خبرگزاری مهر - گروه استانها: صید و صیادی یکی از مشاغل قدیمی و سنتی در استان بوشهر است که تعداد زیادی از خانوارها در مناطق مختلف این استان از طریق صیادی امرار و معاش میکنند.
بیش از ۱۰ هزار صیاد در استان بوشهر راهی دریا میشوند تا رزق و روزی خود را از دریا بگیرند ولی در سالهای اخیر این شغل با تهدیدهای جدی روبرو بوده است.
ورود آلایندههای مختلف به خلیج فارس، استفاده از شیوههای مخرب صید همچون صید ترال، افزایش تعداد صیادان و.... بر روی ذخایر آبزیان در دریا تأثیر منفی گذاشته است.
هرچند مسئولان همواره از برخورد جدی با صیدهای غیرمجاز حرف میزنند ولی در عمل همچنین این شیوههای صید ادامه دارد و اثرات تخریبی خود را در دریا میگذارد.
کاهش ذخایر آبزیان
رئیس پژوهشکده میگوی کشور در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گشت تحقیقات وضعیت ذخایر و زیستگاه میگو در خلیجفارس آغاز شده که بیانگر کاهش حدود ۳۰ درصدی ذخایر میگو در خلیج فارس است.
عقیل دشتیاننسب با پیشبینی صید حدود هزار و ۵۰۰ تن میگو در آبهای استان بوشهر بیان کرد: سال گذشته دو هزار تن میگو در استان صید شده بود که امسال این میزان کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به انجام گشتهای تحقیقاتی وضعیت ذخایر میگو در خلیجفارس از طریق ۲۳ ایستگاه افزود: صید میگو زمانی آزاد میشود که ۷۰ درصد از جمعیت میگو به اندازه تجاری و بازارپسند مناسب برسد.
رئیس پژوهشکده میگوی کشور خاطرنشان کرد: صید میگو از ۱۸ مردادماه برای قایقها و از ۱۹ مرداد برای لنجها آزاد میشود.
فعالیت ۲۰۰۰ لنج و قایق صیادی
مدیرکل شیلات استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زمان صید میگو در استان بوشهر بر اساس نتیجه تحقیقات گشتهای پژوهشکده میگو کشور تعیین شده است.
علی بازدار با اشاره به صدور مجوز صید میگو در ۲۵ بندر و اسکله صیادی استان بوشهر بیان کرد: حدود دو هزار قایق و لنج با صدور مجوز صید راهی دریا میشوند.
هر چند خیلی از افراد دریا را بیانتها و تمامنشدنی میدانند ولی استفاده از شیوه مخرب صید و دیگر تهدیدها، میتواند منابع دریایی را پایان ببخشد.
انتظار میرود دستگاههای متولی با استفاده از ابزارهای قانونی مانع تخریب ذخایر دریایی شده و با متخلفان صید غیر مجاز در آبهای استان بوشهر برخوردهای جدی و قانونی صورت بگیرد.
ورود آلایندههای مختلف به ویژه پسماندهای صنعتی، فاضلاب، آلودگیهای نفتی ناشی از لولههای انتقال و شناورها از دیگر تهدیدهای جدی در خلیج فارس است که باعث شده تا ذخایر دریایی تحت تأثیر قرار بگیرند.
زندگی صیادان به همین صید و همین ذخایر دریایی وابسته است و کاهش ذخایر دریایی و تهدیدهای صید، زندگی صیادان را با چالش جدی روبرو میکند.