به گزارش خبرگزاری مهر، روح الله ذوالفقاری در جلسه با هیئت رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و مسئولان پارک علم و فناوری لرستان اظهار داشت: قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی به همراه قانون جهش تولید دانش بنیان فرصتهای بینظیری را در اختیار صنایع و تولیدات دانش بنیان قرار داده است.
وی، تزریق نقدینگی مورد نیاز برای انجام قراردادهای بنگاههای اقتصادی با شرکتهای دانش بنیان، لیزینگ خرید محصولات دانش بنیان و اعتبارات مالیاتی را از جمله مزایای قانونی همکاری با شرکتهای دانش بنیان برشمرد.
معاون صندوق نوآوری و شکوفایی کشور تصریح کرد: اگر بنگاههای اقتصادی و صنایع لرستان با شرکتهای دانشبنیان قرارداد کاری منعقد کنند، صندوق نوآوری و شکوفایی کشور منابع مالی مورد نیاز انجام پروژه را تأمین میکند و صنایع از تزریق نقدینگی قبل از تحویل کار بی نیاز میشوند.
ذوالفقاری اظهار داشت: در صورتی که صنایع استان از محصولات شرکتهای دانش بنیان خریداری کنند، صندوق نوآوری و شکوفایی خرید این محصولات را به صورت اقساط تا سقف ۳۶ ماه با نرخ ترجیحی حدود ۱۰ درصد برای صنایع لیزینگ میکند.
وی ادامه داد: با توجه به ماده ۱۱ قانون جهش تولید، معادل هزینههایی که صنایع در حوزه تحقیق و توسعه انجام دهند و یا در نهادهای مربوط به حوزه علم و فناوری از جمله صندوق پژوهش و فناوری لرستان سرمایه گذاری کنند، به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی منظور میگردد.
معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور در ادامه اظهار داشت: در قوانین جدید برای صادرات مواد خام تعرفههای گمرکی و مالیاتی تعریف شده است و درآمدهای حاصل از این محل در بستر بخش خصوصی در حوزه شرکتهای دانش بنیان صرف خواهد شد، در این صورت اگر صنایع استان لرستان واحد تحقیق و توسعه نداشته باشند، عملاً مالیاتهای پرداخت شده در لرستان به سوی دیگر استانهای کشور که دارای شرکتهای دانش بنیان بیشتری هستند سرریز میشود.
ذوالفقاری افزود: همچنین در خصوص واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند، وضع به همین شکل است، لذا لازم است بنگاههای صنعتی استان لرستان با کمک واحدهای فناور و اعضای هیئت علمی به سمت ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه و فعالیتهای دانش بنیان روی آورند.