اهواز - تیم فوتبال فولاد خوزستان در حالی چند روز دیگر رقابت های لیگ برتر را آغاز می کند که به رغم خریدهای پر سر و صدا، جای خالی جوانان خوزستانی به شدت در این تیم دیده می شود.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها - محمد ملازاده*: باشگاه فولاد خوزستان هر ساله در فصل تابستان با صدور اطلاعیه‌ای از علاقمندان شرکت در تست‌های استعدادیابی رده‌های سنی پایه دعوت می‌کند تا از میان آنها نفراتی را جذب تیم‌های خود کند.

متقاضیان حضور در تیم‌های پایه فولاد خوزستان با یک عالمه آرزو در تست‌های استعدادیابی شرکت می‌کنند تا پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری طی کنند و با پیراهن فولاد به تمامی آرزوی خود برسند.

تا چهار سال قبل باشگاه فولاد خوزستان سکوی پرتاب جوانان این استان به فوتبال کشور بود و هرسال ستارگانی را در این باشگاه جوانه می‌زند، باشگاهی که حمایت از ستارگان کم نام و نشان یکی از اصول اولیه آغاز فعالیتش بود.

اما این در حالی است که باشگاه فولاد خوزستان چند سالی از هدف اصلی خود فاصله گرفته و از باشگاه صادر کننده بازیکن به وارد کننده تبدیل شد؛ باشگاهی که با هزینه‌های سنگین آکادمی درجه یکی را برای رده‌های سنی پایه تدارک دید، امکاناتی که هر باشگاهی در کشور آرزوی داشتن آن را دارد.

بنابراین با حضور بازیکنان استان‌های دیگر این آکادمی دیگر کارایی گذاشته را ندارد و ستارگان تربیت شده در آن مجبور به مهاجرت به نقاط دیگر کشور هستند، مهاجرتی که حتی به لحاظ مالی کمترین سود را برای باشگاه فولاد ندارد.

به طور مثال به همان اندازه که به «مهدی شیری» و «رضاوند» اعتماد و زمان داد شد دیگر به جوانان خوزستانی فرصت داده نمی‌شود به راستی در سه سال اخیر چند جوان و ستاره جدید توسط تیم بزرگسالان فولاد خوزستان به فوتبال معرفی شد؟

چه اتفاقی برای «سینا مریدی» در فولاد به وجود آمده که این بازیکن تا خداحافظی از فوتبال پیش رفت؟ آیا تنها علت جدایی برادران حردانی دریافت پیشنهاد مالی بهتر بود یا علت موضوع دیگری بود؟

کدام مربی باتجربه ملی پوش خود را فقط بخاطر چند اشتباه در میان خبرنگاران به شدت مورد حمله قرار می‌دهد؟ این در حالی است که حمایت از نفرات ملی پوش باعث می‌شود آن بازیکن با روحیه بهتر در تمرینات تیم ملی شرکت کند.

فولاد خوزستان پیش از این دو بار قهرمان لیگ برتر فوتبال شده که در اولین قهرمانی خود «ابراهیم میرزاپور» و «احمد مؤمن زاده» تنها نفرات غیر بومی لیست اصلی آن بودند و در سیزدهمین دوره با حضور بازیکنانی بومی همچون عبداله کرمی، ایوب والی، مهرداد جماعتی، امید خالدی، احمد عبدالله زاده و اسماعیل شریفات در لیست ۱۱ نفره با هدایت حسین فرکی جشن قهرمانی گرفت.

به راستی در بیست و دومین دوره لیگ برتر چند بازیکن خوزستانی امکان حضور در جمع ۱۱ نفر اصلی را در تیم فولاد خوزستان به دست می‌آورد؟ نفرات باقی مانده بومی فولاد در فصل پیش رو یا به نیمکت ذخیره‌ها دوخته خواهند شد یا فقط برای هدر دادن وقت در زمان اضافی می‌شود.

مدیران و کادر فنی فولاد مهمترین علت جذب نفرات غیره بومی را حضور پرقدرت در سه جبهه مسابقه عنوان می‌کنند اما بازیکن گران قیمتی که با ۳۶ سال جذب سرخ‌پوشان شده در مسابقات سنگین چقدر می‌تواند کارایی داشته باشد؟

قهرمانی فولاد در مسابقات مختلف برای همه مردم و فوتبال دوستان خوزستان مهم است؛ البته موفقیتی که به رشد و توسعه فوتبال استان کمک کند اما باشگاهی که با شعار فراهم کردن محیط رشد جوانان آغاز فعالیت کرد با این خوشه چینی در فصل نقل و انتقالات چقدر فضا برای جوانان استان باقی گذاشته است.

* خبرنگار ورزشی