به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در آیین تکریم خبرنگاران با اشاره به تقارن این روز با حرکت کاروان پیام رسانان عاشورا و با یادی از شهدای خبرنگار افزود: در همه حوادث، جریانها و رویدادهای بعد از انقلاب شجاعترین و مصممترین خبرنگاران همراه مردم بودند و در دوران دفاع مقدس هم در کنار رزمندگان صحنههای غرورآفرین را به تصویر کشیدند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: با اینکه خبرنگاران نقش مهمی در به تصویر کشیدن صحنههای دفاع مقدس ایفا کردند ولی فعالیت خود آنها آنگونه که شایسته بود، منعکس نشد.
مخبر با بیان اینکه جنگ ناگفتههای زیادی دارد، افزود: در جریان پیروزیهای محور مقاومت و مقابله با داعش خبرنگاران نقش پررنگی ایفا کردند و تصویرگریهای آنها بود که مردم را به رزمندگان و شهدای مقاومت نزدیک تر کرد.
وی گفت: در نظام مردم پایه، در هر مقطعی که نیاز بوده با رسالت و پیام رسانی خبرنگاران مردم به صحنه آمدند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در جهاد تبیین که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم قرار گرفت خبرنگاران، فرماندهان، سرداران و لشکر این جهاد تبیین هستند.
آقای مخبر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات لغو تحریمها گفت: مهمترین راهبرد دولت سیزدهم در این مذاکرات بحث خنثی سازی تحریم هاست.
وی با اشاره به کارشکنیها برای ارسال و حتی مواد اولیه تولید واکسن کرونا افزود: بر خلاف کارشکنیها دولت سیزدهم کمتر از دو ماه واکسن کووید ۱۹ را به حد کافی وارد کرد و جزو کشورهایی هستیم که بهترین وضعیت را داریم.
مخبر با اشاره به تلاش دولت برای تامین کالاهای اساسی و کاهش تورم، گفت: در سال ۱۴۰۰ هجده میلیارد دلار ارز ترجیحی و ۲۶۰ هزار میلیارد تومان یارانه دادیم.
وی با تاکید بر ضرورت توزیع عادلانه یارانهها، افزود: این نکته در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ دیده شده است و ما در این قانون چیزی به اسم ارز ترجیحی نداریم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: امروز برخی از کالاهای اساسی حتی در اروپا هم کمیاب شده است.
مخبر با اشاره به قاچاق کالا از مرزهای کشور افزود: در واقع با قاچاق کالایی که صورت میگیرد و خروج کالاها از مرز ما باید کالای مورد نیاز ۳۰۰ میلیون نفر را تامین کنیم.
وی گفت: ما برای تورم، جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی، اشتغالزایی، مهار گرانی و برای اینکه درآمد سرانه مردم به نقطه مثبتی برسد، برنامه داریم و کارهای بزرگی در این زمینه انجام شده است.
مخبر با اشاره به اینکه سرمایه گذاری سنگینی در کشور شروع شده است، افزود: با توجه به منابع و امکانات وسیعی که در کشور وجود دارد این وضعیت شایسته مردم ایران نیست.
وی گفت: وقتی میتوان هزینه بهره برداری شش میلیارد دلاری در یک میدان نفتی را شش ماهه برگرداند، پس باید در این زمینه فعالیتها شتاب بیشتری بگیرد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: پنج خط انتقال آب از دریا شروع شده و ظرف سه چهار سال این طرحها انجام میشود تا مشکل آب آشامیدنی مردم و واحدهای صنعتی تامین شود.
مخبر گفت: دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر به دریا دسترسی داریم و برای انتقال ۲۰ شهر به سواحل دریا برنامه ریزی شده است.
وی افزود: در زمینه اقتصاد دیجیتال و معدن هم مزیتهای فراوانی در کشور وجود دارد که در این زمینهها هم مشغول فعالیتیم.
مخبر با بیان اینکه آینده روشنی پیش روی کشور است، گفت: زمانی ما تورم ۵۰ تا ۶۰ درصد هم داشتیم اما توانستیم با برنامه ریزی مدون جلوی آن را بگیریم.
وی افزود: ما برای همه شاخصهای کلان اقتصادی برنامه داریم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه آزادسازی سواحل با دستور رئیس جمهور و با همکاری دستگاههای مختلف اجرایی در بازه زمانی مشخصی اجرا شد، گفت: این یک اقدام جهادی و ملی بود که با کار زیبای خبرنگاران اثرگذاری آن در رسانه ملی انعکاس پیدا کرد.
آقای مخبر افزود: اکنون همه سواحلی که در اختیار دستگاههای اجرایی بود آزاد شده است.