به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه با حضور در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، از نمایشگاه توانمندیهای این سازمان با تمرکز بر مسائل محیط زیستی بازدید کرد.
وی پس از بازدید از قسمتهای مختلف این نمایشگاه و آشنایی با دستاوردهای سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، در جمع رئیس و مدیران ارشد این سازمان، اظهار کرد: سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح بر اساس نیازهای کشور، روز به روز رشد کرده است و از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است اما آنطور که میبایست از توانمندیهای این سازمان استفاده نشده است.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر نقش محوری سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در تولید داده و نقشه سازی، گفت: دادهها و نقشههایی که شما تولید میکنید، پایه بسیاری از طرحها و پروژه هاست و ما باید از آنها استفاده کنیم.
سلاجقه در ادامه با اشاره به برخی از فعالیتهای سازمان حفاظت محیط زیست و زمینههای مختلف همکاری این سازمان و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، تصریح کرد: خوشبختانه در مجموعه سازمان جغرافیایی از تکنولوژیهای خوبی استفاده شده و یک ظرفیت بسیار عالی به وجود آورده است. بنابراین با ایجاد یک هم افزایی بین این مجموعه و سازمان حفاظت محیط زیست میتوان اقدامات بزرگی انجام داد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، بهره گیری از ظرفیت پهپادی سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح را یکی از زمینههای مشترک همکاری عنوان کرد و افزود: استفاده از ظرفیت پهپادی این سازمان میتواند به ما در بحث مانیتورینگ مناطق حفاظت شده کمک کند و میزان تلفات نیروی انسانی را به نحو چشمگیری کاهش دهد.
وی، پایش و ردیابی آلودگیهای زیست محیطی، مدیریت سیلابها و کنترل فرونشست زمین را از دیگر زمینههای همکاری مشترک برشمرد و خاطرنشان کرد: ما گاهی به دنبال راهکارهای پرهزینه ای که تکنولوژی آن در دست دیگران است، میرویم. حال آنکه در کشور خودمان ظرفیتهای مطلوبی داریم که میبایست از آنها استفاده کنیم.
معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: سازمان حفاظت محیط زیست نباید به دنبال تهیه نقشهها و دادههای پایه برود بلکه میبایست با استفاده از نقشههای و دادههای سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، نیازهای خود را مرتفع کند چون دقیقترین نقشهها و دادهها در این سازمان تولید میشود.
سلاجقه با اشاره به توانمندی سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در بحث تولید نقشه و داده در مناطق مرزی، متذکر شد: متأسفانه شاهد هستیم در خیلی از مرزهای کشور، انقطاع اکوسیستمی اتفاق افتاده است که این موضوع بر حیات وحش تأثیر نامطلوبی دارد چراکه حیات وحش را محصور میکند. بنابراین میبایست روی بحث مرزها بیشتر کار کنیم و در این ارتباط از تواناییهای سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح هم بهره بگیریم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان اعلام آمادگی کرد در قالب یک تفاهم نامه بین این سازمان و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، زمینه همکاریهای مشترک محقق شود که خروجی آن اجرای پروژههای کاملاً عملیاتی خواهد بود.