خبرگزاری مهر – گروه استانها: سید محمدرضا نوشه ور متولد سال ۱۳۷۴ از آن دسته مداحان جوانی است که علاقه و استعداد خود به شعر خوانی برای اهل بیت (ع) را از دوران کودکی با خواندن در هیئات خانوادگی نشان داد. او در حال حاضر مداح ثابت هیئت مکتب الرضا و مکتب العباس است.
ماه محرم و رونق گرفتن مجالس عزای امام حسین (ع) و یاران باوفایش بهانهای شد تا دقایقی را با این مداح جوان به گفتوگو بنشینیم که متن آن در ادامه آورده شده است...
چطور وارد حوزه شعرخوانی برای اهل بیت شدید و چه زمانی این کار را به صورت حرفهای ادامه دادید؟
از کودکی به مداحی علاقه داشتم، حتی یادم میآید برادر مرحوم من که متوجه این اشتیاق و استعداد من شد با ضبط صوتهای قدیمی صدای من را ضبط میکرد و این باعث ایجاد انگیزه در من میشد.
کودکی من در همین فضا با خواندن در هیئتهای خانوادگی و الگوگیری از مداحان مورد علاقهام گذشت تا اینکه در سن ۱۰ سالگی برای اولین بار در هیئت الرضا خواندم، سال ۱۳۸۶ در هیئتهای نسبتاً بزرگ مداحی میکردم اما از سال ۱۳۹۰ با وارد شدن به هیئت مکتب الرضا مداحی را به صورت کاملاً حرفهای دنبال کردم.
اخلاص در کارها از نگاه شما چگونه است؟
از نظر من اخلاص یعنی اعمال و رفتار ما از هر آلودگی غیر از خدا پاک شود، فرد مخلص کسی است که کارهایش را فقط برای رضای خدا و اهل بیت (ع) انجام دهد درواقع محرک او صرفاً خدا باشد.
در این زمینه مهم است که اخلاص در باور و اعتقادات ما شکل بگیرد، بدانیم طرف حساب ما خداوند متعال است و تحسین افراد مختلف تأثیری در سرانجام کار ما ندارد. من معتقدم اگر خدا را حاضر و ناظر ببینیم هیچ گاه کار غیر خدایی انجام نمیدهیم.
همانطور که روایت داریم در حسابرسی قیامت فقط اعمالی مورد تأیید قرار میگیرد که دارای اخلاص باشد. ما با یقین به اینکه خدا همه کاره است و هر عزت و ذلتی دست خداست میتوانیم مخلص باشیم.
راهکار مقابله با هجمههای رسانهای دشمن به ویژه برای جوانان چیست؟
این روزها در میدان جنگ نرم هستیم و سلاح آن فضای مجازی و اپلیکیشنهایی مانند اینستاگرام، تلگرام و… است. رهبر انقلاب هم در سالهای اخیر به کرات فرمودند دشمن سعی دارد با اشاعه فرهنگ غلط جوانان ما را از راه به در کند.
به عقیده من راههای بسیاری برای مقابله با آن وجود دارد، برای مثال تقویت اعتقادات و باورهای دینی مردم؛ زیرا اگر فردی از نظر اعتقادی انسان غنی و با تقوایی باشد ایمانش با شبهات و چالشهایی که در فضای مجازی با آنها رو به رو میشود دچار لغزش نخواهد شد.
روش صحیح اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نیز میتواند تأثیر گذار باشد، به شرط آنکه باعث دوری هر چه بیشتر افراد از فضای اعتقادی نشود حتی اگر افراد از طریق دوستان خود مورد تلنگرهای محبت آمیز و با لحن سنجیده قرار بگیرند؛ بسیاری از معضلات ما در این زمینه برطرف خواهد شد.
همچنین حل مسائل اقتصادی مردم نکته قابل توجهی است زیرا رسانههای خارجی برای رسیدن به اهداف خود از مشکلات اقتصادی مردم ما سو استفاده میکنند و آن را به اسلام و تشیع نسبت میدهند اما اگر هم وطنان ما در مایحتاج اولیه زندگی خود دچار چالش نباشد کمتر از این طریق تأثیر میپذیرند.
نوجوانان و جوانان علاقمند به حرفه شما چطور میتوانند در این زمینه موفق باشند؟
من در ابتدا با تقلید از افراد فعال در زمینه مداحی شروع کردم و تجربه در این زمینه به من نشان داده است اگر نوجوانان ما مداحی را با تقلید و تمرین شروع کنند و بعد از مدتی به صورت تخصصی برای یادگیری نکات کلیدی از کلاسهای مداحی استفاده کنند میتوانند به نتیجه دلخواه برسند. البته که عشق و علاقه به این فعالیت در مکتب اهل بیت از هر چیزی مهمتر است.
سر انجام جهاد در زمینه فعالیت خود را چه چیزی می دانید؟ آیا به جایگاهی رسیدید که آن را عملی کنید؟
من مداحی را صرفاً به خواندن اشعار در وصف اهل بیت (ع) نمیبینم، طبیعتاً فعالان این حوزه از افراد مورد توجه مردم هستند و لازم است ما بینش صحیحی نسبت به امام حسین (ع) و اهل بیت به مردم انتقال بدهیم.
به نظر من سرانجام جهاد در زمینه فعالیت خودم این است که من یک مداح همه جانبه باشم. مثلاً در خواندن، فعالیتهای اجتماعی و حتی اقتصادی. شایسته است که ما نه تنها خودمان بلکه زندگی و آبروی مان را هم وقف این دستگاه کنیم، شاید من هنوز قادر به رقم زدن این اتفاق نبودهام اما همیشه در این مورد نهایت سعیام را کردهام.
همه باید توجه داشته باشیم امام حسین (ع) مختص کشور یا افراد ناحیه خاصی نیست، امیدوارم حس محبت بی انتها به امام حسین (ع) و اهل بیت را تمام مردم دنیا تجربه کنند.