رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه گام‌های مهمی برای هوشمندسازی مالیاتی برداشته شده است، گفت: نتایج هوشمندسازی در افزایش کارایی، رشد وصولی‌ها و افزایش تمکین مالیاتی قابل مشاهده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان مالیاتی ایران، داوود منظور در اولین نشست ارزیابی استانی که با حضور معاونین سازمان، مدیران کل ستادی و همچنین مدیرکل، معاونین و روسای امور مالیاتی استان البرز در سالن اجتماعات ستاد سازمان برگزار شد، در پاسخ به مسائل مطرح شده پیرامون کمبود نیروی انسانی سازمان اظهار داشت: هوشمندسازی فرایندهای سیستمی به عنوان راهکار موثری برای جبران کمبود نیروی انسانی به کاهش حجم کار نیروی انسانی موجود در استان البرز و سایر استان‌ها و در نتیجه افزایش بازدهی و سرعت عمل کارکنان می‌انجامد.

وی ضمن تبیین تاثیر هوشمندسازی فرایندهای اداری و سیستمی بر افزایش بازدهی و سرعت عمل نیروی انسانی، اظهار داشت: به هر میزان که امور و فرایندهای اداری به‌صورت سیستمی و هوشمند انجام شود، بازدهی و سرعت عمل در پاسخگویی به مودیان افزایش می‌یابد که این امر به نوبه خود ضمن افزایش رضایتمندی مودیان، باعث کاهش حجم کاری نیروی انسانی می‌شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: پیشبرد برنامه‌های مرتبط با هوشمندسازی نظام مالیاتی، در اولویت اقدامات این دستگاه قرار دارد و با تحقق این برنامه‌ها، بخش مهمی از رویکردهای دولت مردمی در زمینه خدمات‌رسانی موثر به مردم محقق می‌گردد.

وی با تاکید بر اینکه این سازمان از تمامی ظرفیت‌ها برای هوشمندسازی نظام مالیاتی بهره می‌گیرد، گفت: دریافت اطلاعات از تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط در راستای اجرای ماده ۱۶۹ مکرر، اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده دایمی و اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان از مهم‌ترین مصادیق این امر بشمار می‌آید.

منظور افزود: هوشمندسازی در حوزه‌های دیگری نظیر ابلاغ الکترونیک اوراق مالیاتی عملیاتی شده و با حذف پرونده‌های کاغذی و الکترونیکی شدن پرونده‌ها و اوراق مالیاتی، هم در تعداد مراجعه مودیان به ادارات مالیاتی و هم در میزان مصرف کاغذ، کاهش قابل توجهی صورت گرفته است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه فساد، خط قرمز نظام مالیاتی است، عنوان داشت: راه‌اندازی سامانه سوت زنی، از راهکارهای موثر برای مقابله و پیشگیری از فساد و تخلف ماموران مالیاتی و همچنین مبارزه با فرار مالیاتی محسوب می‌شود.

وی به فعال شدن سامانه مالیات نقل و انتقال خودرو اشاره کرد و گفت: ساماندهی سیستمی در این حوزه باعث افزایش چشمگیر درآمدهای مالیاتی شده به‌گونه‌ای که وصولی چهارماهه امسال مالیات نقل و انتقال خودرو نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد ۶۹ درصدی را نشان می‌دهد. این اقدام همچنین باعث کاهش مراجعات عمومی، کاهش بار اقدامات اجرایی و اداری همکاران مالیاتی شده است.

منظور با اشاره به اینکه بازدیدها، ارزیابی و نظارت بر عملکرد ادارات امور مالیاتی در سراسر کشور در اولویت اقدامات سازمان است، گفت: تشریح و بررسی عملکرد امور مالیاتی استان‌ها از جمله راهکارهای موثر در رفع موانع و آسیب‌های پیش رو و تحقق اهداف و رویکردهای تحولی نظام مالیاتی است. وی ضمن تاکید بر اینکه ارزیابی و نظارت مستمر بر عملکرد امور مالیاتی استان‌ها، یکی از عوامل افزایش بهره‌وری نیروی انسانی همچنین تمکین مودیان است، تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، عملکرد تمام ادارات کل امور مالیاتی استان‌ها، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت تا ضمن شناسایی نقاط ضعف و قوت آنها، تدابیر لازم برای رفع آسیب‌ها و ارتقای عملکرد نظام مالیاتی به کار گرفته شود.

در این نشست همچنین بهرام مردان، مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و هماهنگی هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری سازمان امور مالیاتی، گزارشی از ارزیابی هیات اعزامی سازمان به استان البرز ارایه کرد و مهدی موحدی، رئیس مرکز آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی مالیاتی نیز طی گزارشی به تشریح عملکرد امور مالیاتی البرز بر اساس معیارها و شاخص‌های احصا شده توسط آن مرکز پرداخت.

محمدرضا محمدی، مدیرکل امور مالیاتی استان البرز نیز ضمن تشریح اقدامات و ارائه گزارش عملکرد استانی، به همراه معاونین و روسای امور مالیاتی استان به بیان برخی مسایل، مشکلات، دغدغه‌ها و نیازهای اساسی این اداره کل پرداختند که مشکلات و سوالات مطرح شده، توسط رئیس کل سازمان، معاونین و مدیران کل ستادی ذی‌ربط پاسخ داده شد و راهکارهای لازم ارائه شد.