خبرگزاری مهر - گروه استانها، سعید امامی ابرقویی: شرکت فولاد مبارکه هفته پیش مجمع عمومی عادی سالیانه و مجمع عمومی فوقالعاده خود برگزار کرد و این امر توجه بازار سرمایه را بار دیگر به سهم ارزشمند و فعالیتهای صورت گرفته در این شرکت جلب نمود؛ آنچه در این مجمع گذشت حمایت فعالان سرمایه را در پی داشت. از این رو تحلیل دقیق از وضعیت فعالیت شرکت فولاد مبارکه سپاهان میتواند برای فعالان بازار سرمایه، تحلیل گران اقتصاد و پژوهشگران کارآفرینی ارزشمند باشد.
در این مجمع افزایش سرمایه ۸۰.۸۸ درصدی از محل سود انباشته و تقسیم حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان سود نقدی (۱۷۰ تومان به ازای هر سهم) در مجمع فولاد مبارکه اصفهان محقق شد.
حاضران در این مجمع نمایندگان سازمان ایمیدرو، شرکت توسعه رفاه و سهام عدالت به عنوان ناظر و نماینده سازمان بورس و حسابرس شرکت و مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه حضور داشتند. طی مجمع عمومی فوقالعاده، سرمایه شرکت از مبلغ ۲۹,۳۰۰ به ۵۳ هزار میلیارد تومان (معادل ۸۰.۸۸ درصد) از محل سود انباشته افزایش یافت؛ این افزایش سرمایه به منظور احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی، خرید ۵۰ دستگاه لوکوموتیو و مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر صورت گرفته است؛ همچنین اصلاحات پیشنهادی سازمان بورس در اساسنامه شرکت اعمال گردید.
ثبت ۲۷ رکورد در زمینههای مختلف از جمله تولید دلایلی بر صحت رشد این شرکت محسوب میشود و ۱۸۶ هزار میلیارد تومان پروژه برای فولاد مبارکه طی سه سال آینده دیگر گواه قدرت شرکت بود.
مشارکت در بزرگترین سرمایهگذاری صنعتی تاریخ اقتصاد ایران
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در گزارش خود پیرامون فعالیتهای این شرکت در این مجمع گفت: فولاد مبارکه در سال گذشته به عنوان یکی از شرکتهای بزرگ کارگروه پیشرانان پیشرفت ایران اسلامی برای مشارکت در بزرگترین سرمایهگذاری صنعتی تاریخ اقتصاد ایران، عملیات احداث پنج پروژه بزرگ با سرمایهگذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی را آغاز کرد و در همین راستا در سال جاری نیز با امضای تفاهمنامه همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در مسیر تحقق این طرحها گام نهاد و با پیگیری اهداف تعیین شده در سند چشمانداز ۲۰ ساله صنعت کشور، همه توان و تلاش خود را جهت افزایش تولید به کار گرفته تا با تضمین ادامه روند رو به رشد خود و تأمین نیاز بیش از سه هزار و ۵۰۰ شرکت و صنایع استراتژیک ازجمله خودروسازی، لوازم خانگی، لوله و پروفیل، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، پیشران اقتصاد غیر نفتی کشور باشد.
وی خاطرنشان کرد: آمار و ارقام به روشنی گواه این مدعاست که شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۱، با مدیریت و برنامهریزی دقیق و با بهره برداری از پروژههای متعدد ازجمله با قوت هرچه بیشتر عزم خود را جزم نموده تا علیرغم همه محدودیتها، اسمز معکوس ثانویه (RO۲) و راه اندازی واحد گاز زدایی و کربن زدایی، ضمن کاهش مصرف آب، امکان تولید فولادهای الکتریکی را فراهم کند که این امر نشان دهنده توانایی بالا برای رقابت تنگاتنگ با فولادسازان برتر جهان است. این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ برای پاسخگویی بهتر به نیاز بازار داخل ۸ محصول جدید توسط فولاد مبارکه طراحی و تولید گردید.
طیب نیا تأکید کرد: بومی سازی بیش از ۱۰۰ هزار قطعه و تجهیز طی سالیان گذشته با حمایتهای همه جانبه از شرکتهای دانش بنیان و همکاری شرکتهای سازنده داخلی تنها گوشهای از دستاوردهای فولاد مبارکه برای خودکفایی حداکثری صنعت فولاد کشور است که علیرغم وجود مشکلات، با مدیریت بهینه منابع موجود و جدیّت کارکنان در بخشهای مختلف تداوم مییابد تمامی مایه مباهات است که در کنار این دستاوردها فولاد مبارکه به عنوان شهروندی مسئولیت پذیر و در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود از ابتدای همهگیری ویروس کرونا در سطح کشور در کنار کادر درمان و مردم شریف ایران بوده است و با تأمین بیش از ۲۵ هزار و ۷۰۰ تن اکسیژن مورد نیاز مراکز درمانی کشور، از هیچ تلاشی برای کمک به خدمتگزاران این عرصه کوتاهی ننموده است.
وی با بیان اینکه در فروردین ماه امسال ۳۰ رکورد تولید روزانه در فولاد مبارکه ثبت شده که در نوع خود بی سابقه است، ادامه داد: از آنجایی که این شرکت، عمل به مسئولیتهای اجتماعی را یکی از رسالتهای اصلی خود میداند، با فراهم کردن زمینه اشتغال پایدار برای ۳۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم و همچنین با حمایت حداکثری از مراکز دانش بنیان در رونق اقتصادی و تزریق امید به جامعه با فاصله معنی داری نسبت به سایر شرکتهای داخلی ایفای نقش نموده است.
تولید تختال الکتریکی گامی در جهت تحقق تولید محصولات جدید
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه درآمد فولاد مبارکه از فروش داخلی ۱۴۷ هزار میلیارد تومان بوده و ۳۲ هزار میلیارد تومان نیز مربوط به صادرات این شرکت بوده که در این زمینه به ترتیب شاهد افزایش ۷۸ و ۶۶ درصدی فروش در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ بودهایم.
امیر خرمی شاد رئیس مجمع نیز در ادامه ضمن قدردانی از عملکرد شرکت فولاد مبارکه در سال مالی ۱۴۰۰ اظهار کرد: از دو سال گذشته وعده افزایش سهام فولاد مبارکه را در بورس داشتیم که این امر به دلایلی محقق نشد اما امروز این افزایش سرمایه با همراهی سهامداران شرکت فولاد مبارکه محقق شد.
وی افزود: سهامداران در شرکت نمایندگانی دارند که به راحتی میتوانند با هیأت مدیره ارتباط داشته باشد و مطالبات خود را پیگیری میکنند، ما در مجامع نیز بنا را بر این داریم که سهامداران صحبت کنند و این مطالب باید بر اساس آئین نامه باشد.
از دیگر نکاتی که مورد توجه سهام داران قرار دارد حسابرسی آتی شرکت است که مؤسسه حسابرسی «وانیا نیک تدبیر» به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی و مؤسسه حسابرسی شد و همکاران به عنوان حسابرس علیالبدل برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ انتخاب شد.