سمنان- آئین شامگاه و روز تاسوعای حسینی در جای جای استان سمنان همزمان با روز نهم ماه محرم با حضور مردم متدین و خداجو و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: محرم به ایستگاه تاسوعای حسینی رسید. اوج عزاداری و افسوس از اینکه امروز همان روزی است که حسین (ع) با همه وداع می‌کند. بنی‌هاشم فردا دیگر نیستند همه شأن یک به یک فردا تا ظهر عاشورا… پس امروز فرصتی است برای استشمام آخرین نفس‌های خوش بوی یاران؛

عزاداری امروز به اوج رسید، دل‌ها در دشت کربلا است دیدارها و آخرین وداع‌ها و در نهایت بی قراری کنار موکب‌ها و چادرها؛ حالا اما مردم بی‌قرار هستند کنار علم‌ها و علامت‌ها و راهی خیابان‌ها و هیئت‌ها برای برگزاری مراسم عزاداری تاسوعای حسینی. مراسمی که اوج ارادت به حضرت ابوالفضل (ع) و سقای کربلا را از سوی مردم متدین استان سمنان نشان می‌دهد مردمی که عشق به آل اللته را به خوبی آموخته‌اند.

عزاداری در روستاها و شهرهای استان سمنان

در روستاها هم عزاداری برپا است به رسم شرق استان سمنان عزاداری روستاهایی که در یک منطقه هستند به صورت روستا به روستا برگزار می‌شود و روز نهم، دهم و حتی یازدهم به ترتیب میزبانی از روستایی به روستای دیگر منتقل می‌شود.

شهرها، غرق در ماتم هستند و سیاه پوش تاسوعای حسینی؛ موکب ها از صبح امروز باز هستند گوشه گوشه شهر صدای عزاداری می‌آید، امروز ظهر مراسم ویژه روز تاسوعا برگزار می‌شود و هیئت‌های عزاداری میزبان خیل عزاداران خواهند بود.

در این بین مراسم محوری نیز برگزار می‌شود تجمع هیئت‌ها، حضور سخنرانان و مداحان کشوری و استانی و کرسی‌های تلاوت و در نهایت سینه زنی و زنجیر زنی امروز به اوج می‌رسند و تا روز یازدهم محرم ادامه دارند. استان سمنان امروز یک تکیه بزرگ است. ششمین تکیه بزرگ کشور؛ تکیه‌ای سیاه پوش برای عزاداری سید الشهدا (ع) و یاران دشت کربلا دشتی که امروز غم دارد و بنی هاشم امروز مغموم است.

برگزاری مراسم ویژه عزاداری در صحرا

امروز هر کس سعی دارد کاری را صورت دهد یکی نذری بین دسته‌های عزاداری پخش می‌کند دیگری سینه زنی می‌کند آن یکی خیری است که امروز اطعام جمعیت را در مساجد بر عهده دارد و دیگری گرداننده موکب عزاداری است.

سنت عزاداری در صحرا به رسم مردم سمنان دیروز و امروز برگزار شده و می‌شود. مردم از راه‌های دور و نزدیک به بیابان‌های حومه سمنان می‌روند و در جایی که خبری از شهر و خانه‌ها و خودروها نیست، در جایی که خاک فرش و آسمان سقف است، به عزاداری و خواندن زیارت عاشورا مبادرت می‌ورزند و عزاداری می‌کنند. چند سالی است که مداح و سخنرانی هم به این مراسم اعزام می‌شود و از بلندگوهایی هم استفاده می‌شود تا بتوان شور بیشتری به مراسم داد.

مراسمی سنتی از دل مردم کویر نشین سمنان که ارادت فراوانی به آقایشان دارند و احترام به آل الله در زمره ویژگی‌هایشان است اینجا دارالمرحمه است اینجا هزاران سال است که میزبان زائران رضوی است اینجا خاک پای محبان اهل بیت (ع) توتیای چشمان می‌شود و امروز تاسوعای حسینی همه چیز به اوج می‌رسد. مردم آمده‌اند که مشق ارادت کنند به خاندان پیامبر (ص)؛ مردم آمده‌اند تا بگویند قیام حسین (ع) با ظهور تکمیل می‌شود و این اشک‌ها که می‌ریزیم نه از برای غم ناامیدی بلکه از شوق انتظار است شوق دیدار است.

برگزاری مراسم سنتی عزاداری

دامغان هم امروز مراسم سنتی شهر دیباج را دارند دسته معروفی که در تمام ایران ثبت است با آن نوع عزاداری دایره‌ای و آن نوحه‌های خاص؛ امروز در میامی هم مراسم عزاداری «حسن، حسین (ع)» با بیش از ۲۰۰ سال قدمت برگزار می‌شود آن هم در شب تاسوعا و عاشورای حسینی؛ مراسمی که به خاطر نوحه‌اش به این نام معروف شده است مانند یا عباس شاهرود؛

یکی از مراسم ویژه روز و شب تاسوعا در باغزندان شاهرود برگزار می‌شود مراسمی سنتی که قدمتی زیاد دارد اما به شور عزاداری معروف است شوری که تا شامگاه طول می‌کشد و عزاداران بعد از آن سر سفره اباعبدالله (ع) اطعام می‌شوند. مراسمی که همه ساله هزاران نفر را برای دیدن به نزد خود فرا می‌خواند و هر سال هم با جمعیت بیشتر و شور بهتری برگزار می‌شود.

باز این چه شورش است که در خلق عالم است… باز این روز تاسوعای حسینی است و اینجا تکیه‌ای به وسعت استان سمنان؛ اینجا امروز عزاداری به اوج می‌رسد اینجا امروز اشک و آه میزبان چهره و تن آدمی می‌شود اینجا مردم دل سوخته هستند اینجا مردم می‌دانند چطور قدر این روزها را بدانند تا دهه اول تمام نشده؛ اینجا جایگاه عشاق اهل بیت (ع) است اینجا استان سمنان است دیار قومس، دیار دارالمرحمه؛