سال اول زندگی در نزدیکی خانه‌های خود پوشش گیاهی داشتند، نسبت به افرادی که در نزدیکی طبیعت زندگی نمی‌کردند، در آزمایش عملکرد ریه عملکرد بهتری داشتند.

«دیوگو کی‌روش آلمیدا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پورتو پرتغال، می‌گوید: «تحقیقات ما نشان می‌دهد که هرچه محیط پیرامونی زندگی سرسبزتر باشد بهتر است.»

برای این مطالعه، محققان عملکرد ریه تقریباً ۳۳۰۰ کودک پرتغالی را با استفاده از دستگاهی اندازه گیری کردند که حداکثر مقدار هوایی را که یک فرد می‌تواند پس از گرفتن عمیق‌ترین نفس ممکن بازدم کند، اندازه گیری کرد. این آزمایش می‌تواند نشان دهد که ریه‌ها چقدر خوب کار می‌کنند و به تشخیص بیماری‌هایی مانند آسم کمک می‌کند.

محققان همچنین از داده‌ها و نقشه‌های ماهواره‌ای برای سنجش میزان پوشش گیاهی نزدیک به خانه‌های کودکان استفاده کردند به عنوان مثال، فاصله تا نزدیک‌ترین پارک، باغ یا فضای سبز عمومی. آنها این داده‌ها را از زمان تولد و همچنین زمانی که بچه‌ها ۴، ۷ و ۱۰ ساله بودند بررسی کردند.

این مطالعه نشان داد کودکانی که محیط اطرافشان بین زمان تولد تا ۱۰ سالگی شأن به دلیل نقل مکان یا تغییراتی در محله‌هایشان، سرسبزتر شده بود، عملکرد ریه‌ای بهتری داشتند.

کی‌روش در ادامه افزود: «ما عواملی مانند فعالیت بدنی و آلودگی هوا را بررسی کردیم، اما ارتباط بین عملکرد ریه و نزدیک‌تر شدن به فضای سبز، حتی پس از اینکه این موارد را در نظر گرفتیم، باقی ماند. همچنین ممکن است نزدیک شدن به طبیعت استرس را کاهش دهد، که می‌تواند سلامت جسمی را بهبود بخشد، یا ممکن است تأثیر مثبتی بر میکروبیوم کودکان داشته باشد.»

تیم تحقیق همچنین زندگی در کنار فضایی که به عنوان "فضای آبی" شناخته می‌شود، مانند رودخانه‌ها یا دریاها را مطالعه کردند. آنها هیچ ارتباطی با سلامت ریه کودکان پیدا نکردند.

کی روش گفت: «نقل مکان به مناطق سبزتر ممکن است یکی از راهبردها برای بهبود عملکرد ریه کودکان باشد.»

محققان قصد دارند به بررسی نقش فضاهای سبز و آبی در سایر زمینه‌های سلامت کودکان ادامه دهند.