احمد شهریار در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: کشت محصول پر آببر هندوانه نه تنها ثمره و نتیجهای برای تأمین امنیت غذایی نداشته بلکه مشکلات متعددی را در عرضه و فروش این محصول در منطقه مغان شاهد هستیم.
وی به کشت بیرویه هندوانه در شهرهای بیلهسوار، اصلاندوز و پارسآباد اشاره کرد و گفت: این کشت بیرویه و فلهای به افت قیمت هندوانه منجر شده و حتی برخی از کشاورزان قادر نیستند هزینه کاشت، داشت و برداشت این محصول را از محل فروش آن به جیب بزنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل ورود دلالان را برای خرید با نرخ نازل هندوانه در منطقه مغان یادآور شد و تصریح کرد: قرار نبود در پایاب اراضی خداآفرین که سه هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ملی شده، هندوانه کشت شود.
شهریار با انتقاد از برخی بهرهبرداران در واگذاری و اجاره دادن اراضی خود برای کشت محصول هندوانه برخلاف الگوی کشت نظام بهرهبرداری در این منطقه افزود: از پاییز سال گذشته مدام فریاد میزنیم که زارعان از کشت هندوانه و محصولات جالیزی به ویژه محصولات پر آببر پرهیز کرده و به جای آن الگوی کشت با تولید محصولات استراتژیک نظیر گندم، جو، دانههای روغنی و سایر محصولات با ارزش را هدفگذاری کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در حالی که برای تولید هر هندوانه به طور متوسط ۲۸۰ تا ۳۰۰ لیتر آب از طریق کانال خداآفرین تأمین شده اما همین محصول کیلویی پایینتر از ۵۰۰ و ۲۰۰ تومان در بازار عرضه میشود که هیچ سود و منفعتی را نیز برای اقتصاد استان به همراه ندارد.
شهریار اضافه کرد: از سال زراعی آینده تصمیم داریم تا اجازه ندهیم زارعان منطقه اراضی زراعی خود را اجاره بدهند و یا خارج از کشت استراتژیک به کشت و زرع دیگر اقدام کنند.
وی کشت زیر نایلونی را در این منطقه در حوزه محصولات جالیزی فاجعهبار برای محیط زیست توصیف کرد و ادامه داد: عمر نایلون در طبیعت ۴۰۰ سال است و در کشتهای زیر نایلونی اخیر بزرگترین آسیب به محیط زیست مغان وارد شده و بهتر است بهرهبرداران دقت بیشتری را در این زمینه داشته باشند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل بیان کرد: به جای کشت هندوانه به صورت فلهای، ما به راحتی میتوانستیم با کشت محصول با ارزش گندم و فروش آن به صورت تضمینی ۲۱ هزار تن گندم را برای تأمین ۳۵ روز غذای مردم استان ذخیره کنیم که این فرصت از دست رفته است.